Denník N

Deformovaný štát

Organizátor deformácií štátu Robert Fico, arogantný cynik s vyprázdnenou dušou, presvedčivo ukázal, že ústavným právnikom v slušnom štáte nemôže byť.

Deformovaný štát </p> <p> Organizátor deformácií štátu Robert Fico, arogantný cynik s vyprázdnenou dušou, presvedčivo ukázal, že ústavným právnikom v slušnom štáte nemôže byť.<br />

Normálny, slušný kandidát na sudcu ústavného súdu sa usiluje poslancov presvedčiť o svojich kvalitách a pokorne čaká, či ho zvolia.

Robert Fico demonštruje, že on je tu (v deformovanm štáte) pánom. Nepotrebuje poslancov presviedčať, že je kvalitným kandidátom.

Vie, že sa dohodne so svojimi ľuďmi na ďalšej defomácii štátu. Na karikatúre Ústavného súdu SR. Apelovať ešte raz na zodpovednosť Mostu – Híd?

Tvrdí neoveriteľnú hlúposť, že keby každý poslanec volil 18 kaandidátov podľa vlastného uváženia, nezvolili by sme nikoho.

Cynicky a arogantne naznačuje (pri vypočúvaní!) – nebuďte naivní, my sa dohodneme, naši ľudia, naši poslanci budú voliť našich ľudí.

Kandidát na sudcu ústavného súdu vs. úryvok z ústavy:

PIATA HLAVA

ZÁKONODARNÁ MOC

Prvý oddiel

Národná rada Slovenskej republiky

Čl. 73

(2) Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi.

Ale ano, naši poslanci budú voliť podľa svojho svedomia a presvedčenia, my sa už dohodneme, aké to svedomie bude.

Len tak mimochodom. Svedomie. Filozofické úvahy, ktoré nikomu nepomôžu. Vďačíme reežisérke Lucii Kašovej, že obnažila vyprázdnenú dušu Roberta Fica.

Z tupej odpovede na tému svedomie je zrejmé, že Fico je úplne nekompetentný na ústavnoprávne rozhodovanie. Ústavnoprávna argumentácia často spočíva vo vyvažovaní veľmi abstraktných princípov a vyžaduje si subtílne fiozofické uvažovanie.

Organizátor deformácií štátu Robert Fico, arogantný cynik s vyprázdnenou dušou, presvedčivo ukázal, že ústavným právnikom v slušnom štáte nemôže byť.

Môže ním byť na Slovensku?

Teraz najčítanejšie