Denník N

Šefčovič – sa pýta čo sa deje ….

Ja Ťa podporím vo voľbách na prezidenta, Ty ma vymenuješ za predsedu ÚS ??

Tak náš dlhoročný, nadštandardne platený euroúradník si konečne niečo aj myslí. On na narýchlo zvolanej tlačovke vyhlásil, či skôr len prečítal napísané, že On žiadnemu politikovi milosť neudelí. On chce vraj bojovať s korupciou (na čele s Ficom ako svojim dvorným „moderátorom“?). On si myslí, že si všetci musíme byť pred zákonom rovní.  Nepriama podpora prezidenta SR p. Kisku diplomaticky deklarovaná p. Čaputovej vytvára podľa prezidentského kandidáta SMER-SD predstavu politických „kšeftov“. Ak by sa niekto pokúsil vydierať jeho, vraj do hodiny je na generálnej prokuratúre.

Pán Šefčovič a čo Vašich 100.000,- éčiek? Tých 100.000,- éčiek od Smer-SD. Alebo ešte lepšie „povedané“, tých 100.000,- éčiek od SMER-SD s požehnaním poslanca Fica, Ficka? Nie je to práve tá nekresťanská cena za to, že len Vy ho vymenujete za predsedu Ústavného súdu? Samozrejme, len v tom prípade, ak Vás nepredbehne Mr. Harabín? Týchto 100.000,- Eur veľa vypovedá o Vás. O Vašom charaktere. O tom, že ste z „lacného“ kraja. Tých 100.000,- éčiek pre Vás, pre Vašu prezidentskú kampaň už nie je politickým kšeftom? A podpora Vašej prezidentskej kandidatúre opakovane vyjadrovaná i na MDŹ-mejdanoch ex-premiérom a druhotriednym moderátorom, opakovane deklarovaná aj súčasným „baterkovým“ premiérom? To už nie je politický kšeft v priamom prenose? Nezastali Vám náhodou Vaše hodinky? Lebo tá Vaša hodina už dávno uplynula…

Všetci si majú byť podľa Vás vraj pred zákonom rovní. A čo tí, ostatní potencionálni kandidáti na ústavných sudcov Slovenskej republiky? Čo ich práva? Napríklad rovnaké právo stať sa predsedom Ústavného súdu, ako právo poslanca a emeritného premiéra Fica? Kto na Slovensku ešte verí tomu, že aj oni majú rovnaké právo a rovnakú možnosť stať sa predsedom Ústavného súdu SR potom, čo Ficko opakovane verejne vyhlásil, že on chce byť len predsedom ÚS SR? On nechce byť radovým sudcom Ústavného súdu. On chce byť len predsedom!

Pán Šefčovič! Prečo sa tak ako čert svätenej vode, vyhýbate odpovedi na jednoduchú otázku? Na otázku, či vymenujete predsedu SMER-SD a poslanca Fica za predsedu Ústavného súdu?

Vášmu falošnému a amatérsky hranému dnešnému rozhorčeniu z údajných politických kšeftov, by sa dalo veriť len v tom prípade, keby ste súčasne jedným dychom a jednoznačne prehlásil, že Vy v prípade, ak budete slovenským národom zvolený za prezidenta Slovenskej republiky, v žiadnom prípade a nikdy nevymenujete Fica za predsedu ústavného súdu. Nepočujeme od Vás jasné nie. Ale na takéto prehlásenie nemáte „gule“. Na toto je Vám aj ľúto „vlastných“ 100.000,- éčiek. Takéto prehlásenie, by Vám musel tiež asi niekto najprv napísať…

V normálnom demokratickom ( nie slovenskom „národnom“ oligarchickom) štáte, by prezidentský kandidát v prezidentských voľbách útočil najmä na toho, kto najviac ohrozuje jeho druhé miesto v prvom kole. Na toho, kto najviac atakuje jeho potencionálny postup do druhého kola. Pri tom množstve i kvalite vlastných, permanentne utajovaných a permanentných voličských prieskumov, s ktorými je nechválne známa centrála SMER-SD na Súmračnej, je všetkým v SMER-SD úplne jasné, že je to Mr. Harabin a nie p. Čaputová. Tá by totiž mala mať postup do druhého kola istý z prvého miesta.

Mierové moratórium centrály SMER-SD voči tomuto kandidátovi jednoznačne naznačuje, že by mala byť už ruka v rukáve. Ani  tento právny „expert“, rovnako ako celoživotný euroúradník a náhradník za p. Lajčáka doteraz totiž jednoznačne nevyhlásil, že fabulujúceho Fica nikdy a v žiadnom prípade nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR. Preto je Ficovi absolútne jedno, ktorý z týchto dvoch jeho „matadorov“ skutočne postúpi do druhého kola.

Šefčovič, by si mal len uvedomiť, že prezidentské voľby sa čoskoro skončia. A ak bude len slepo a naivne plniť úlohy a čítať listy, ktoré mu Ficov marketingový tím predpíše a napíše, tak ako dnešnú tlačovku (t.j.  utorok 05.03.2019), tak sa môže veľmi ľahko a rýchlo stať, že úplne skončí. Skončí nielen ako neúspešný prezidentský kandidát, ale aj ako kandidát,  kariérny ex-diplomat morálne a ľudsky úplne vybrakovaný Ficovou chorobnou ambíciou, Ficovou chorobnou túžbou po funkcii predsedu ÚS.

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...