Denník N

Pán Matovič, nechajte si vaše rady o odstúpení pre seba

Po prieskumoch agentúry AKO a Focus je jasné, že Zuzana Čaputová v preferenciách rastie, zatiaľ čo najsilnejší kandidát opozície stagnuje. Aj keď máme ešte dva týždne do volebného moratória, tak pán Matovič už vyzýva k odstúpeniu pani Čaputovej. Zároveň tvrdí, že keď odstúpi neskôr a jej meno už bude na hlasovacích lístkoch, tak to bude miasť voličov, čím podľa mňa robí z voličov totálnych hlupákov.

Včerajší nezávislý prieskum agentúry AKO potvrdil, že Zuzana Čaputová rastie, dokonca tak výrazne, že sa predrala už na tretie miesto a dýcha na krk Róbertovi Mistríkovi. Dnes bol zverejnený prieskum na objednávku strany Oľano, v ktorom je taktiež podpredsedníčka strany Progresívne Slovensko tretia, no za pánom Mistríkom zaostáva o necelé 3%. K tomuto prieskumu sa stihol už vyjadriť aj predseda Obyčajných ľudí Igor Matovič, ktorý okamžite vyzval slabšieho kandidáta k tomu aby sa vzdal v prospech toho silnejšieho. Zároveň k tomu dodal, že ak by sa pani Čaputová vzdala už po vytlačení volebných lístkov, tak to môže byť problém, pretože by to podľa neho mohlo mýliť voličov. Čo z toho plynie? Že Matovič má voličov Čaputovej za hlupákov, ktorí nebudú vedieť pochopiť ak sa vzdá v prospech Róberta Mistríka. Predseda strany Oľano teda nesklamal a opäť urazil veľké množstvo voličov.

Ak ste taktiež zástancami toho, že by sa mala vzdať Zuzana Čaputová svojej kandidatúry už teraz, tak si predtým skúste položiť otázku. Vzdali by ste sa svojej kandidatúry, ak Vám podľa prieskumov tesne uniká druhé kolo prezidentských volieb a zároveň dokazujete, že máte stále potenciál rásť? Zrejme sa len málokto dostane reálne do takejto situácie ale položme si ruku na srdce, urobil by to asi len málokto.

Práve preto vyzývam aj ja Vás pán Matovič, vyčkajte a nedávajte rady prezidentským kandidátom aby odstúpili.  Máme ešte dva týždne do volebného moratória, kedy sa môže ešte všetko zmeniť. Zároveň však dúfam, že sa nakoniec pani Čaputová aj pán Mistrík zachovajú zodpovedne a v prípade hrozby postupu nedemokratického kandidáta do druhého kola dodržia sľub a vzdajú sa v prospech silnejšieho kandidáta. Podobnú výzvu by som dal aj pánovi Mikloškovi, ten ale svojou aroganciou už dokázal, že nemá záujem diskutovať o tom, že by podporil niekoho zo silnejších kandidátov.

Momentálne je všetko otvorené a bolo by od jednej z dvoch žien, ktoré kandidujú na post prezidenta priam hlúpe ak by sa vzdala práve teraz.

Teraz najčítanejšie