Denník N

Kotlebovské perličky na dne

Hrabalove poviedky, ako umelecky stvárnené perličky na dne, boli plné nikomu neubližujúcej nadsázky, láskavého humoru a autentického človečenstva. S tými kotlebovskými je to trochu inak. Náš prezident hlavy štátu kedysi povedal: „Bude to radosť iná, bude to smútok:“ A tak je to aj s kotlebovskými perličkami. Namiesto nikomu neubližujúcej nadsázky ponúkajú vyfabulované hororové hoaxy. Nemiesto láskavého humoru, agresívny brechot. Namiesto autentického človečenstva, neskrývanú nenávisť. A namiesto perál akurát to dno. Navyše poriadne hlboké.

Tak napríklad náš starý známy, Anton Grňo, ktorý rád zdraví „Na stráž!“ Nielen straníckych kolegov, ale v junáckom rozmare trebárs aj prokurátora špeciálnej prokuratúry priamo v budove súdu. Po najnovšej reorganizácii už Grňo nie je len okresný predseda pre Bánovce nad Bebravou, ale už aj pre Partizánske a Prievidzu. Dôvera vedenia strany mu teda zrejme nechýba. Okrem nastrážovania si Anton Grňo vyslúžil Pozornosť NAKA aj nepokryte antisemitskými statusmi a komentármi.

A aby potešil vyšetrovateľov, ktorí už voči nemu vzniesli obvinenie, nedá pokoj ani po zverejnení obvinenia v tlači: „Občan Kiska si pozval není dávno kozu a teraz židovskú obec. Chcem len upozorniť vlastizradcu, že zlo sa neschováva za boha, národ, ale za potkanom ako je on a zlo rozsieva židovská obec na Slovensku svojimi príkazmi, zákazmi, nerešpektovaním našej histórie a nášho národa. Zbav nás Zlého!!!!

Zdieľa tiež fotografiu lídra Nežnej revolúcie, Fedora Gála, ktorý prišiel na svet v koncentračnom tábore v Terezíne, so žltou Dávidovou hviezdou na svetri a pochváli sa, že Facebook po jeho odvolaní fotku na jeho profil vrátil, pretože údajne nie je v rozpore s jeho Normami.

Priateľky pána okresného predsedu mali k téme tiež čo povedať. Napríklad Gabriela Zacharová, ktorá tvrdí, že „Slovensko este v historii nemalo tak mudreho, rozumneho poslanca, ako je mlady MAZUREK!!!

Tá na adresu Fedora Gála napísala: „Tusim sa to cudo narodilo v koncentraku,v Terezine… preco to prezilo ani jeden boh,co ich ludstvo vyznava a vymyslelo nevie… takto nejako vyzerali demoni… este skor by som povedala,ze potomci jasterov, ktori genetickymi manipulaciami dostali do DNA cloveka svoje zlo a hnus a odnali im dusu!!!!

Pridá sa aj Jana Repčoková, až do nedávnej do reorganizácie straníckej  štruktúry, okresná predsedníčka Kotlebovej ĽSNS pre Hlohovec: „Stačí sa pozreť na ten ksicht a nosisko. Každému je jasné že je to smradlavý židák aj bez tej hviezdy.

O osude Fedora Gála, ktorého mama po pôrode nemala kam uložiť, takže skončil uložený v krabici, vedia niečo aj Ladislav Špánik a jeho kamarát Pavol Banas. Ten u Špánika o Gálovi napísal: „Ten potkan mal zhoriet v tej krabici.

Keď v roku 2018 udelil prezident republiky Andrej Kiska Fedorovi Gálovi Rad Ľudovíta Štúra I. triedy, na stránke Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Okres Rimavská Sobota, kde je okresným predsedom Zdenko Ľaudár, bolo publikované v stanovisku k oceneniu napríklad aj toto: „Štúr sa počas svojho pôsobenia nikdy netajil kritickým postojom voči správaniu Židov, dokonca bol zástancom ruských protižidovských opatrení a sám sa označoval za antisemitu. Je to náš najväčší národný predstaviteľ a jeho rád je preto jedna z najvýznamnejších udalostí. Andrej Kiska preto podľa môjho úsudku napľul histórii a samotnému Štúrovi do očí pretože vymenovaním Fedora Gála zneuctil jeho pamiatku a zároveň zneuctil Slovenský národ… Fedor Gál je ŽIDOVSKÝ politik a podnikateľ, ktorý pôsobí na Slovensku ale aj v Čechách a rozvracia tradičné, morálne, etické a národné hodnoty…Fedor Gál je členom Židovskej obce a pôsobil v nadácii Milana Šimečku ( dobrého priateľa p. prezidenta Kisku), ktorá pôsobí ako nezisková, mimovládna organizácia, ktorá vďaka financiám svetového židovstva má za úlohu zničiť všetko čo má zdravý rozum a pronárodný charakter.
Niet potom divu, že v komentároch sa objavila aj takáto reakcia Valérie Kováčikovej: „Myslím, že vyznamenať žida, rádom Ludovíta Stúra je neetické.“

Pavol Bečka z Topoľčian (na fotografii vpravo), podľa ktorého bol Gabčík terorista, je rovnako expresívny: „Takže trochu inak. Zid nema dusu, ani svedomie, inak by nemohol napachat tolko bestialneho,nizkeho zla na celom svete!!!

Hasič a člen Kotlebovej strany, Ľubomír Strečanský, ktorý s nostalgiou spomína na časy Slovenskej pospolitosti, sa na margo viac ako 60 000 obetí deportácií slovenských občanov židovského pôvodu do vyhladzovacích táborov, vyjadril takto: „Moj dedo vravel cim viac ich odvazaly dva krat tolko sa ich vratilo.

Podpredseda strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Ján Mora, si zoberie na pomoc Voltaira a naznačí: „Ak chceš vedieť , kto riadi tvoj život, zamysli sa, koho nemôžeš kritizovať“ a Jozef Jurečko dopovie: „Zidia.“

Učiteľ, poslanec a oblastný predseda pre okresy Revúca a Rožňava, Stanislav Mizík, sa antisemitským statusom v súvislosti vyznamenaniami udelenými prezidentom republiky, zviditeľnil vlani. V Mizíkom signovanom statuse si podľa jeho názoru vyznamenania nezaslúžili: „Ivan Kamenec – žid, Eva Mosnáková – židovka, Juraj Herz kvôli – židovskému pôvodu, Michael Kocáb – ochranca cigánov a Daniela Šilanová – fanatička do cigánskych zvykov.“ Vynieslo mu to trestné stíhanie. Trestu sa zatiaľ vyhol zbabelou výhovorkou, že nevie používať počítač.

Marian Bauman, ktorý bol donedávna vedený ako okresný predseda pre Bratislavu III. zdieľa antisemitskú karikatúru a popraje kamarátom: „Krasny biely den Vam prajem.“ A čisto náhodou, rovnako ako v prípade Kotlebových šekov so sumu 1488€, k prianiu pripíše číslo „1488

V problematike týkajúcej sa Židov je ako doma aj vysokoškolský pedagóg Ivan Bielik. Na stránke Zem a Vek pod hejterským článkom o vzniku Investigatívneho centra Jána Kuciaka, zožal úspech jeho komentár: „Kto môže dostať peniaze od Žida? Len Žid alebo zradca. Mr. Šoltés spĺňa obidve kritéria.

Konečné riešenie priamo v krematóriu v Auschwitzi schválil Patrik Gerba: „pec pre zidou je OK

Zdravotnícky záchranár Mário Grus skopírovaný komentár k akémusi zoznamu údajných Židov zakončí: „Za vším hledej sionistického žida.“ A o Andrejovi Kiskovi a Madelaine Albrightovej sa vyjadrí takto: „Vpravo Bolek s babickou, vlavo dve zbytocne, nenazrane, sku.vene zidovske pi.e…

Mladý Peter Cavár z Hnúšte, ktorý tvrdí, že veriaci človek nemôže oslavovať SNP a mimoriadne ho potešil pohľad na uniformu Hlinkovej gardy a ďalšie relikvie z obdobia Slovákštátu, si na pomoc zobral výrok Jozefa Tisa, ktorý je spoluzodpovedný za smrť desaťtisícov našich spoluobčanov: „Národu nedám zahynúť pre židovskú pospolitosť. Mne je slovenský národ viac ako židia, čo by ich bolo koľko.

Bloger Marek Gábrik spestrí priateľom vianočnú atmosféru antisemitskou karikatúrou. A na stránke Marek Gábrik – blog spochybní trestné stíhanie Antona Grňa, zacituje zo známeho falzifikátu ruskej cárskej tajnej služby, známej biblie antisemitov, Protokolov sionských mudrcov: “Aby sme zbavili politických zločincov povesti hrdinov, posadíme ich na lavicu obžalovaných hneď vedľa zlodejov, vrahov a ďalších odporných a hnusných zločincov. Verejnosť ich potom začne hádzať do jedného vreca, takže sa politickí väzni nebudú mať šancu vyhnúť opovrhnutiu.” a nazve ich „údajným podvrhom.

Židia očividne nedajú spávať ani Zdenovi Paluškovi z Piešťan. Vidí ich všade a podľa neho sú očividne za všetkým zlým čo sa deje vo svete. Pochváli sa antisemitským pamfletom, ktorý by podľa neho mal byť „POVINNÝM ČÍTANÍM.“ A k antisemitskej karikatúre napíše: „A viete, prečo majú títo smradi také veľké nosy?? … LEBO VZDUCH JE ZADARMO

A Paluška nezabudol ani na Fedora Gála, ktorý je podľa neho „zasraný chazar, sionistický kolaborant,“ pričom tento „na staré chazarské kolená nepohrdne publicitou v kruhu feťákov, slniečkarov, Sorosových poskokov a ďalších imbecilov,“ a preto sa „zmrd jeden dokydal až z Prahy, kde chudáčik žije v chazarskom exile.

Zdá sa, že podobné city prechováva k Židom aj Ján Pňaček. Na adresu Georga Sorosa sa vyjadril takto: „Smrad židovský, ukáž koľkým migrantom si pomohol ty zapredaný pes Americký !!! Všetko to ide od teba, to taký ako ty podporujete islam a chcete silou mocou zničiť Európu a bielu rasu Slovanov !!! Ale my sa ti len tak ľahko nevzdáme, za nami je pán Putin ty pes !!!

Aj Dušan Rudy je naladený na podobnú strunu. Svoj názor vyjadrí citovaním známej antisemitskej gardistickej odrhovačky: „Od Žiliny ide vlak a v ňom sedí Šaňo Mach všetci Židia utekajú lebo majú strach.“ Tiež pridá zopár vyškerených emotikonov.

Martin Sarička, ktorý si váži Milana Uhríka, si komentármi na adresu Židov a Rómov, vďaka ich brutalite, očividne koleduje o pozornosť patričnej inštitúcie.

K reklame na pamflet z nazi vydavateľstva Guidemedia s antisemitským plagátom z obdobia vojnovej Slovenskej republiky nadšene zaplesá: „To bola krásna doba !“ Na komentár o tom, ako mali byť Slováci stáročia pod židovským jarmom, vyštekne: „JUDE RAUS!“ Na vymyslenú správu podľa ktorej rómska rodina údajne ovláda istú obec, postupne napíše tri komentáre: „Do pi.i toto bielym v dedine nevadí? Ku.va treba to rad radom STRIEĽAŤ opice neprispôsobivé.“ Na repliku, že bielych je tam asi málo reaguje: „Pochybujem ale je to hrozné aby opice riadili dedinu.“ A ponúkne riešenie: „Ľahká pomoc sa volá Cyklón B !

Sarička má čo povedať aj k holokaustu: „VÝBORNE a na jednotke zase holokaust !!! Samozrejme Židia, židovský, židovské choďte už s tým niekde. A zase primitívny moderátor si utiera hubu o náš prvý a jediný hrdý slovenský štát. Tieto krysy furt len Osvienčim a ko.otiny. Jaaaj som na.raty ako hovado. Že prečo oslavujeme slovenský štát??? Ty sviniar jeden zapredany. SLOVÁCI ZOBUĎME SA A VOĽME VŠETCI STRANU ĽSNS !

Čo sa týka Židov, holokaustu a Hitlera, má v tom jasno aj Jozef Varga: „Holokaust neexistuje a neexistoval. Bol to, uznavam nezdarený pokus o holokaust. Takto to treba prezentovat, lebo ked lietadlo skoro spadlo, tak este sa nezabil nik.“ Jeho názor potvrdia dve kamarátky. Valeria Bencicova zdupľuje: „Holokaust nikdy nebol, židia dali vyvraždiť akože židov, no pritom padlo 50 miliónov Slovanov, bol to pokus o holokaust slovanskej rasy, ktorá prežila, prežije a BUDE ŽIŤ. Divadlo chazarov spoza mláky a stoky vo Washingtone DC.“ Amálka Uhrinová tomu nasadí korunu: „ak bol holokaust, tak v amerike – indiánov naozaj vykynožili. „kresťania“ ale budú tu nariekať židia, cigáni a, ľaľa, židia po vojne ukradli palestínske územie, urobili si vlastný štát, doteraz robia genocídu na palestínčanoch, a je to v poriadku. cigánov sa tiež hojne nakotilo, takže aký holokaust? o tom skutočnom sa takticky mlčí.

Tým to však u Vargu neskončí. Má toho v talóne podstatne viac. Veď posúďte sami: „dakujeme bratia rusi, ze sme este mohli 20 rokov budovat demokraciu od vasho vstupu v 68 az do 89 roku. Viete od vtedy je horsie na svete desadkrat ako holokaust zidov za druhej svetovej. Preco to uz vtedy Hitler vedel, ze ked on nezastavi zidov, oni budu robit holokaust na celom svete. To bol filozof pred dobov, uz vtedy vedel, co zidia zmyslaju. Uz 1939 by bola situacia taka ako je dnes nebit Hitlera…. situaciu, co sa deje dnes chcel odstranit. Vedel kde je pes zakopany. Zubozeny bez kusku dostojnosti, ludia, narod budu Hitlera oslavovat ako panenku mariu.

Michal Jurko, má problémy s ľuďmi inej farby pleti. Na stránke Lukáša Kopáča sa o nich vyjadril takto: „Tupé opice sú zvyknuté na záujem našich sprostých, chazarskou propagandou zmanipulovaných pipiek…

Na stránke Kotleba – Ľudová strana Naše Slovenko – Košice, 11.novembra 2018, napísal: „V USA tých farebných riešia lepšie. Žiadne otázky a komunikácia, aj tak to nepomôže. Rovno olovo. A najlepšie celý zásobník.“ A pridá smajlíka.

Podobné zmýšľanie o ľuďoch s tmavšou farbou pleti má aj Irena Sklenárová, zdravotná sestra z Piešťan, ktorá sa na stránke „Volíme Kotlebu, volíme správne,“ na margo určitého druhu hudby, vyjadrila: „To sme vedeli už dávno, je dobrá tak pre migrantov, čierne opice, tie to aj vymysleli.

Ale cudzí jej nie je ani antisemitizmus, o čom svedčia ňou zdieľané karikatúry.

František Bialončík je v tejto problematike očividne tiež odborník. K fotografi brány vyhladzovacieho tábora v Auschwitzi s textom: Poľsko je pripravené na prijatie imigrantov, pripíše: „tu poslat cierne ku.vy treba haahah

Slavko  Ficek by si rád vystrelil „na cierne terce.“

Milan Vreštiak z Detvy (na fotografii v strede) svoj názor vyjadrí zdieľaním rasistického obrázku.

Problém s Rómami má ďalší kotlebovec, Maťo Berák, ktorý na adresu Mareka Baláža kvôli jeho kritike Rudolfa Steigaufa, vyhlásil: „Dobry cigan mrtvy cigan!

Podobné názory má aj Pavol Petráš, ktorý okrem „vtipnej“ definície rómskeho etnika odporúča: „strielat migrantov a popri tom aj ciganov.“ A hoci susedov, ktorí znepríjemňovali Oskarovi Dobrovodskému život desať rokov, mu asi nikto nezávidí, riešenie, ktoré ponúka Petráš je v právnom štáte neakceptovateľné: „Aj ked tam namontuje 10 kamier, nic sa tym nevyriesi. Iba jedno riesenie existuje: A NIE, ZE NIE: Namontovat namiesto kamery gulomet namiereny na tu zumpu pretekajucu tymi spinavymi zaostalymi neprisposobivymi a na nic hodnymi asocialnymi delikventmi!!! SMRT vsetkym zlomyselnym, zlodejskym, klamarskym CIGANOM spinavym

Mimoriadne radikálny je dôchodca Viktor Ganobčík: „Sku.vená cigánska spodina. Cigáni sú iba vyššia forma zvieraťa, u ktorých prevládajú pudy rozmnožovania sa, ako u potkanov.“ a „Rasistický a fašistický štát chráni sku.vených cigánskych parazitov.

A aby toho nebolo málo, holokaust je podľa neho podvod.

Čo sa týka holokaustu, jasno má vo veci aj láskavá babička Alexandra Vrtochová z Bratislavy. Podľa nej je to iba „6 miliónové klamstvo.

Michal Gyorgyík, okresný predseda z Veľkého Krtíša spolu s kamarátom majú spadené na novinárov a vedia ako na nich. Gyorgyík navrhuje: „Niektorí by si zaslúžili kladivom po rukách aby už nič nenapísali banda hnusná novinárska.Roland Šturman zájde ešte ďalej: „nie len po rukách ale aj do hlavy, myslím že by im to aj tak neublížilo, pretože keby im otvoríš hlavu najdeš tam len hnoj.

Je toho dosť, a pritom je to iba malá ukážka toho, čo bežne píšu a zdieľajú funkcionári, členovia a priaznivci Kotlebovej ĽSNS. Keď sú následne konfrontovaní s tým čo sami verejne a „hrdinsky“ zdieľali či napísali na sociálnej sieti, dopadne to zvyčajne podobne ako na tejto Danglárovej karikatúre.

Autorkou výšivky v záhlaví blogu je Ivana Šáteková.
Autorom karikatúry je Jozef „Danglár“ Gertli.

Doplnené 25.1.2019

Na blog reagoval článkom v Denníku N: „Tento Benčíkov blog beriem osobne,“ Fedor Gál. Fedora Gála si vážim, pokladám ho za priateľa, preto sa ma urážky na jeho adresu dotýkajú aj osobne. Fedor Gál si okrem iných vyjadrení na jeho adresu všimol aj to, čo na jeho adresu napísal funkcionár „pronárodnej“ a „kresťanskej“ strany. Považujem za potrebné v tejto veci dodať, že práve tento funkcionár už druhýkrát podal na mňa na polícii kvôli mojim blogom trestné oznámenie za údajné ohováranie a minulý týždeň som bol v tejto veci vypočutý policajným vyšetrovateľom. Konštatujem, že polícia si vo veci iba koná svoju povinnosť, tak ako jej to ukladá zákon a vyšetrovateľ sa voči mne správal absolútne korektne. Čo však vedie človeka, ktorý sa na fotografiách prezentuje v tričkách neonacistických kapiel, stýka sa s ich členmi a bez zábran uverejňuje antisemitské výroky, podávať trestné oznámenie na toho, kto na to verejnosť upozorní?

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.