Denník N

Od násila 1939 po dnešok

Dnes si pripomíname 80. výročie Slovenského štátu , ktorý nastolil základy nedemokratického autoratívneho SMERu, vlády Hlinkovej slovenskej ľudovej strany (HSĽS).
Strana, ktorá rozhodujúcim spôsobom usmerňovala výkon štátnej moci, ovládnutím a únosnom všetkých postov v štátnej a verejnej správy. Personálne ovládala všetky výkonné a exekutívne funkcie štátu, vrátane funkcie prezidenta. Aj toto obdobie malo vlastného Bašternáka….Augustína Morávka, ktorý rovnako parazitoval na okrádaní obyvateľov, ale aj štátu.

V rámci 7 ročného obdobia, táto strana spáchala vážne prešľapy a zločiny proti vlastným obyvateľom.

Toto obdobie evokuje v súčasnosti u mnohých ľudí chuť oslavovať a byť hrdý na obdobie vojnového štátu, ale aj obnovuje sa rétorika Šaňa Macha, tohtotýždňovým toxickým príhovorom trnavského arcibiskupa Oroscha. Je správne že tento celý týždeň diskutujeme o násilí , ktoré na nás útočí na každom kroku.

https://youtu.be/LxpAFROS67E

10. marca sme si v Astorke vypočuli, prečo sa politici, niektorí kandidáti na prezidenta, cirkevní hodnostári a ini, uchyľujú k urážkam, xenofóbii ako aj  taktike strašenia.

14. marca, dnes, SAV pripravila hodnotnú vedeckú konferenciu s názvom “80 rokov po, Slovenský štát v základných súradniciach”. Konferencia potvrdila, že na Slovensku je stále veľa ľudí, ktorí sa nevedia vyrovnať s ľudáckou minulosťou. Aj preto je potrebné o tejto téme hovoriť a hovoriť a vzdelávať mladých ľudí.

http://senxskutocnost.sng.sk/chapters/2-jeden-narod-jedna-strana-jeden-vodca

 

 

http://@spanko2018

 

 

 

Teraz najčítanejšie

JEM

Neonacizmus, komunizmus, socializmus, unilaterizmus, multikuturalizmus, genderizmus, neomarxizmus, progresivizmus a EU woke totalitarizmus náś uberajú o slobodu, o slobodu vyjadrovania v mene cancel culture a ponárajú opäť Európu do priepasti temného veku.