Denník N

Ďalšie lajdáctvo na MZ nás stojí životy, ale niektorí politici ešte veria v právo na dovládnutie Smeru a SNS

Svetlo ma konci tunela
Svetlo ma konci tunela

Nefungujúce základné úlohy štátu. Lajdáctvo kam sa pozrieme. Chaos v ekonomickom smerovaní krajiny. To všetko v šialenej miere, ktorú sme tu od mečiarizmu nemali.

Mnohí hovoria: „Do kedy ešte?“

No v skutočnosti hovoria „Dokedy ešte, ale…“

Jozef Tirak Mihal píše: „Plagiátor znova úraduje. Znova sa zosmiešňuje a škodí Slovensku. Dokedy ešte?“ Možno by sa mohol spýtať zvolenej prezidentky, členky ich volebno-koaličnej strany, ako to myslela s tým, že preferuje, ak koalícia dokáže vládnuť, aby dovládla celé 4 roky. Lebo tak je to najčistejšie.
Ak by sa vládna koalícia dostala do patovej situácie a vláda by nebola schopná vykonávať svoje právomoci a zabezpečovať funkčnosť štátnych orgánov, sú predčasné voľby legitímnym riešením. No ak by vláda dokázala dovládnuť do riadneho termínu volieb v roku 2020, preferovala by som túto možnosť. Štvorročný mandát je predpokladaný a mám pocit, že ak by vláda dokázala fungovať, mal by dobehnúť. Nakoniec sa ukáže, či to bolo v prospech alebo neprospech veci, no bude to naplnenie štvorročného oblúka zodpovednosti Čaputová po zvolení: Nebudem Ficovi pripomínať nič z kampane, nechávam to za sebou – Denník N

Radšej hrozný koniec ako hrôza bez konca

Dnes som zachytil jedno memečko, ktoré bolo adresované Ficovi: „Keby ste neboli prezieravý, tak dnes by mala jedna Martina 29 rokov, volala by sa Kušnírová-Kuciaková a bola by tehotná.“ Ja viem, že ešte PSko nemá dokončený volebný program, tak potrebuje Štefunko „klid na práci“. Ja viem, ešte nebolo do každej obce doručené nové vydanie Materskej s vlastnoručným podpisom. Ale ***, za akú cenu?!? Nikomu, naozaj nikomu neprajem, aby sa podobné memečko objavilo na jeho adresu. Dnes prišli do lekárni na celom Slovensku pozdravy od kategorizačnej komisie – je 3. apríla a je to od 1. už druhá administratívna oprava v úhradách liekov. So spätnou platnosťou! Všetkým lekárnikom vznikajú kvôli neporiadku na ministerstve zdravotníctva v sekcii liekovej politiky zbytočné škody. Aj oni a ja s nimi sa pýtam: „Dokedy ešte?!?“ Lekárnici sa oboria na poisťovne, takže to bude nakoniec chýbať v zdravotníckom rozpočte. Každých 30 000 euro tých strát z čistého lajdáctva na ministerstve zdravotníctva znamená skrátenie jedného konkrétneho ľudského života, odkázaného na lieky, o 1 rok. Nie sú peniaze, nie sú lieky, nie je rok života. Čo im mám povedať? Že PSko potrebuje „klid na práci“? Že Kiska potrebuje „klid na práci“? Priatelia demokratickí opoziční – to je presne to, čo od nás naši voliči nechcú. Politiku pre nás politikov. Oni chcú politiku pre občanov. A to dnes 4. 4. znamená dôraz na koniec tejto zločineckej neonacistickej koalície Smer+SNS+ĽSNS. Tento týždeň tu zas namiesto normálneho zvolenia 18 z 38 robia Smeráci so SNSákmi a Mosťákmi čachre, len aby udržali pri živote cestičku pre Fica na ústavný súd. O mesiac majú na pláne betónovanie licencii pre záchranky na 10 rokov.  Chystá sa ďalší kšeft so záchrankami. Hlúpy a okatý. O dva mesiace majú na pláne absurdné riešenie akejsi medzistupňovej 3 mesačnej dlhodobej starostlivosti za 5€ za stravu a deň, lebo vybaviť papiere na sociálnu podporu od štátu trvá mesiace. (Podrobnosti čoskoro.) Priatelia, radšej hrozný koniec ako hrôza bez konca. Autor je farmaceut, je členom SaS a členom zdravotníckeho tímu SaS. Má na starosti liekovú politiku. Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.

Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]