Denník N

Obetoval som sa za vás, pozrel som si celé video Ľuboša Blahu (vol. 3)

Opäť som si pozrel video, ktoré nahral Blaha na Facebook. Celé. Zdá sa to ako nemožná úloha, počúvať hlúposti takmer tri minúty je nadľudský výkon. No spravil som to pre vás, aby ste vy nemuseli.

Sľúbené pokračovanie včerajšieho videa je konečne tu. Ľuboš ho zavesil na web 5.4. o pol dvanástej, tesne pred obedom. Aby nám viac (alebo menej?) chutilo. Dnes je to našťastie iba trojminútové videjko. Ale nebojte sa, srandy a hlúpostí je tam stále dostatok. Venuje sa výhradne firme ESET.

Hneď na začiatku Ľuboš povie, že ESET síce vlastnia Slováci, no je to americká firma, lebo má obchodné sídlo v USA. Ľuboš si informácie opäť neoveril, preto už nespomenul, že ESET má globálnu centrálu na Slovensku. Má síce aj pobočku v USA, ale tvrdiť, že je kvôli tomu americká firma, je to isté, ako tvrdiť, že Amazon je slovenská firma, lebo majú pobočku v Bratislave.

Blahahahaha

Potom spochybnil slová pána Sterlinga, kde citoval jeho vyjadrenie o ESET-e o tom, aký je to dobrý startup a že má šancu preskočiť slovenské hranice. Nebudem to tu rozvádzať viac, nepotrebujete to. Nedávalo to zmysel, nevzišla z toho žiadna myšlienka, Ľuboš asi iba potreboval vyplniť čas vo videu.

Potom len tak medzi rečou spomenul slniečkarske hodnoty vychádzajúce z tradície amerického liberalizmu. Nemenoval ich, iba ich spomenul. Žeby opäť vypĺňal čas vo videu?

A následne Ľuboš prezradil, že americká ambasáda (a aj ESET) sa silne angažuje na Slovensku, vrazila obrovské peniaze a mobilizuje slovenskú ulicu a verejnosť. Odkiaľ to má, netuším.

Ale to najlepšie ešte len príde. Vraj v štátoch susediacich s Ruskom chcú nasadiť americké zbrane, muničné sklady a vojenské sily. Teda, tam už pôsobia, no ESET a americká ambasáda ich spoločne chcú nasadiť aj na Slovensko. Ževraj tu potrebujú takú politickú garnitúru, ktorá presadí „odstrašujúce“ zbrane mieriace na Rusko.

Tak to teda stručne zosumarizujem: ESET a americká ambasáda financujú Čaputovú a Kisku, aby si tu USA mohli rozmiestniť zbrane a vystreliť na Rusko. Že vám to nedáva zmysel? Správne, nedáva to zmysel.

No a nakoniec zopakoval slová z predchádzajúceho videa: Kiska, Beblavý, PS, SaS, OĽaNO a Sme rodina sa vo finále parlamentných volieb spoja, aby celé Slovensko ovládol ESET. A predpovedal, že Slovensko sa stane „obyčajným americkým muničákom“. Nuž, neostáva nám nič iné, iba si počkať.

Skutočne neviem, kde na takéto sci-fi scenáre Ľuboš chodí, no podľa mňa by mal skoncovať s politikou a začať písať knihy. Vlastne, on s tým už začal. Už sa predáva jeho kniha so sto najlepšími statusmi. To však Ľubošovi úplne nevyšlo podľa predstáv. Najprv Martinus pri popise knihy uviedol, že „obsah tejto knihy je vnímaný ako kontroverzný. Pri čítaní každej knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti“, a následne aj vymyslel, že zisk z predaja tejto knihy pôjde na podporu neziskových organizácií SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia. Slovenská debatná asociácia je mimovládka, ktorú vytvorila Nadácia otvorenej spoločnosti, ktorú podľa Ľuboša platí Soros. Takže, keď sa nad tým zamyslíme tým Ľubošovským rozumom, karta sa obrátila a vyzerá to tak, že vlastne Ľuboš platí Sorosa.

Na koniec tohto blogu len pridám odpoveď ESET-u na Ľubošove video. Márne budete hľadať, Ľuboš ten komentár zmazal, no existuje kopec šikovných ľudí, ktorí stihli spraviť screenshot. Ďakujem.

A keďže čítať si komentáre pod Ľubošovými videami je fakt psina, neodpustím si ešte tento. Ten ma skutočne pobavil.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.