Denník N

Obetoval som sa za vás, pozrel som si celé video Ľuboša Blahu

Pozrel som si video, ktoré nahral Blaha na Facebook. Celé. Zdá sa to ako nemožná úloha, počúvať hlúposti takmer šesť minút je nadľudský výkon. No spravil som to pre vás, aby ste vy nemuseli.

Reč je o videu, ktoré pridal na Facebook 28.3.2019 o siedmej ráno. Má dĺžku takmer šesť minút a Ľuboš ho nahral u seba doma (alebo v kancelárii). Ešte pred tým, ako si rozoberieme tie hlúposti, ktoré zase narozprával, uznajme krásu toho vysokého štósu CD nosičov, ktoré má za sebou, a veľkého počtu kníh, ktoré by nám mali dokázať, že Ľuboš vie čítať, aj keď to tak podľa jeho vystupovania nevyzerá. Spoza jeho chrbta sa na nás z plagátu mračí Che Guevara, ktorý videu pridáva na temnej atmosfére.

Video začína útočením na kandidátku na post prezidenta Zuzanu Čaputovú. Najprv Ľuboš hovorí, ako číta, že jeho fanúšikovia sú unavení z Čaputovej kampane. Spomína, že Čaputová má dramatický výraz, kedy človek očakáva, že každú chvíľu prepukne v plač alebo sa zrúti. Netuším, kto to napísal, no asi to bol niekto slepý, kto nevidel žiadnu prezidentskú debatu. Alebo si Čaputovú niekto pomýlil s manželkou pána Šefčoviča.

Následne spomína Čaputovej ultraliberálne názory na „homosexuálne adopcie“, hoci akosi pozabudol, že včera bola prezidentská debata, kde sa k téme (nie ultraliberálne) opäť vyjadrila (čas 36:12). Potom zase povedal, že Čaputová nevie po anglicky. Síce to nijako nedokázal a stojí si za svojím aj napriek tomu, že Čaputová po anglicky vie.

Čo ďalej Ľubošovi na Čaputovej najviac prekáža? Sú to vraj tí, ktorí za ňou stoja (okrem toho, že v sobotu porazí kandidáta SMERu v druhom kole volieb). Celý výpis ľudí, ktorí „ju splodili“ nájdete o trošku nižšie. Ľuboš sa totiž osobitne začal venovať Hillary Clintonovej. Kdesi na internete našiel, že Čaputová dostala od americkej ambasády na Slovensku Cenu Hillary Clintonovej, čo vraj dokazuje, že je komplet produkt amerického liberalizmu. Ľuboš by však bádanie po internete mal nechať na niekoho, kto sa trošku rozumie. Túto cenu (v skutočnosti sa volá Secretary’s International Women of Courage Award a dostávajú ju ženy, ktoré preukázali odvahu, bojovnosť, vodcovstvo a vôľu obetovať sa za iných) totiž nevyhrala, bola na ňu v roku 2011 nominovaná od chargé d’affaires americkej ambasády. Ba čo viac, spojenie s Hillary Clintonovou je úplne nepodstatné, táto cena je totiž pomenovaná po aktuálnom ministrovi zahraničných vecí. Áno, presne tak, v roku 2011 to bola Hillary Clinton. Keby tú cenu udeľovali tento rok, bola by pomenovaná podľa Mikea Pompea.

Časti, v ktorých útočí na Hillary Clintonovú a tvrdí, že Čaputová cenu dostala za odvahu slúžiť Amerike môžeme teda preskočiť. Tak isto sa nemusíme ani venovať tvrdeniu, že Čaputová má umelé a gýčovité frázy. Myslím si, že každý, kto si pozrie prezidentské debaty, si o tomto spraví vlastný názor.

Ďalej Ľuboš sumarizuje, kto všetko stojí za vznikom Čaputovej a financuje ju:

  • Goldmanovci
  • Nadácia otvorenej spoločnosti
  • Americká ambasáda
  • Aron Shaviv
  • Progresívne Slovensko (opäť použil slovo neoliberalizmus, juj Ľuboš, pozor na slová)
  • ESET (Ľuboš nepovedal odkiaľ tieto informácie má, no transparentný účet neeviduje žiadnu podporu od ESETu)
  • Penta (vraj poskytla obrovitánsky mediálny priestor na propagandu, toto tiež netuším, odkiaľ Ľuboš vzal)

Na konci Ľuboš opäť spomína sladké reči, gýčovité prejavy, tentokrát spomenie, že Čaputovej ich píšu profesionálni marketéri z USA a z Izraela. A že Čaputová bude reprezentovať hodnoty, ako sú prachy, biznis, americké vojny a extrémny liberalizmus. A vraj Čaputová chce nahovoriť ľuďom, že toto je dobro. Odkiaľ to všetko vzal, skutočne netuším. Nesúďte ma, ja len prepisujem bludy, ktoré narozprával vo videu.

Na záver Ľuboš apeluje na svojich priateľov, aby išli voliť, a aby zabránili tomu, že prostredníctvom Čaputovej nám (asi ľudia z toho listu hore) ukradnú Slovensko. Opäť raz Ľuboš zabudol na jednu podstatnú vec – Slovensko nám ukradli mafiáni s podporou SMERu.

A to je koniec, priatelia. Určite ste si vydýchli ako aj ja, že to už máte za sebou. Ak chcete, pozrite si video sami, no neodporúčam vám to, je to hnoj.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.