Denník N

Degresívne Slovensko.

Agentúra AKO vyčarovala Zuzane Čaputovej “po hříchu“ 53% a ani pán Mistrík ma už nepresvedčí, že volebné preferencie nemôžu užívať anabolické steroidy. Ak vedel dopredu odhadnúť, ako zareaguje genóm slovenského voliča na jeho pred(pred)predčasné odstúpenie z boja, potom si rezervujem celú jeho vedeckú erudíciu pre budúce voľby. Ako afrodiziakum. Zistiť po nainvestovaných stotisícoch do experimentov a meraní predchádzajúcich samotnému zahryznutiu sa do kampane, že nemá politický talent, je vedecký objav roka, ktorý obstojí aj v medzinárodnom meradle.

Objav, ktorý na blízkych pôsobí ako agresívny kmeň eurovalovej duševnej eboly, postihujúci najmä centrá ambícií, solidarity a úspechu, na ideologických konkurentov ako voňavé ópium progresívne sa šíriacej (euro)parlamentnej budúcnosti … a na roduverných ako antibiotikum proti (ničivým) účinkom zo zahraničia ovládaných monzúnových dažďov.

Nová digitálna ľavica posúva SMER do stredu, lebo ľavicový je dnes boj proti zlu, arogancii moci, za životné prostredie, digitálnu štátnu moc … zodpovedajúca nemeckým zeleným, premiešaná s českými pirátmi do nezrozumiteľnej a únavnej vízie o Slovensku. Nemeckým zeleným sa hovorí “strana deti blahobytu“ a aj náš progresívny ekvivalent predpokladá hojnosť, neobmedzený prísun zdrojov a zlaté vidly do rúk každému, kto chce u nich niečo znamenať. (Ospravedlňujem sa vopred.)

Dnešná vládna moc, majúca svoje korene v období kešu, kedy sa obchodné rokovanie ešte nenazývalo vydieraním a dojímavé slová zármutku neprichádzali až po precitnutí z riedkeho vysokohorského vzduchu, kedy sa národ delil klasicky na vlkov a ovce, čelí príchodu coming-outového obdobia, kedy sa z nás všetkých stávajú digitálne ovce a vlk (digitálny správca) nás bude ovládať cez účty, heslá a prístupové kódy.

Dnes nemáme zmysel pre ekonomiku tranzitných poplatkov, zato vieme, čo ohrozuje našu energetickú bezpečnosť, dnes je v móde bojovať proti zástupom migrantov, ktorí síce o nás ani nezavadia, ale presne vedeli, čo ich čaká v Nemecku a aké práva a pôžitky im garantuje tamojšia ústava, dnes sa obávame zástupov Srbov, berúcich našim prácu, ale prvých na odstrel pri prvom znižovaní stavov …

Ak je dnes (podľa predsedu) znalosť angličtiny+odbornosť ideálom pre zastupovanie v europarlamente (či skôr v americkom kongrese ?), potom sa pýtam, koho lepšieho môže ponúknuť táto krajina ako prvého muža štátu, všestranne vybaveného a dokonale znalého pomerov, ktorý je schopný od prvého dňa naplno zastupovať krajinu minimálne navonok ?

Uvítal by som, keby vyberala prezidenta porota ako pri súťažiach krásy. Je jasné, kto by vyhral promenádu v plavkách a kto súťaž o najkrajší úsmev, ale sú disciplíny, ktoré by som nechal radšej na posúdení poroty. Uvítal by som, keby porotcov (plnohodnotne) nahradili televízne debaty. Vrátane výberu otázok a kvality odpovedí.

Pekný večer prajem.

Teraz najčítanejšie