Denník N

Blahova Dukla

Reakcia na status súdruha Blahu o návšteve Dukly

Aj keď mi súdruh Blaha zakázal na facebooku interakciu na jeho statusy, jediné čo mi ostalo je tlačítko zdieľať, občas si prečítam čo náš „revolucionár“ píše. Dnes na počudovanie dal veľmi krátky status o návšteve Dukly, kde prebiehali tuhé boje pri oslobodzovaní Slovenska spod područia od nacistov.

Myslím si, že nikto asi nespochybňuje to, že červená armáda zohrala veľkú úlohu v tomto boji. To čo ma zarazilo je skôr to, akým spôsobom to napísal. Ja som si myslel, že glorifikácia ZSSR už skončila, mohol spomenúť aj našich aj cudzích vojakov, ktorí bojovali po boku červenej armády. Chápem, že on ako „veľký“ obdivovateľ totalitných diktátorov a revolucionárov k nim vzhliada ako k modlám, avšak pri vysvetľovaní synovi zabudol podotknúť, že tí „dobrí“ rusi si odmenu za oslobodenie vybrali aj s úrokmi. Nielen tým, že nás prišli „zachrániť“ od zlého a revanšistického západu pomocou partnerov z Varšavskej zmluvy v auguste 1968, ale oni tu ostali až do roku 1991. čo bolo 23 rokov ruskej okupácie suverénneho štátu.

Prečo nevysvetlíš synovi Adamkovi, že po roku 1968 sa naša hranica uzavrela za železnou oponou a nie z dôvodov, aby k nám nechodili tí zlí imperialisti, ale aby naši ľudia, obyvatelia Československej socialistickej republiky neutekali na zahnívajúci západ. Ako ich pohraničníci strieľali do chrbta pri pokusoch vymaniť sa z oceľového zovretia komunistickej strany a ruského politbira. Ako ten tvoj milovaný socializmus pomocou ŠTB prenasledoval kňazov a inteligenciu a trestal ich nútenými prácami v uránových baniach? Ako nám veľký ruský ochranca plánoval čo máme vyrábať? Vieš koľko dobrých nápadov bolo za socializmu zadupaných v zárodku, lebo ruskí súdruhovia nám to prikázali?

Nie, Ľuboš nespochybňujeme úlohu červenej armády, nie Ľuboš nie že nenávidíme Rusko. My neveríme ruskému cárovi Putinovi, imperátorovi s napoleonským komplexom, plukovníkom KGB. To je to čo nám vadí. Obyčajní rusi sú chudáci, ktorí trpia pod jarmom vodcu Vladimíra Vladimíroviča. Vadí nám prokremeľská propaganda, ktorá tu dennodenne šíri klamstvá a lži, len aby podkopala EÚ. To je to čo nám vadí.

Teraz najčítanejšie

Michal Antoš

Som len obyčajný robotník od guľatej lopaty. Platený turista ktorému záleží na tom našom malom Slovensku.