Denník N

Neblbnite s Harabinom!

Včera mi volal priateľ, že jeho príbuzný chce voliť Harabina. Potom volal ešte jeden, že sám zvažuje….Oblial ma pot.

Tento týždeň ma znepokojilo niekoľko vecí v súvislosti s nastávajúcimi prezidentskými voľbami. Bolo to stretnutie vysokých predstaviteľov dvoch najväčších cirkví s euro komisárom pánom Šefčovičom. Ten samozrejme nelenil a vydáva stretnutie za podporu cirkví, hoci minimálne ECAV sa od takejto podpory dištancovala. A potom samozrejme kázeň pána arcibiskupa Oroscha, ktorý si dovolil siahnuť aj na hlavného kandidáta konzervatívneho spektra Františka Mikloška. Veľa mojich priateľov kresťanov je zmätených a nevedia koho majú voliť. Mám finančného poradcu, pôvodom z Prešova, dnes žije v Bratislave. Že chce voliť za prezidenta kresťana. Tak som mu poradil Fera Mikloška, na to mi povedal, že to je prepadnutý hlas, že on chce dostať kresťana do druhého kola, tak bude voliť Harabina. Nedalo mi a začal som hľadať argumenty ako ho presvedčiť, že to nie je dobré rozhodnutie. A našiel som dve videjká. Ak by som sa ja chystal voliť Harabina, tak po pozretí tých dvoch videjí by som určite od svojho úmyslu odskočil.

Prvé video je rozhovor so Zuzanou Hanzelovou Kovačicovou, bývalou redaktorkou RTVS, teraz reportérkou denníka SME. https://www.youtube.com/watch?v=Zw2V4HQMFUs. Pán kandidát uhýba s odpoveďami, krúti ako had, odvádza pozornosť. Neodpúšťa si narážky na jej výzor, na otázku ohľadom jeho financií sa uchyľuje k sexuálnemu harašmentu. Niečo nehodné kandidáta na prezidenta.

Druhé videjko je volebným klipom kandidáta. Volá sa „Štefan Harabin SLOVENSKÉMU NÁRODU“.

Pôvodne som si myslel, že sa jedná o paródiu, že je tam nejaký herec ale nie. Nechal si ho natočiť sám, stojí pred 5-timi slovenskými vlajkami pri kec – pultíku, spôsob prejavu sa podobá Musolinimu, alebo Hitlerovi. Do toho jeho prejavu je pridávaný z elektronického zariadenia potlesk akože poslucháčov. https://www.youtube.com/watch?v=vTHJobAprDs

Je to desivé, prehnal sa mi až mráz po chrbte. Začínam mať obavy, že to tento pán dokáže preklopiť a dostať sa do druhého kola. Takéto video na niektoré skupiny obyvateľstva dokáže účinkovať. Videl som niektoré dokumentárne zábery z Nemecka, z obdobia rokov 1934-1943, námestia, sály, kde Hitlerovi sfanatizovaný dav nadšene tlieskal. Nie je to nútený potlesk našich socialistických prvomájových tribún ani potlesk vyvolaný strachom v prípade masoviek v Severnej Kórey. Ten potlesk a nadšenie boli v Nemecku u väčšiny ľudí v dave úprimné. Prosto uverili. Ako to dopadlo vieme.  A takto je mnoho ľudí na Slovensku možno nadšených z prejavov pána kandidáta Harabina. Ale jeho voľba je cesta do slepej uličky. Jeho zvolenie by neprinieslo pokoj, hľadanie kompromisov. Prinieslo by spochybňovanie nášho členstva v EU, rusofilstvo, aroganciu do politiky. Mali sme jej za Mečiara i Fica dosť. Ďakujem, neprosím si.  Ak môžete, varujte svojich príbuzných a známych. Poslite im tie videjká. Toto nie je kandidát, ktorý by dôstojne reprezentoval konzervatívnu časť občanov Slovenska!

Ľubo Bechný

 

 

Teraz najčítanejšie

moja fotka

Ľubo Bechný

Som človek, ktorý sa búri, keď sa deje krivda inému človeku.