Denník N

Bluetooth, Maroško študuje, súboj o prezidenstký post

Bluetooth z Lánov
Bluetooth z Lánov

Súboj v druhom kole o prezidenstký post je dnes rovnako špinavý ako súboj Kiska- Fico pred 5 rokmi. Je tu ale podstatný rozdiel. Na jednej strane stojí mocenská kleptokracia, ktorá nám uniesla štát s kandidátom strany Smer,  súdruhom-katolíkom Šefčovičom.

Na opačnej strane na námestiach stojí širokospektrálna slovenská verejnosť, ktorá po vražde svojho spoluobčana považuje súčastnú vládu za neakceptovateľnú. Snažiac sa o systémové zmeny v krajine, protestuje na zhromaždeniach za Slušné Slovensko. Túto skupinu občanov pomyslene zastupuje Zuzana Čapútová.

Prvé kolo prezidentských volieb, vysoké preferencie kandidáta Har-a-bin-a ale ukázali, že demokracia na Slovensku je vážne narušená. Dokonca tento vývoj sa vymyká chápaniu celej našej spoločnosti.  Nerozlučná chobotnica a eseročka v jednom, SMER-SNS-MOST s podporou prokuratúry, zjavne nedokážu mediálne prekryť priveľa kalkulu, korupcie, ako aj prepojenosť na rôzne druhy zločinov (vražda novinára, únos vietnamca vládnym špeciálom, Dankove výlety a úlety, Bugárova servilná bezcharakternosť , naši ľudia, agro-dotáčné podvody…. ).

A v tejto situácii, kedy sa vládnuce strany snažia občanov oklamať sociálnymi opatreniami či “Dankovými” balíčkami, potrebuje Smer len jedno. Aby si do čela štátu dosadil servilného zahraničného úradníka, infiltrovaného moskovského komunistu,  ktorý dlhé roky pre svoju karieru prehliada ich smerácky únos štatu. A táto strana si Maroška dlhoročne kupuje nomináciami do orgánov EÚ.  Smer potrebuje svojho Maroška,  aby sa po pre partnerov v EU, stal  opäť  dôveryhodnejším.

Na druhej strane vládna chobotnica potrebuje utlmiť protesty, udržať si za každú cenu svoj voličský elektrát ,aby sa mohli pred budúcimi voľbami nadýchnuť a kradnúť ďalej. Show must go on…..

Z pohľadu kandidatúry je ale v prípadný úspech ŠefčoFica , posledný klinec do rakvy naštartovaného očistného procesu.  Na najvyššom poste štátu nepotrebujeme po 30 rokoch od uplynutia nežnej revolúcie, človeka, ktorý bol členom komunistickej strany a dokonca absolventom Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov.  Slovensko nepotrebuje svojho rusofilného Zemana, síce inak uhľadeného ale falošného.  Návšteva Šefčofica v Lanoch potvrdila, kam ďaleko dokáže kandidát ísť za cenu prípadného víťazstva.

 

https://youtu.be/RJUJ8WKw_w0

 

Starokomunista, karierista a novodobý katolík Maroš Šefčovič si napĺňa sen. Akými morálnymi hodnotami disponoval  tento 22. ročný študent učilišťa MIGMO, v rokoch  perestrojky 1989, keď nevnímal rúcajúci sa komunizmus v okolitých štátoch?  Obrovské demonštrácie vo východnom Nemecku(NDR) ale aj  v Budapešti, 100% výhra Solidarity v prvých nezávislých voľbách. Dokonca Maďari strihajú plot na hraniciach s Rakúskom a  občania Pobaltských krajín sa chytajú za ruky,  aby poukázali na dlhoročnú okupáciu.

Hlasno sa rozpadávajúci východný blok nebránil Šefčovičovi, podať si 19.mája 1989 prihlášku do KSČ!

Z dôvodu karierizmu sa hrdo prihlási k reforme socializmu, k režimu, ktorý prenasledoval či mučil svojich občanov, politických väzňov a likvidoval slobodu slova a vierovyznania. Komunistický režim vždy kruto potlačil odpor občanov. Tak tomu bolo buď počas maďarskej revolúcie v roku 1956, Pražskej jari 1968 či poľských protestov hnutia Solidarity začiatkom 80-tych rokov.

V roku 1989 to boli to povestné chvíle, kedy sa lámal chlieb, kedy sa vytvárali predpoklady na iné smerovanie Československej socialistickej republiky, kedy sme pri víne živo a so záujmom diskutovali,  ako zbúrame starú železnú oponu a dáme komunistom na frak.

O 30 rokov neskôr, už ako hrdý člen Európskej komisie, Šefčovič vedome a taktne utajuje svoju minulosť člena KSČ a štúdenta MGIMO. Síce sa verejne chváli bezpečnostnou previerkou, ale jeho slabá práca na poste energetického komisára,  potvrdzuje neuveriteľnú serviľnosť voči Moskve.

Ako angažovaný socialista liberálneho prúdu v rámci Strany európskych socialistov, v rozpore s energetickou koncepciou Únie formálnymi krokmi  jedná pri Nord Stream-e 2, pričom vedome podporuje hlasovanie kvalifikovanou väčšinou. Toto jasné politické lavírovanie umožňuje prenášať energetický vplyv Moskvy do Európy a jemu prinášať nemecké body v rámci hierarchie postov v EÚ.

Aj na Slovensku je Maroško dobrý žiak. Iné hovorí a koná v EÚ a inak hovorí keď zavíta na na prezidentské turné po Slovensku. V kampani používa rovnaký pristup ako Fico v roku 2014. Nabrífovaný Ficovým volebným tímom, politicky zneužíva a udržuje témy LGBTI, kresťanstva, migrácie a potratov len a len pre to, aby sa zapáčil občanom preferujúcim volania po type politikov  Har-a-bin-a, Kotlebu, Danka alebo Sme rodina.  Dokonca nikdy neodsúdi ani Ficovu primitívnu a hlúpu propagandu, spájajúcu organizátorov za Slušné Slovensko so Sorosom, Glváčove či Kaliňákove aféry, Dankov plagiatorizmus, či SNS korupčné tendrové podozrenia.

Maroš Šefčovič, kandiduje ako nominant Smeru,  ale ako falošný prorok sa  tvári sa ako nezávislý prezident.  Jemu a celej strane SMER, hrá do karát skutočnosť, že hlboká duševná zaostalosť časti mediálnej a politickej elity ( Fico, Glváč, Kaliňák, Danko, Kolár,Harabín….) poskočila na stupeň, kedy je  dosť  komplikované  odhadnúť budúci politický vývoj krajiny v nadchádzajúcich marcových voľbách 2020.

Na vnútorne scéne sa Smer spolu so Šefčovičom budú stále riadiť princípom: rozdeľuj a panuj. Obaja dobre vedia, že len ak sa podarí novo vytvárajúce sa strany systematicky nahľodať, rozdeliť a znepriateliť, o to ľahšie získajú nad nimi nadvládu. Aj pre toto, Maroš Šefčovič nikdy nebude nezávislým nadstraníckym prezidentom. To je ilúzia menej úspešných občanov žijúcich na Slovensku.

Verme že túto dvojtvarosť si dobre uvedomujú aj voliči nesystémových strán alebo podporovateľia ľudácko-katolíckeho konzervatizmu, poprípade stúpencov oslavujúcich Tisa ako prezidenta “úspešného” vojnového štátu.

Na druhej strane Slovensko, v ktorom majú konzervativni voliči prevahu,  musí pri takom výraznom úspechu liberálnej kandidátky v prvom kole prezidentských volieb , Zuzany Čapútovej,  nominovanej Progresívnym  Slovenskom,  jej výhra desiť.  Niektorých libertiánov, neuznávajúcich vyznam prezidentskej stoličky, alebo starého krídla KDH žiadajúcej kandidáta s vlastnosťami Ježiša Krista, až vydesiť k smrti. Ich pritiahnuté názory sa ale asi tažko ,stanú novým mainstreamom v KDH.  Nepôjdu voliť ,Chvála Bohu ani jedného kandidáta.

Pevne verím, že sa občianska verejnosť nedostane do stavu letargie a svojou masovou účasťou pri voľbe prvej prezidentky SR,  pomôže eliminovať  stigmu zločineckej minulosti únoscou nášho štátu.

Všetko môžeme urobiť lepšie, len musíme ísť voliť!

Tublatanka – Pravda víťazí – 1989

 

text:

Prázdni ľudia silou-mocou
topia pravdu vo víne
a „Slovensko“ iba čaká
že ich doba pominie
nikomu sa pravda nehodí.

Pravda víťazí
pravde čas nevadí
ani lesk všemocných peňazí
pravda víťazí
ak ju sám nezradíš
pravda vždy zvíťazí
zvíťazí

Teraz najčítanejšie

JEM

Neonacizmus, komunizmus, socializmus, unilaterizmus, multikuturalizmus, genderizmus, neomarxizmus, progresivizmus a EU woke totalitarizmus náś uberajú o slobodu, o slobodu vyjadrovania v mene cancel culture a ponárajú opäť Európu do priepasti temného veku.