Denník N

Otvorený list senátorovi Bekovi z Českej republiky

Ospravedlňujem sa, pán rektor, že nedokážeme izolovať Ľuboša Blahu, a preto musíte trpieť jeho žvásty, ktoré Vám poslal.

Na Slovensku je totiž ešte stále demokracia, i keď niektorí jedinci, medzi ktorých patrí i sám Blaha, robia všetko pre to, aby to tak nebolo. Glorifikuje režimy v Rusku, Číne, na Kube a najnovšie i vo Venezuele, pričom si neuvedomuje, že v týchto krajinách by si nemohol dovoliť kritizovať členov vlády, jej kroky, niektoré jej názory a vypisovať k tomu kritické stanoviská na internete. Neuvedomuje si, že v týchto krajinách by nielenže nevypisoval na internet, ale pravdepodobne by ani k žiadnemu internetu prístup nemal. Zrejme preto sa tam ešte neodsťahoval, zostáva na Slovensku a hrdinsky uráža a vyvreskuje na všetko a na všetkých. Aj na Vás.

V liste, ktorý Vám poslal (aspoň tak tvrdí na facebooku), píše, že Vaším rozhodnutím odovzdať prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi Veľkú zlatú medailu urážate podstatnú časť slovenskej spoločnosti. Realita je však taká, že v jeho ponímaní je podstatná časť slovenskej spoločnosti približne dvadsaťtisíc ľudí, zväčša starších, s nižším vzdelaním, prípadne absolventov Vysokej školy života.

Mrzí ma, že reagujem trošku neskoro, ale musím chodiť do práce a aby som si zabezpečil určitý životný štandard, musím súčasne pracovať aj popri zamestnaní. Nemám teda príliš veľa času reagovať priamo, pružne a aktuálne ako Blaha. On je poslanec a predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti, hoci Európa mu hovorí asi toľko ako Putinovi dodržiavanie ľudských práva. On má množstvo času, slovenskí poslanci totiž pracujú ročne približne 50 dní, hoci naplánovať si ich dokážu aj 80. Za všetku túto ťažkú drinu im a, samozrejme, i nášmu socialistickému poslancovi Blahovi príde na účet približne 4 000 eur mesačne. Možno i to je dôvod, prečo je ešte stále na Slovensku a nie vo Venezuele. A má čas. Veľa času na to, aby otravoval, obťažoval a urážal nielen Vás, ale i ďalších slušných ľudí.

Je členom mafiánskej organizácie, ktorá si hovorí SMER a i kvôli nemu je Slovensko považované za jednu z najskorumpovanejších krajín v Európe. Horšie je na tom už len Maďarsko a balkánske krajiny. I on môže za to, že na Slovensku sa darí mafiánom a i on spolu so svojimi kolegami zo strany SMER je vinný z toho, že na Slovensku sa niekto odvážil brutálne zavraždiť novinára a jeho priateľku. Ľuboš Blaha je síce veľmi pomýlený, ale v zásade neškodný pisálek. Keď je sám. Keď sú však spolu v jednej bande, keď idú jedným Smerom, sú nebezpeční. Ohrozujú celé Slovensko a demokraciu.

Vážený pán senátor Bek,  ospravedlňujem sa za všetkých slušných Slovákov, chcem Vám povedať, že nie sme všetci takí ako Blaha, väčšina z nás je normálna, i keď posledné prieskumy tak preferencií politických strán, ako i kandidátov na prezidenta nasvedčujú opaku. Zároveň ďakujem, že ste prezidentovi Kiskovi vyznamenanie udelili. Rozhodne si to zaslúžil. Je to (napriek jeho určitým chybám) najlepší prezident, akého sme doteraz mali a vyzerá to tak, že už len tak ľahko takého mať nebudeme.

Prajem pekný deň a zostávam s pozdravom.

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/