Denník N

Buď človek, nie ovca

Niekedy je úplne jedno kým sme, ľudia nás dokážu odpísať už len pri očnom kontakte. Prečo to tak je, a prečo sa väčšina správa práve takto?

Keď sa človek rozhodne tvoriť, musí mať jasný cieľ, od ktorého sa odpichne, ľudovo povedané. Táto ako povedať, fráza, má isté kategórie v ktorých môžeme polemizovať o danej problematike a hlavne v akom smere sa to celé hýbe. Nie každé pozlátka sú naozaj pozlátené pravým zlatom. Práve takto to chodí vo väčšine prípadoch. Človek častokrát nepremýšľa nad skutočnosťami ako by mal a práve k tomu sa v tomto článku dostaneme.

Prečo človek zaobchádza zo sebou tak, ako ani sám on vlastne nechce?

Prečo sa musí každý človek správať tak, ako vlastne nechce?

V dnešnej dobe je veľmi málo ľudí, ktorý sú samým sebou. A to je tá chyba od ktorej sa všetko odvíja. Nie je možné aby sa ľudstvo poberalo takýmto smerom.

Dve veľmi príbuzné otázky, ktoré do seba zapadajú. Ide hlavne o jav, alebo fakt, ktorý poukazuje najmä na to, aby človek so svojím životom zaobchádzal tak, ako si on sám určí. Ale je veľa faktorov, ktoré ukazujú aj to, že sa musí človek správať podľa nejakých daných pravidiel, alebo zákonov, mimo tohto, človek má možnosť byť samým sebou.

Všetci by mali dať priestor sebe, a aj ostatným na rozvoj svojho vnútrajška a zároveň aj vonkajška.

Ja som názoru takého, že všetci ľudia sú si rovní nech ide o ktorúkoľvek stránku nášho tela alebo mysle.

Hlavná problematika je spôsobená zlým životným štýlom, alebo niekedy sa to dokáže zaradiť aj do kultúrno – problematicko – etickou sférou.  Život ako taký je veľmi široký pojem a ešte širší význam čo sa doslova všetkého týka. Lebo životom môžeme nazvať rôzne aspekty. (život ktorý dal boh, život okolo nás, život môj lepšie povedané aj ako sféra môjho okolia) je toho naozaj veľmi veľa a práve preto si musia ľudia uvedomiť kde žijú a hlavne AKO. Preto by sme si hlavne my (žijúci ľudia na Slovensku a v mnohých demokratických krajinách mali uvedomiť to, že nám naše životné podmienky dávajú možnosť na rozvoj samého seba, aj keď my to častokrát nechceme vidieť a zatvárame pred tým oči.

Človek nemá možnosť byť tým čím chce, lebo rôzne krajiny a hlavne podmienky, v ktorých sa žije to  ľudom nevedia umožniť. Rada by som dala aj pár príkladov, ktoré zasahujú do niektorých udalostí veľmi negatívne.

1.Najhoršie je, keď od ľudí, ktorí nie sú na tom finančne najlepšie, očakávajú ostatní niečo, čo nie je možné.

2.Rovnako otrasné je to, keď v komunite mladých prevládajú rasistické narážky a kľudne len kvôli farbe pleti sa s niektorými nekamarátia. ( prečo by mal trpieť niekto, kto je do slova priam výnimočný?)

3.Častokrát sú aspektom hlavne financie. Podľa peňazí si Vás zaradia do rôznych kategórií a potom selektujú podľa toho, kto na niečo má a kto nie. A to by sa malo zmeniť lebo MY celkovo ľudstvo sme nadmerne inteligentné bytosti, ktoré veľmi racionálne premýšľajú a všetci vieme, že každý Človek by mal dostať šancu. Či je pekný a či nie, je jedno ako vyzerá je jedno akú má farbu pleti a tiež je úplne jedno akej je národnosti. Všetci sme si rovní.

4.Napríklad chúďatá matky s finančne zlými podmienkami to majú v dnešnej dobe najťažšie a ešte ľudia ktorí sú indisponovanými v ľudskej svorke. Prečo práve od tejto kategórie sa vyžaduje v tomto svete a hlavne na SK najviac? Je to stále o tom, čo sa snažím dostať na povrch. Všetci máme právo na lepší život, ktorý príde zajtra alebo o pár rokov.

Preto by sa mali začať rešpektovať aj tí, ktorí na prvý pohľad vyzerajú inak ako práve TY. Každý je výnimočný, tak prečo nedať šancu každému?

Teraz najčítanejšie