Denník N

Súvislosti

Aspoň uvidím, čo to mám…

Vchádzam, spočiatku sa len obzerám. Akoby som ani nevedela, prečo som tu. Zopár krokov, orientujem sa, okolo mňa hromady oblečenia. Ale ich tu je, z každej strany mladé tváre. Vyberajú si, skúšajú, aby to bolo presne na ich miery i vkus.

Vešiak, držím ho v ruke. Červené šaty, po bokoch vrecká, na prvý pohľad štýlové. Skúšobné kabínky, niekoľko zoradených v súvislom rade. Nemám toľko kúskov čo oni, cítim sa ako chudobná príbuzná.  Obsadené všetky, hurá, z poslednej práve ktosi vylieza. Prvá, druhá, tretia, posúvam sa, o chvíľu som na rade.

Zatvorené, maličký priestor s troškou súkromia. Stolička, na stene niekoľko vešiakov. Zhadzujem nevyhnutné, o chvíľu stojím pred zrkadlom. Vpravo i vľavo, obzerám sa z každej strany, skryť cenovku, posledné úpravy. Otváram dvere, vidieť celú postavu je pre mňa kľúčové. Chodbička úzka, po stranách zrkadlá, kráčam. Ako modelka, praskajúca podlaha, vychutnávam si každý krok. „Rýchlejšie, sú tu aj iní,“ ozve sa hlas. Strhnem sa, akoby ma pristihli pri čine. Pootočím sa, pozriem jej do tváre. Mladucha, tipujem ju na prvý ročník strednej školy, možno ani to nie. Silná vrstva mejkapu prekrýva značné problémy pleti, potrhané rifle dotvárajú jej imidž. Vynadala by som jej, ale je to ešte dieťa, drzé, ale predsa. Kašlem na ňu, miesto toho kontrolujem svoju figúru, nech si cibrí výdrž, ešte ju bude v živote potrebovať.

Papierová taška s nápisom siete prehodená cez ruku. Zaplatené, bankomatová karta zaujíma svoje miesto v peňaženke. Garáž, rýchla kontrola auta, vyrážam. Pohľad cez predné okno, pomerne priaznivá situácia, zápchy len mierne. Som doma, skúška v domácich podmienkach prebieha. Spokojnosť, tá červená mi sekne, akoby dopĺňala moju nevýraznú tvár. Tak zajtra, ani neviem čo hrajú, výber predstavenia bol tentokrát na Ľubošovi. Nech je akokoľvek, teším sa, divadlo je moje obľúbené. A šaty, o tých mu hovoriť nebudem, hádam si všimne, aspoň uvidím, čo to mám za chlapa.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.