Denník N

Nepochopená

Nech sa pozrie na seba…

Kapucňa na hlave, takmer nič nevidieť. Nos, tak predsa čosi, zdá sa, akoby bol priveľký. Vytŕča spod kusiska látky, zachytáva kvapky vody. Klop, klop, kĺžu sa po ňom, spájajú sa do pramienkov a padajú dolu. Kdesi tam, do neznáma. Ďalej sa o ne nikto nestará, spočiatku kvapka, neskôr pomerne veľká mláka. Kráča, na nohách tenisky. Adidas, iné by si neobula, čierne písmená na bielom podklade sú dôležité. Vyjadrujú tak veľa, žiadne napodobeniny, jej nohy vyžadujú kvalitu. Priplatí si, len nech to má šmrnc.

Nástupný ostrovček, priechod pre chodcov, rýchle kroky, smeruje do budovy. Schody, niekoľko pomerne vysokých kúskov. Vybehne po nich, zhromaždenú skupinku míňa bez slov. Pohľad, ten im venuje, len taký letmý. „Čaute,“ dostane zo seba so sebazaprením. Aby sa nepovedalo, hlbší záujem žiadny. Výťah, naskočí, stojí na jednej nohe. Lepšie ako nič, prebehne jej mysľou, o chvíľku vystupuje. Chalani, sedia jeden vedľa druhého, včlení sa, kdesi medzi nich. Úsmevné, akoby to pripravili pre ňu, alebo ruža v tŕní. Pánska spoločnosť, vyhovuje jej, cíti obdiv. Ešte si nesadla, už sa o ňu zaujímajú z každej strany. Žiadne školské aktivity, práve naopak, na pretrase súkromie. V rukách mobilný telefón, galéria v permanencii. Listuje, prehŕňa sa vo fotografiách, ukazuje raz na jednu stranu, potom na druhú, nech vidia, čo je v nej.

Pózy, je ich toľko, každá iná. Sprava, zľava, rozkročená, niekoľko pikantných. Spredu, zozadu, z profilu, na každej vidieť iba čosi. Obzerajú ju, páči sa im, je o tom presvedčená. Nikto nevraví nič, všetko prebieha v tichosti. „Si nejaká vychudnutá,“ ozve sa ktosi. Vie z ktorej strany to prišlo, konkrétne len tipuje. Ten hlas, áno, bude to on. Macher, žiadny krásavec, tisne sa jej na jazyk. Nech sa pozrie na seba, nohy krivé, krok čaptavý a so zvyškom to nie je veľmi lepšie. „Ty tomu rozumieš, modelka musí mať isté parametre,“ zaujíma stanovisko, nenechá sa urážať. Postava, večná téma, aj medzi chalanmi sa nájdu, ale od Riša by to nečakala. Baby, to je iný level, pretriasať ju bude každá mudraňa, vraj jej hrkocú kosti. Modeling, jej svet, nerozumejú mu, ona veľmi dobre vie, čo jej treba, je skúsená. Tie ich poznámky, nech si ich nechajú pre seba, nebaví sa s nimi, nezaujímajú ju. Ona má okolo seba ľudí, najlepší sú tí z brandže, s nimi si rozumie.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.