Denník N

Vyhrážky na sociálnych sieťach v optike Gdanska a Okamurovho fanúšika Baldu

Stretávajú sa s tým denne politici, novinári, občianski aktivisti, ľudia z LGBT komunity, Židia, Rómovia, moslimovia či ľudia inej farby pleti. Nadávky, urážky, vyhrážanie. Zo zapľuvaných putík a brlohov luzy prenikli do verejného priestoru a stávajú sa pomaly normou. Dokedy?

Určite nielen ja o tom premýšľam už nejakú dobu. Čo vedie úplne neznámeho človeka, ktorý vás nikdy nestretol, nikdy ste mu žiadnym spôsobom neskrížili cestu, nič netušíte o jeho existencii, aby o vás napísal takéto mrazivé vety, ako napísal na dnes už neexistujúcej stránke „Prečo amerikanofilom hrabe,“ človek, ktorý vystupuje na sociálnej sieti ako Slavomír Šimko: „Dovoľte mi rezať a ja ho rezať budem, s pokojom Angličana. Asi je to jediný človek na svete, pri ktorom by som nemal žiadne výčitky svedomia…“ Náhodou na to narazíte a nechápete. Nepoznám ho, nikdy som s ním neprišiel ani virtuálne do styku, nikdy som o ňom nepísal a odrazu takéto slová. Doteraz neviem čo ho k tomu viedlo.
Podobné je to aj s ďalším. Tiež som o ňom nikdy nepočul. Tibor Veppery však má čo sa mňa týka jasno: „je to žid už dávno mal byť spálený“ Komentár napísal na stránke Slovenské hnutie obrody v albume „Konšpirátori, ktorí šíria propagandu Bruselu“ pod mojou fotografiou. Dnes je už komentár zmazaný.

Pavol Fábry bol ešte stručnejší: „Execution! Poprava!

Najstručnejší je Ľubomír Grec: „0,9 mm“ Po upozornení  krajského predsedu ĽSNS Jána Mikovčáka: „Ľubo budeš mať návštevu,“ u ktorého komentár pridal,  ešte dodá: „Začo, že ten zmrd nemá ani cenu guľky?
Ešte slovko k pánovi Mikovčákovi. Ten mi v marci minulého roku poslal niekoľko screenshotov komentárov či správ, ktoré ľudia posielali poslankyni Martine Šimkovičovej, ktorá aj po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, Martiny Kušnírovej, 26. marca podporila programové vyhlásenie vlády Petra Pellegriniho a dožadoval sa, aby som o tom napísal blog. Vulgárne správy a komentáre samozrejme odsudzujem, nech ich už píše ktokoľvek a komukoľvek. Aj členom vašej strany, pán Mikovčák. Ja to vo zvyku nemám. Lenže, pán Mikovčák, ak sú na vašom vlastnom profile takéto veci, domnievate sa, že máte morálne právo ironicky vyzývať niekoho aby písal trebárs o odkazoch adresovaných pani Šimkovičovej?

Vtipkár Stanko Ďuriš to vidí takto: „Zastrelit k.kota…“ a pridá „odbornú“ diagnózu.

Alexander Olajoš, ktorý zrejme nepatril k triednym premiantom, má tiež recept: „Tochto odporneho Bencika uz by bolo dobre bud poslat do blazinca alebo je tu este jedna moznost rovno zastrelit…

Streľby sa zachcelo aj Vladimírovi Eperješimu: „A tohto nemá kto zastreliť, ešte sa chváli aký je hajzel…

Niektorí neváhajú a napíšu vám cez messenger. Ako napríklad v roku 2016 východniar Milan Kuruc. Okrem vulgarizmov a pomýlených rasistických urážok mi sľúbil: „Stretnút ta na ulici ta ta za bieleho dna dopicham nožom. SIEG Heil!“ Keďže to presiahlo mieru, podal som na neho trestné oznámenie. A ako to dopadlo? Kuruc si zmazal profil, odmietol pred vyšetrovateľom vypovedať a bolo po stíhaní. Ani vlas na hlave sa mu neskrivil. Zakrátko si založil nový profil na meno Milan Brcko a nezabudol sa posťažovať: „Tento eštebak už udal aj mňa. Pozor na neho.

Názorovú orientaciu Milana Kuruca naznačujú vlajky v pozadí na prvej fotografii, tetovanie na chrbte pravej ruky, hajlovanie či tričko neonacistickej skupiny Skrewdriver.

Nutkaniu neodolal ani kamionista Milan Kohút, ktorý mi napísal: „Udavacov a zradcov naroda treba pochytat a povesat! Aj ty tak skoncis!“ Trestné oznámenie v tomto prípade skončilo tým, že vyhrážanie bolo kvalifikované ako priestupok a ako to dopadlo ďalej, neviem. Kohút si však neodpustil ďalšie náznaky vyhrážania: „u mna to ma ulozene ako vo velmi dobrej banke!

Inak je pán Kohút hrdina ako sa patrí. Dokáže dať najavo čo si o nich myslí aj mocným tohoto sveta. V múzeu voskových figurín.

Nedávno mi napísal dokonca aj môj menovec Ladislav Benčík. Okrem vlastnej adresy uviedol: „Hanbím sa za to, že hanobíš naše priezvisko. Ty sa mi dostaneš do rúk a potom sa spamätáš. Zmrd zasraný.“ A v podobnom duchu zháňa v komentároch na stránkach Kontraúder a Slovenský národ spamätaj sa, moju adresu. Po jej získaní sľubuje: „Zistí ako je biť do.raný.“ a „Ostatné sa dozviete z novín. Už nebude špiniť moje priezvisko.“ Toto bol tretí prípad z piatich keď som kvôli vyhrážaniu podal trestné oznámenie. Vyšetrovateľ to opäť kvalifikoval ako priestupok, bez toho aby ma oboznámil s tým aké kroky vo veci podnikol. Priznám sa, že jeho rozhodnutie vo mne vyvoláva rozpaky, hoci možnosť odvolania som nevyužil, takže vec je v tomto smere uzavretá. 

Milanovi Popovičovi, ktorý kachličkuje v pomerne vzdialenej Andalúzii, sa nelenilo napísať: „Pocuvaj ty svina jedna vies ze olovo je liek na take hovada jak si ty sku.vysyn“ Jeho správu som, rovnako ako väčšinu podobných, ignoroval.

Ešte odvážnejší sú anonymní odosielatelia správ. Jeden sľubuje: „Pojdes dole v krvi ty svina vy.ebana fasiticka !!“ Ďalší je rovnako konkrétny: „ty sku.veny chazar ides na sibenicu

Sú aj takí, ktorí si vypomáhajú exkurzmi do minulosti. Inšpiráciu v minulosti hľadá aj Pavol Bečka. U Zdena Palušku, po tom ako som bol poctený cenou Biela vrana, napísal: „Ma len jedno velke stastie. Ze je doba plna buzerantizmu, pseudohumanizmu a slabochov. Keby bola tvrda doba silnych silnych chlapov za zradu sa daval u Slovanov 3metrovy zahroteny kol do analu. Toto si tento bezcharakterny kus vykalu zasluzi. A pride cas, ked my chudoba pretrhneme okovy a rozdrtime tych co nam ich nasadili, a nech sa trasu zradni poskokovia Jeruzalema!

Drevorezbár Slavomír Dlubač sa tiež vracia k Slovanom a ich histórii. O mne tvrdí: „Ľudia ako bencik nemôžu mať slovanský pôvod. Je to niečo odporné zákerné ponizene na poslednú úroveň… Číry genetický odpad…“ A pokračuje: „Normálny hrdý národ by takého bez výčitiek zbicoval posypal soľou a vyhnal preč a navždy by stratil právo vrátiť sa späť…

Potom tu máme prognostikov. Jozef Mičuda predpovedá: „bencik dopadne ako Gal ked ludom dojde trpezlivost

Miloš Kredatus je tvrdší: „Aby sa nestalo, ze z lovca extremistu sa nestane korist, obet naroda!!

Damo Uličný, v súčasnosti Harabinov fanúšik, dáva na známosť: „Vsetkych vlastizradcov caka skaredy osud !!!

Moju budúcnosť evidentne pozná aj Radovan Kocvelda: „Zraca pôjde dole

Zahanbiť sa nedá ani dôstojnícky synáčik Matej: „Raz keď už systém nebude Benčíka potrebovať odstránia ho a ani vlastná mater ho už nenájde. To isté hovorím aj o Kiskovi. Raz jeho súkromné lietadlo záhadne zmyzne…

Túto teóriu rozvíjal aj fejkový, dnes už neexistujúci profil Igor Gojdič: „Ľudia všimnite si jak toho užitočného idiota poslednú dobu všade protežujú, vôbec nebudem prekvapený ak ho v najbližšej dobe dá dole nejaký „Slovenský extremista“ z operačného oddelenia CIA na Hviezdoslavovom nám. v Ba, a potom nastane iná pakáreň, nechcem konšpirovať ale účel svätí prostriedky.

Ešte ďalej zašiel Daniel Samseli: „trosicku zakonspirujem… vsade pchaju Bencika… pod Lampou, k prezidentovi, urobia z neho odvazneho aktivistu proti „nackom“… v tom ho niekto odprace na ulici, samozrejme vysetrovatelia zistia, ze to bolo fasisti a mozu zakazat celu stranu + vacsine ludi na Slovensku to bude odporne a znenavidia kotlebovcoch… myslite ze to siskari dokazu zorganizovat? takeho uzitocneho blbca je na takuto ulohu radost pouzit

Podobná špekululácia sa objavila aj u Lukáša Perného: „… tu ide o veľkú hru. On chce jasne vyprovokovat k tomu, aby z neho urobili martýra a stavali mu sochy. Je to odporná hra.

Korunu tomu nasadil Tibor Eliot Rostás: „... Nedávno som dostal jednu zaujímavú správu. Autor predniesol hypotézu, ze sa tento facebookový spicel začal tak pretláčať ich médiami spolu s otázkou, ktoru mu kladu (nebojíte sa?) môže anticipovať, že mu niekto pripravuje Nemcovov osud. Vyrobia si hrdinu, odstránia si hrdinu a budú mať odôvodnenie zasiahnuť proti extrémizmu úplne bez obmedzení a celoplošne. Mne sa to zdalo pritiahnuté za vlasy, ale v dobe keď padajú lampy jeden nikdy nevie…

Knihovníčka, stalinistická komunistka a putinomilná poetka Soňa Valovičová, zasvätene predpovedá: „budú prví na rade títo zapredaní pisálkovia keď príde deň zúčtovania… a nebude to pekný pohľad

Žoldnier bojujúci na strane proruských separatistov na západnej Ukrajine, Anton Kovár sa vyhráža: „Benčík. Ty bonzáčik slaboduchý. Ty skončíš veľmi, veľmi nepekne. Bude z teba strááášne nepekný trup. Aj to bude bolieť ver…“ Pre neruštinárov: trup = mŕtvola. Od Kovára to nebolo všetko. Tvrdí, že som už prakticky mŕtvy a dodáva: „Benčík, ty neprezijes…

Po obstarožnom žoldákovi z Donecka sa nechal počuť aj bývalý legionár Dalibor Kohár, ktorý tvrdí: „pan Bencik bude v jeden krasny den vihladavanou stvanou zverou!

Radomír Varga nie je veľmi konkrétny ale zastrája sa: „Spinavec hnusny… aj na teba dojde!!!

Ján Pramuka si napred zafilozofuje a potom to uzavrie: „… Ak dusevneho krypla oznacia, je velka sanca ze z neho niekto so slabsimi nervami spravi aj krypla telesneho

Kandeláber spomína aj športovec Roman Pavlík: „Pán Benčík, udavači to mali ťažké v každej spoločnosti. Ľud nimi opovrhuje a skončia na kandelábri tak, či tak…

Colník Jaro Palkovič je presvedčený, že budem visieť: „On bol podmienecne prepusteny, no ty, Benciku, raz budes podla platnych zakonov, nepodmienecne visiet.

Visieť by ma rád videl spolu s poslancom Európskeho parlamentu, Ivanom Štefancom, aj Vladimír Patúš: „Obesiť obidvoch zradcov prevracačov kabátov

Rovnako má na Ivana Štefanca a na mňa spadené Igor Ivan: „Týchto dvoch treba Obesit takých hlupákov človek často nevidí.

Richard Szarka sa očividne inšpiroval Vaským: „Benčík len tolko. Bum Bum Bum Mŕtvoly Krv Šťanka SRAČKA Neujdeš a ani sa Neschováš

Peter Orem nezaprie rovnakú inšpiráciu. Konečne, písal to u Vaského parťáka Daňa: „… Tento lokaj vlastizradcov bude raz stáť pred súdom a zodpovedať sa z vlastizrady… ak prežije roxorovú revolúciu“ A tri šťastné smajlíky.

Čo sa týka mojej budúcnosti, má v tom jasno aj Roman Žarnovičan. Na stránke Zem a Vek predpovedá: „Benčík pôjde na lynč medzi prvými

Mário Šušek, ktorý sa už pár rokov pokúša založiť na Slovensku pobočku Okamurovej eseročky, to vidí na spôsob 50-tych rokov: „ŠTBenčíííííííííík, budeš skapínať v uránových baniach za vlastizradu a udavačstvo!!!!

Martin Trnka to svojim spôsobom vidí podobne: „Benčíka neurážat… teší sa na nové miesto… v kameňolome…

Zuzana Guothová na to ide trochu inak. Prorokuje: „Na smrteľnej posteli bude kričať od strachu.

No a Richard Ďurčány mizernou angličtinou navrhuje: „Send him in to Gulag!

Niektorí sú vo svojich prianiach skromnejší. Nenavrhujú hneď guľku či šibenicu. Napríklad taký Jaroslav Pagáč: „Asi by mu mal niekto ruky dolamat nech nema s cim pisat.“ A ako bonus pridá dva smajlíky.

Čosi s rukami navrhuje aj Pavel Bobka: „Jankovi-Dementovi Benčíkovi a kreténovi Havranovi treba poriadne naložiť po papuli, dolámať im hnáty a tie ich zvrátené „rozkoše“ by ich – rok zafačovaných v sádre – hneď prešli

Alebo René Krivošík: „Ja myslím, že takýmto ľuďom treba dať poriadne na hubu. Ale poriadne. Lebo iba toto naučí takéhoto odpad človeka slušnosti.“ U Tibora Rostása tvrdí: „Žiadne vyhrážanie sa nedeje. S tým zase protestujem ja. Vyhrážanie je to keď sa nevinnému človeku hrozí bez dôvodu. Toto indivíduum je tchor a ak by ho niekto umlatil do bezvedomia tak by šlo iba o odplatu za jeho hnusný život.“ Vo februári 2017 u Rostása zahodí zábrany: „To treba zastreliť

Veľmi podobne uvažuje aj „country gentleman“ Ľubomír Turcer: „Hlúpy, ale môže ublížiť veľa slušným ľuďom, takže čím skôr  mu niekto naloží tým lepšie.

Fedor Buk, alias Braňo Gajdoš by dokonca rád aj sám priložil ruku k dielu: „Tento pan sa potresta sam… ale nech sa mi takyto idiot nepletie do cesty, lebo inak by sa mal zacat bat…

Rovnako aj Daniel Zela, ktorý sa zastrája: „keby som Benčíka stretol samého v Žiline po tme, tak mu s chuťou tresnem.

Zdá sa, že rovnaké chúťky má aj Viktor Klinec: „Tohoto najväčšieho udavača v strednej európe stretnúť, urgentne by musel vyhľadať stomatológa.

A priaznivcom podobných riešení je aj vítač motorkárskeho gangu „Noční vlci,“  Vladimír Neumann: „on by tak zaslúžil tresnúť s dajakým kyjakom po hlave!

V tom sa s ním zhodne aj Tibor Beňo: „Keby mu raz taku dali po chrape co by ho chirurgovia skladali podla fotky ved on by prestal sku.visyn zapredany!!!!!

Imrich Mikuš to trochu spestrí: „Sto hromov do Benčíka a jeden krompáč do hlavy…

Štefan Bobáň k akcii vyzýva druhých: „čo toto hovado už neporiešite? Nehanbíte sa, že takýto tchor vám zamoruje vzduch svojim smradľavým dychom?

Podobné nápady však nemajú iba muži. Nezaostávajú za nimi ani niektoré reprezentantky nežného pohlavia. Napríklad Ľudmila Matejovičová, ktorá navrhuje: „Velmi dobre si mu dal a keď neprestane, treba mu dať na pi..

Alebo absolventka Vysokej školy života, pani Štefánia Pomothyová: „nemali sa vyhrazat, ale konat! … s odpadom do koša!

Zahanbiť sa nenechá ani Renáta Vysočániová, ktorá na stránke ďalšieho žoldniera v Donecku, Mária Reitmana, napíše: „To ešte nezdochlo toto prašivé prasa? To dokedy si chce papuľu obtierať? A zle robiť. Pokým mu niekto riť nerozmrdá, úchylovi starému…

Andrej Koniar zrejme našiel inšpiráciu na svojom hospodárstve: „vymyskovat ho vajciaka“ Natvrdo aj s hrubicou.

Zaujímavé je, že to isté napadlo aj  volejbalistku Soňu Behrovú: „nebudem sa čudovat ak vam niekto z tych ludi co ste im to spravili vam na oplatku spravia kastraciu a budu sa v tom urcite velmi vyzivat… clovek vo vasom veku by uz mohol mat rozum ale ako vidno…“ Pochopiteľne, ani o Soni som predtým v živote nepočul.

A do tretice to isté odporúča aj na fotografii vľavo stojaci Jaroslav Fabian: „Vykastrovať.“

Pavel Krajči sa  zamýšľa: „Jedného pekného dňa si niekto povie že.. dneska by to šlo… a je.ne ho po čele.

Martin Mates sa vráti k obľúbenému vešaniu: „Benčík si hnusný zmrd !!! komunistov resp socialistov ktorí nám vládli pred rokom 1989 sme neobesili a prezliekli jednoducho kabáty… Ale ty !!! ty !!! ty zmrd a dnešný tzv. ŠTBák odvisneš za nohy !!!

Milan Kollarik o vešaní nehovorí. Stačí mu aj menej: „… Treba ho dokopat že mu krv budu menit na Kramaroch“ Po trestnom oznámení vyšetrovateľ skutok klasifikoval ako priestupok. Nakoľko podľa mojej vedomosti pán Kollarik svoje slová oľutoval a vyjadril ochotu sa za ne ospravedlniť, považujem rozhodnutie vyšetrovateľa v tomto prípade za správne.

Keby takéto veci písali iba absolventi „vysokej školy života,“ obľúbenej vzdelávacej inštitúcie internetového poteru, človek by nad tým aj mávol rukou. Lenže ak v podobnom duchu vystupuje na sociálnej sieti Andrej Janco, lekár a prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov, pečený – varený na ruskej ambasáde, ktorý u nás čo mu sily stačia šíri proputinovskú propagandu, je to na zamyslenie. Urážky, osočovanie, klamstvá, zastrené vyhrážky: „… Uvedomte si, že on to robí už desaťročia! … Nech každý rozozná špinavca od statočného človeka, nech každý vie ako myslí a čo robí udavačský netvor. A tiež ako dopadne!“ Alebo: „… ako by vysvetlil, že je platený cez fašistického ukrajinského Mierotvorcu ???? … Je možné že Benčíkovci udávajú už v niekoľkých generáciách vred na riti Slovenska.“ Prvý komentár na stránke Prečo amerikanofilom hrabe, ďalšie dva u Tibora Rostása. Uvedomuje si MUDr. Andrej Janco, že jeho sprosté lži akoby vystrihnuté zo slovníka Urválkov a sovietskych poradcov, ktorí tu v 50-tych rokoch organizovali odporné inscenované monsterprocesy, sú žalovateľné? Lži dotýkajúce sa nielen mojej cti, ale aj cti mojich nebohých predkov? A že práve on by bol tým, kto by sa za urážky a lži musel zodpovedať?

A keď sa spôsobom hodným pubertiaka správa Milan Urban, kardiológ a primár kliniky, priam sa človeku zastavuje rozum. Veď uznajte, napísať podobný komentár pod článkom na dezinformačnom webe Hlavné správy, o niečom svedčí: „Benčíka som raz stretol vo Veľkej Fatre pri Skalnej Alpe, je tam dosť strmý zráz ako roklina….. ale bol som tam s deťmi.“  Je normálne, aby sa takto primitívne vyjadroval dospelý, vysokoškolsky vzdelaný človek, naviac lekár, ktorý zložil Hippokratovu prísahu?

Okrem priamych vyhrážok, výziev k ublíženiu, či prognóz zlého konca, sú tu aj také milé, priam susedské priania. Vojtech Veselý je až nezvykle mierny: „Bodaj by zo schodov spadol!!! Zumpa, hnoj!!!

Nežná mamička Jana Gašparová s bábätkom v náručí si ale servítku pred ústa nedáva: „Dufam, ze ten stary dedo zachvilu skape a trafi ho slak!

Dobrosrdečný báčik Slavomír Nagy mi praje: „ZDOCHNI.“

Róbert Bobák Vašek: „Skap ty ko.ot!

Rovnaké želanie má aj Jana Horná: „kiežby zdochol do rána!! … mrachta jedna geriatrická!! … nech sa vráti do hrobu… neustále otravuje ľudí dobrej vôle!!…

Problém má so mnou aj výrobca klobás Miloš Tkáčik: „Benčik največši problem si Ty a to tým že ešte žiješ ko.ot šialeny.

Žiadny mladík už dávno nie je učiteľ angličtiny Peter Fecák, napriek tomu mi praje: „Bodaj by mu do týždňa pálili sviečky pri hlave…

Podobne pani Oľga Kropiláková: „Tento kretén už má trénovať skok do truhly, veľa ľudí tým poteší.“

Sú ale ľudia, ktorí sa neuspokoja tým, že sa venujú iba vám To im nestačí, a tak svoju nenávisť prenášajú aj na vašu rodinu. Napríklad už neexistujúci fejkový profil Vasil Kvasil. Napred sa zmieni o mne: „potkan bencik.“ A potom doslova napíše: „Takže ne jen zmrda treba od.ebat ale komplet celu familiu do tretieho kolena  bez pardonu… Takze jednou kdyz se bude uctovat tak dusledne – komplet cele hnizdo aj s larvami!!! Ku,vy spatne“ Čo vám to pripomína? Hitlera, Stalina, Čínu, Kambodžu?

Podobne uvažuje aj žoldák v oddieloch proruských separatistov, ktorý bojoval v Luhansku a Donecku, Štefan Potocký: „… deti mu raz podakuju… ked sa budu zodpovedat za ocinkove spinavosti (demokracia – dlhy sa delia, prenasaju)…

Ešte ďalej vec posúva šéfredaktor Zem a Vek, Tibor Eliot Rostás. Ten myslí dokonca aj na vnukov: „Byt Bencikovym synom ci vnukom tak sa utratim

Myslím, že je toho viac ako dosť a určite mi nejde iba o moju osobu. Rovnaké a možno ešte horšie výhražné správy dostávajú aj iní, ženy nevynímajúc. A tiež o nich píšu takéto a podobné veci. Stupňujúca sa agresivita a zvlčilosť sociálnych sietí má potenciál vyprodukovať jedincov, ktorí sa dopustia reálneho násilia tak ako k tomu došlo v Čecháchv Poľsku. Je pritom príznačné, že strana, ktorej rétorika a pôsobenie splodili u susedov tragikomického teroristu, sa od neho a jeho skutku zbabelo dištancovala a tvrdí, že s ním nemá nič spoločné. Premýšľam ako dlho bude trvať, kým sa niečo podobné stane aj u nás. Najmä, ak na vlnách konšpirácií a nenávisti sa už nenesú iba ľudia z okraja spoločnosti, prefíkaní a bezškrupulózni kšeftári s konšpiračným secondhandom a primitívnym antisemitizmom, neonacisti a neoboľševici, populistickí a extrémistickí politici, ideologickí propagandisti, trolovia a platení bojovníci hybridnej vojny, ale svojim blúznením o dlažobných kockách, Sorosovi a v cudzine pripravovanom prevrate, aj trojnásobný premiér a predseda najsilnejšej parlamentnej strany, jeho nohsledi a verný pudlík. Nie je najvyšší čas zastaviť to kým nebude neskoro?

Doplnené 27.1.2019

V komentároch pod blogom sa objavil okrem iných aj tento: „Stihomam prelozeny z maniakalnymi sklonmi a schyzofreniou…bravo sudruh Benčík… a dakujem ze ste to takto zhromazdili, aspon ludia vidia ci v skutočnosti robite…mozete byt rad ze miesto vas si vybrali kuciaka a jeho priateľku….“ Jeho autorom je bývalý policajt Milan Novotný, o ktorom som pred časom napísal blog „Kotlebovský expolicajt z Nitry.“ Pán Novotný v súčasnosti fandí Kotlebovej ĽSNS, prezidentskému kandidátovi Harabinovi a hlási sa k Slovenským brancom.

 

 

 

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.