Denník N

O zoznamoch nepriateľov

Snáď každý pozná mimoriadne hlúpy status nezrelého študenta Emila. Aj to akú búrku spôsobil. Nejde o to, že by nebol hodný odsúdenia. O tom niet žiadnych pochybností. Chlapec urobil hlúposť a myslím, že za to viac ako dostatočne zaplatil. A zrejme ešte zaplatí. Konšpiračné weby a stránky extrémistov z toho ťažili dobré dva týždne. Pár desiatok ľudí ho nahlásilo NAKA, ktorá sa veci začala venovať. Informovali o tom aj periodiká patriace do mainstreamu. A pár ľudí napísalo aj mne, vraj keď udávam druhých, mal by som udať aj tohoto. Samozrejme v dobe, keď bolo v médiách publikované, že polícia sa tým už zaoberá. Ale svojim spôsobom ma naštartovala až v poradí posledná zo správ.

Poslal mi ju jeden skateboardista, ktorý okrem iného neovláda základy slovenského pravopisu. Údajne fajn chalan, kamaráti sú z neho nešťastní, ale z hlavy mu to vraj dostať nedokážu. A čo ma naštartovalo, bolo toto: „fasisti tiez mali zoznam ludi na postrielanie, tak ako mate tento zoznam aj vi liberalni fasisti“ Takže vážený Roman, ja osobne žiadny zoznam nemám a o žiadnom zozname, ktorý by zostavovali „liberálni fašisti,“ neviem. Ale viem o viacerých zoznamoch, ktoré robia tí, ktorí nás tak nazývajú. Najstarší, o ktorom viem je „Čiastočný zoznam židov a miešancov v politike a kultúre na Slovensku do roku 2007,“ ktorého zostavovateľom je fejk „Mordechaj Kapusta,“ pisateľ početných atisemitských zlátanín. O zverejnení zoznamu 21.8.2017 informovala Pluska. 27. septembra 2014 sa zoznam objavil aj na stránke „SENICA NAHLAS.“ A k dispozícii je aj na „Ulož to.“ Napodiv v tomto zozname nie som.

Je v ňom niekoľko desiatok mien zoradených napred podľa abecedy a neskôr tak rôzne zo Slovenska aj Čiech. Ako štvrtá v poradí je v ňom mimoriadne úspešná  moderátorka Adela Banášová. Zdôrazňujem to preto, že kedysi o nej písali ako o „židovke Adelaide Banas,“ a neskôr, keď podporila Rostásov konšpiračný mesačník Zem&Vek, ju tí istí vychvaľovali až do neba. A mne sa priečilo aj jedno, aj druhé, lebo som ju považoval za pohotovú, vtipnú a inteligentnú ženu, ktorá dokonale ovláda svoju profesiu. Od „Mordechaja Kapustu“ to ale nie je všetko. V roku 2013 uverejnil: „Doplnok 1 k Čiastočný zoznam židov a miešancov v politike a kultúre na Slovensku do roku 2013“ Tvorí ho zoznam osobností slovenského a českého spoločenského života,  spoluzakladateľov OF a VPN, ktorí sa solidarizovali so zápasom Ukrajincov, bojujúcich za slobodnú, európsku Ukrajinu a podpísali vyhlásenie, ktoré Michael Kocáb prečítal v nedeľu 15. decembra na demonštrácii na kyjevskom Majdane.

A v roku 2014 pridal „Mordechaj Kapusta“: „Doplnok 2 k Čiastočný zoznam židov a miešancov v politike a kultúre na Slovensku do roku 2014“ Majú v ňom byť údajní členovia Lóží Tolerancia, Humanizmus a B’nai Brith na Slovensku.

Potom je tu tzv. „Raráškov zoznam.“ Existuje v značne redukovanej verzii v podobe obrázku.

Aj v rozsiahlej písomnej podobe ako „Raráškov zoznam agentov, užitočných idiotov a trollov Západu.“ Neskôr vtipne doplnený o slovo „zakázaný.“ O jeho absolútnom zákaze svedčí, že je doposiaľ na webe plne k dispozícii.

Zoznam je rozdelený do piatich skupín. V každej je niekoľko desiatok osôb. V druhej skupine s názvom: „Agenti spomínaných služieb a užitoční idioti Západu medzi tzv. bojovníkmi za ľudské práva, občianskymi aktivistami a blogermi“ som aj ja ako „bloger (Dennik N), troll“ Inde je to ešte upresnené: „bloger, Dennik N, troll Washingtonu.

V tretej skupine s názvom: „Agenti spomínaných služieb a užitoční idioti Západu medzi tzv. umelcami, vyslúžilými diplomatmi a intelektuálmi“ je dokonca aj nebohý Anton Srholec.

Pokiaľ máte záujem navrhnúť doplnenie zoznamu o ďalšiu „závadovú“ osobu je to stále možné. Autor zoznamu oznamuje: „Návrhy na zaradenie ďalších mien do zoznamu, a tiež akékoľvek ďalšie podnety či otázky prijímame na mailovej adrese [email protected]
Týmto to však neskončilo. Stránka Nadhľad, ktorú robí istý „Norman.“ spracovala dve vizualizácie Raráškovho zoznamu: „verzia 1“ kde Norman prezentované osoby rozdelil do štyroch kategórií:
– vy.ebaný sku.vený sionistický agent politruk
– politici – no other comment
– obyčajný naprogramovaný obrezaný zamestnanec
– zakomplexovaný smatana, ktorého ani platiť netreba

Norman urobil aj podrobnejšiu vizualizáciu: verzia 2
V popise uvádza: „Je to zoznam ľudí, ktorí podobne ako tí v 50-tych rokov podpisovali petície za obesenie Horákovej a iných politických vezňov, a dnes aktívne podporujú anglosionistický režim, vyzývajú na vojnu a ak im to ich bábkovodcovia prikážu, zajtra budú rovnako aktívne a nadšene žiadať napríklad moju alebo vašu smrť… Toto je zobrazenie ich najnižšej vrstvy, tých neužitočných, tej vaty – len s drobným naznačením organizovaných štruktúr nad nimi… Týchto aktivistických ľudí si systém pestuje ako šampióny, ako určité parazitické huby na tele národa  –  ale oni nevytvárajú ani náhodou nejakú slušnú smotánku, tvoria len špinavú kyselú smatanu.

A aby toho nebolo málo, ďalšiu vizualizáciu spracoval samotný Slavo Rarach.

Zaujímavý zoznam v podobe albumu fotografií vytvorilo aj Slovenské hnutie obrody. Má názov. „Konšpirátori, ktorí šíria propagandu Bruselu.“ A podtitul: „Uverejňujeme zoznam ľudí, ktorí pôsobia na Slovensku a svojou aktivitou prispievajú k šíreniu bruselskej propagandy na území našej vlasti. Väčšina z nich je platená zo zahraničia, či už americkou alebo inou ambasádou, alebo Nadáciou otvorenej spoločnosti. Základný pilier všetkých týchto ľudí spočíva v nenávisti voči všetkému národnému, tradičnému a morálnemu. Zoznam budeme pravidelne dopĺňať aj na základe vašich podnetov.“ Je v ňom doposiaľ 68 osôb. Až na očividné omyly ako Fico a pár ďalších, sú tam ľudia ktorí na Slovensku niečo znamenajú a pre Slovensko niečo, na rozdiel od autorov tohoto paškvilu, reálne urobili. Doplnkom albumu sú komentáre. Pri niektorých by aj spomínaný Emil zbledol závisťou. O albume som písal v blogu: „Slovenské hnutie obrody a jeho predstavy o obrode národa.“

Slovenské hnutie obrody sa o obrodu nášho národa snaží kontinuálne. Takže tam nájdeme aj niektoré staršie veci.

A aj niektoré novšie.

A niečo venovali aj mne osobne.

Potom sú tu stránky kde sa objavujú rôzne koláže. Niektoré tváre sú na nich stálicami. Iné zázračne miznú, keď sa dotyčný odrazu stane súčasťou antisystémovej či extrémistickej scény, ako nemenovaný pán na prvom obrázku. Tak sa stáva, že niekto zabudne v akej úlohe jeho súčasný idol na jeho vlastnom profile ešte nedávno vystupoval a spieva na neho odrazu ódy. A ďalšie tváre zas v prípade potreby pribudnú.

Túto koláž plnú „symbolov zla a temných síl,“ sa komusi nelenilo robiť kvôli dvom osobám. Zrejme Jurajovi Smatanovi a mne pripisuje dôležitosť o akej sa nám ani nesníva.

Stránka „Prečo Amerikanofilom hrabe?“ neblahej pamäti, kedysi vyprodukovala takýto skvost. Vyznať sa v ňom je ťažké, ale zrejme je tam všetko čo tam podľa autorov má byť. Temné sily ohrozujúce šťastnú budúcnosť otčiny. AdamTomáš, ďakujeme.

Alebo niečo aktuálnejšie, mapujúce zároveň minulosť aj súčasnosť. Musím sa s hanbou priznať, že hoci som bol aktívnym členom VPN, vôbec som netušil, že nejaký Soros existuje. Musím sa opýtať Gála, Budaja a Kňažka, prečo to predo mnou zatajili. Alebo či si dokonca Sorosove šekely jednoducho nestrčili do vrecka a s nami menšími rybičkami sa nepodelili. A napadá ma, že aj teraz som na jednom zo zhromaždení rečnil zadarmo, zatiaľ čo organizátori a herci určite dostali od Sorosa mastné honoráre.

A najnovšie. S nehanebnou manipuláciou a klamstvom. Alebo len s násilnou trápnosťou. Ale práve takéto veci sa páčia tým s gumákmi aj dušami od blata.

Niektorí namiesto povrchných koláží a zoznamov vytvárajú precízne schémy kontaktov, ktorými sú údajne dokonale prepletení tí, ktorí sa im nepozdávajú. Jedna taká schéma sa napred objavila na webe, neskôr v tlačenom vydaní Rostásovho mesačníka Zem&Vek. Zatiaľ čo na prvej verzii mám byť v spojení s nejakou Havloňovou, v tlačenom vydaní, kde schéma je súčasťou článku podpísaného nickom Vladimír Petrovič, je z nej Jana Halvoňová. Evidentne nepodstatným problémom je, že doposiaľ netuším kto to je. A čo sa týka ďalšieho prepojenia so stránkou Zomri kde vraj robím „Pozitívne PR,“ zrejme ide o spoločnú fotografiu so známym novinárom, ktorý má oblečené tričko s názvom tejto stránky. Človek ani nevie ako ľahko sa stane významnou a dôležitou súčasťou reklamnej branže

Na záver, milý Roman, odporúčam pár komentárov k fotografiám. Budeš sa čudovať, ani týchto som „neudal.“ Ale možno to urobíš ty, keď sa ti evidentne tak veľmi priečia urážlivé a nenávistné komentáre. Tieto staršie sú zo stránok Slovenský národ, spamätaj sa, Fľuska, Aktuality a Milan Mazurek. Sľubujem, že v ďalšom blogu ťa oboznámim s ďalšími. Zatiaľ prajem veľa šťastia a pohodu v práci aj vo voľnom, čase.

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.