Denník N

A čo tak Róbert Mistrík ako nový predseda SaS-ky?

Skúsme sa na aktuálne prezidentské diskusie pozrieť trochu inak. (Titulná foto: FB denníka SME)

Zuzanu Čaputovú sa v posledných týždňoch viacerí jednotlivci i médiá snažia dotlačiť k tomu, aby sa namiesto prezidentskej kandidatúry uchádzala o predsednícke kreslo v Progresívnom Slovensku.

Pri počúvaní pána Mistríka v dnešnej diskusii denníka SME som sa však nad tým skúsil zamyslieť opačne: Nebolo by pre slovenskú politiku obohacujúce, ak by Róbert Mistrík prevzal od Richarda Sulíka vedenie SaS-ky?

Nedávna medializácia zvláštneho prípadu, keď mal Sulík ponúknuť predsednícku pozíciu vo vlastnej strane Ivete Radičovej naznačuje, že sa mu vo vnútri strany Sloboda a Solidarita zrejme ťažko hľadá nástupca vo funkcii.

Musím priznať, že názory pána Mistríka sú mi v drvivej väčšine otázok oveľa bližšie, než tie Sulíkove. Viem si predstaviť, že po budúcich parlamentných voľbách by mohol byť veľkým prínosom.

Teraz najčítanejšie

Martin Kováč

Som manžel, otec, teológ, starokatolícky kňaz a ľudskoprávny aktivista. V rokoch 2019-2023 som pracoval na projekte obnovy Starého Lýcea. Aktuálne pôsobím na pozícii projektového manažéra v Nadácii Volkswagen Slovakia. Venujem sa najmä otázkam náboženskej slobody, medzináboženského a medzikultúrneho dialógu, právam menšín a vzťahu štátu a cirkví.