Denník N

Stratený Mazurek v jeho stratenej Európe. Stratenci v stratenej Európe II

Prvá pozitívna správa je na dohľade, youtube stiahol pár videí tzv. dok. filmu „Stratená Európa“. Samozrejme problém naďalej bude pretrvávať, keďže užívatelia budú tento film ďalej uploadovať pod inými názvami. Na rade sme teraz my.

Tento blog som si zriadil na základe šoku, ktorý sa u mňa odohral po vzhliadnutí filmu „Stratená Európa“. V prvej časti blogu som poukazoval na porušenie ochrany osoby a jej následného zneužitia v mediálnom svete. Doteraz nepochopím, ako je možné tento film vzhliadnuť na internetovej stránke ako aj na stránke politickej strany, ktorá má zastúpenie v parlamente. Môžeme s tým niečo urobiť? Dúfam, že áno.

Keďže na internetových stránkach propagujúcich tento film som sa dočítal :“Priložte aj vy ruku k záchrane Slovenska!“ a tak som teda priložil a začal som, aby Slovensko sa nevrátilo do čias doby kamennej.

Neukölln, multikultúrna štrvť v Berlíne, vo filme označená ako Hermanstraße , kde údajne podľa Mazúreka žijú čisto len : „Turci, moslimovia a normálni slušní Nemci sa odtiaľto sťahujú… …všade samé turecké obchody, všade samí Turci …noví Turci sa sem sťahujú … a stáva sa to novou tureckou oblasťou priamo v centre mesta hlavného mesta Nemecka“.  – Neukölln nepatrí do centra Berlína, jedná sa o samostatnú štrvť v juhozápadnej časti. Vo štvrti žije 323 000 obyvateľov a 160 národností, takže nie iba „samí turci“.1 Predpokladám, že tvorcovia filmu by nevedeli rozlíšiť Turka od Araba, Kurda či Šíta. Čo sa týka, že Nemci sa odtiaľ sťahujú, tak v tom sa čiastočne môžme zhodnúť, tak enormne stúpajúce nájmy si nemôže dovoliť väčšia časť obyvateľstva Neuköllnu. Je to jedna z najaktratívnejších a najdrahších štvrtí v Berlíne spolu s Kreuzbergom, Friedrichshainom a Prenzlauer Bergom. Prichádza tam množstvo investorov, ktorí masívne skupujú nemovitosti.

Dobré by bolo, upozorniť tureckú ambasádu na Slovensku, a poukázať, aká nenávisť voči Turkom panuje v tomto filme.

Druhá časť krátkeho blogu u konca, v budúcej časti sa zameriam na Tempelhof a ďalej na výhody a nevýhody života v multikultúrlnych štvrtiach v Berlíne.

 

  1. https://www.berlin.de/ba-neukoelln/ueber-den-bezirk/

Teraz najčítanejšie