Denník N

5 dôvodov, prečo nestrácať čas tvorením faktúr v exceli

Aj Vy vystavujete faktúry za svoje služby alebo ponúkaný tovar v programe excel a myslíte si, že je najlepší? V tomto článku si povieme o tom, že program excel je stále kvalitným tabuľkovým programom, ale fakturácia v programe na to určenom Vám poskytne lepší prehľad o ekonomike Vašej firmy. Preto Vám odporúčame použiť na fakturáciu program, ktorý je na to určený.

Prečo je výhodnejšie vystavovať faktúry v online programoch:

  1. Robí vám problém nastaviť formát faktúry a vypisovať do excelovských buniek odberateľov?

On-line programy majú prednastavené formáty faktúr, ktoré môžete napr. svojím logom firmy personalizovať. Čas pri vypisovaní faktúr Vám môže ušetriť jednoduché vypísanie údajov na faktúre s možnosťou automatického vyplnenie odberateľa napr. na základe IČO. Po takomto vypísaní faktúry sa táto môže jednoducho odoslať na predvolený e-mail.

  1. Nepáči sa vám, že faktúry musíte vystavovať len na počítači s uloženými fakturačnými dátami?

V on-line programe máte uloženú databázu vystavených faktúr, ale aj odberateľov. Na vystavovanie faktúr potrebujete len pripojenie na internet a potom môžete využívať aj iné zariadenia ako tablet, počítač alebo telefón.

  1. Prehľad o nezaplatených faktúrach

Aby ste zistili, či Vám klient zaplatil za službu, v programe sa dá jednoducho nastaviť spárovanie platieb na dennej báze v prepojení s bankou. Tak budete mať hneď prehľad o nezaplatených faktúrach.

  1. Zaujímajú Vás ekonomické ukazovatele Vašej firmy, potrebuje sledovať mesačný alebo ročný obrat alebo neuhradené povinnosti?

On-line program automaticky sleduje a zobrazuje mesačnú fakturáciu za rôzne mesiace. Pri niektorých programoch je možnosť priameho prepojenia s účtovníctvom, čím si môžete sledovať Vaše daňové povinnosti a hospodársky výsledok Vašej firmy.

  1. Chcete zlepšiť cashflow Vašej firmy?

V on-line programe si môžete automaticky nastaviť po prekročení doby splatnosti zasielanie upomienok  SMS správou alebo e-mailom. Tým môžete výrazne zvýšiť Váš cashflow bez problémov.

Teraz najčítanejšie

Patrik Blazicek

Firemný blog eTuls.sk o založení s.r.o, účtovníctve, ochranných známok, virtuálnych sídiel a o podnikaní.