Denník N

Vitajte na Slovensku. Máme sa radi tak tradične, starousadlícky, sedlácky

Pesimista je optimista s informáciami. Ak si niekto myslí, že zmýšľanie priemerného Slováka sa od 17. novembra 1989 výrazne posunulo, je neinformovaný optimista.

Dám ruku do ohňa, že každý kto má v rodine ťažko zdravotne postihnutého človeka, má podobné skúsenosti ako my. V meste sú permanentne obsadené vyhradené parkovacie miesta vozidlami, ktoré na miestach pre ŽŤP nemajú parkovať. Ak sa ich vodičov spýtate, prečo tam stoja, zvyčajná reakcia je, veď si zaparkujete inde, alebo jáj, nevšimol som si. Veď tu už dlho nebudem stáť.

Ešte smutnejšie je, ak vám to namiesto anonymného truľa pravidelne robí sused. Ktorý VIE o zdravotných problémoch, ktorý BOL upozornený na to, že koná zle, nesprávne, nemorálne a porušuje predpisy.

Sused, ktorý v návale hnevu a pravdepodobne aj omamných látok prereže VŠETKY štyri kolesá na automobile, ktoré stojí na svojom vyhradenom mieste a je jasne označený ako vozidlo ZŤP.

Možno sa teraz spýtate, načo máme políciu (pomáhať a chrániť) a mestskú políciu (pokutovať a ešte raz pokutovať). To isté sa pýtam aj ja. Načo máme tieto zložky, ktoré majú slušných ľudí brániť a hajzlov trestať? Pre upresnenie, stalo sa to v Žiline.

Teraz najčítanejšie