Denník N

II. Sociálny balíček – podpora infraštruktúry zaostalých regiónov. Z koho si robia srandu ?

Zdalo by sa, že je nevyhnutné bodu II. sociálneho balíčka v otázke podpory infraštruktúry v zaostalých regiónoch tlieskať. Je nepochybné, že v regiónoch trpiacich vysokou nezamestnanosťou je potrebné urýchlene vybudovať dopravnú infraštruktúru, lebo už včera bolo neskoro. Aká je však realita ? Nerobí si niekto z voličov v týchto regiónoch srandu ?

Medzi  regióny, ktoré  bezpochyby trpia absenciou cestnej infraštruktúry patrí aj oblasť okresov Rimavská Sobota a Revúca. Teoreticky by sa tieto okresy mali II. “ sociálnemu “ balíčku potešiť. Už roky totiž túžia predstavitelia všetkých  obcí (a ich obyvatelia ) medzi Zvolenom a Košicami po ich prepojení rýchlostnou cestou. Škoda len, že sa môžu tešiť len teoreticky.

Ako je to v skutočnosti ?

Z  medializovaných informácií  a  z odpovede ministra Jána Počiatka vyplýva, že  s výstavbou by sa mohlo začať až do roku 2040, keď budú financie  aj to len v polovičnom profile.  Okres  s nelichotivým prvenstvom v nezamestnanosti tak môže o kvalitnom cestnom spojení so svojim krajským mestom alebo Košicami len snívať.   Ako sa tí ľudia cítia ?

Asi takto !

http://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/r2-odlozenie-vystavby-rychlostnej-cesty-na-gemeri-poburilo-obcanov/   Odloženie výstavby rýchlostnej cesty R2  Lučenec – Košice cez okresy Rimavská Sobota a Revúca  na rok 2040 je totiž výsmechom voličov, ktorí v týchto okresoch vo výraznej miere volili práve vládnu stranu.

   Facka, ktorá bolí ! 

Ľudia, po zaregistrovaní informácie o opätovnom odložení výstavby cesty R2, sa museli cítiť ako po poriadnej facke.  Takej, ktorá dokonca prebrala aj primátorov a starostov regiónu, medzi nimi napríklad aj primátora za SMER v meste Hnúšťa  (známou sa tiež stala predraženými lavičkami a preliezkami na námestí, či gemerským sociálnym podnikom v neďalekom Klenovci, v tom čase tiež v správe SMERu )  Michala Bagačku.   V snahe zmierniť dopad informácie začali konať :  http://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/r-sobota-v-okrese-zacnu-spisovat-peticiu-proti-zastaveniu-vystavby-r2/

     Potvrdí sa syndróm oviec ? 

Na mieste SMERu, vzhľadom k tomu, že sa blížia parlamentné voľby, by som takéto rušenie výstavby neriskoval. Skutočnosť, že  takéto nepopulárne rozhodnutie ľudia okolo ministra Počiatka urobili môže svedčiť nielen o tom, že im na tomto regióne nezáleží, ale aj o tom, že veria, že sa u ich voličov vyvinul akýsi syndróm oviec. Syndróm, kde sa ľudia menia na stádovité, nemysliace bytosti a veria tomu, čo im niekto povie a nie tomu, čo skutočne  vidia a cítia.

     Uveria, alebo si spomenú ?

Uvidíme, či v nadchádzajúcich parlamentných  voľbách budú ľudia v regióne Rimavskej Soboty a dotknutých regiónoch veriť  tvrdeniam uvedeným v druhom „sociálnom “ balíčku o podpore infraštruktúry v zaostalých regiónoch, alebo    si spomenú, že “ niekto “ už naplánovanú a vytýčenú výstavbu stopol a posunul ju ( a tým aj rozvoj ich regiónu ) o 20 rokov.

Teraz najčítanejšie