Denník N

NIE strane Kotleba-ĽSNS do EÚ parlamentu

Prečo vystaviť stopku extrémistom pred bránami EÚ parlamentu?

Treba si pripomenúť pár dátumov.

23.11.2013- voľby do VÚC Marián Kotleba porazil v župných voľbách Vladimíra Maňku za BBSK

5.3.2016- parlamentné voľby získala strana Kotleba- ĽSNS 8,04% hlasov a dostala sa do parlamentu s počtom 14 kresiel.

Hviezda extrému stúpala a naberala na sile. To, že jeho strana je plná neonacistov a fašistov, rasistov a existencií, ktoré by radi zrušili demokraciu nebudem rozpisovať. O týchto veciach sa dočítate v mojich predchádzajúcich blogoch a blogoch Jána Benčíka.  V ďalších článkoch ľudí, ktorým nieje jedno kam sa až extrémisti dostali a akú hrozbu predstavujú.

To kto Marián Kotleba vlastne jea o čo mu vlastne ide sa dočítate aj v článku bývalých kolegov zo Slovenskej Pospolitosti

Celý článok je tu: SP vyjadrenie: My nie sme Kotlebovci

Zľahčovanie zločinov Hitlera, popieranie holokaustu, prekrúcanie histórie, nacistické symboly sa dostali medzi ľudí a extrémisti sa snažili zľahčovať ich vyobrazovanie, velebenie Jozefa Tisa ako najlepšieho prezidenta a zľahčovanie jeho zločinov voči Židom(arizácia), šeky na určité sumy, ktorých čísla sú známe po celom svete a podobne.

Kotleba pred župnými voľbami označoval poslancov BBSK za supermanov, ktorí sedia na viacerých stoličkách a kritizoval ich za to( Keď sa dostal do parlamentu už mu to nevadilo). Odsudzoval rodinkárstvo a klientelizmus. Aj keď kotlebovci radi píšu o svojom pôsobení v BBSK ako úspešnom, tak realita je úplne niekde inde. Nekompetentnosť, rodinkárstvo a obsadzovanie postov v štruktúrach BBSK po straníckej línii je zjavné. Vďaka nelegálnemu zamestnávaniu na úrade prišiel kraj o fondy z EÚ. Vyhlasovanie bývalého vedenia BBSK, že boli dobrí hospodári je tiež sporné. Minule som si pozrel výročnú správu BBSK za rok 2017.

 

4.11.2017- voľby do VÚC po mohutnej kampani Kotlebovcov po celom Slovensku kde sa vyhlasovali za jedinú skutočnú opozíciu. Strana postavila do volieb 335 kandidátov na poslancov a získala až 2 miesta poslancov.

Toto bola prvá výhra zdravého rozumu nad hnedým myslením Kotlebovcov.

Ľudia dali jasne najavo, že extrémistov v samosprávach nechcú.

 

14.4.2019-komunálne voľby aj do komunálnych volieb nastúpila hnedá úderka s plným nasadením. Nominovali 65 kandidátov na starostov obcí a získali jedno starostovské kreslo. Poslancov 42 a všetci boli zvolení. 

Extrémisti znovu dostali na frak. 

 

16.3.2019- prezidentské voľby Prvé kolo volieb kde Marián Kotleba získal 222 935 hlasov a s 10,39 % skončil na štvrtom mieste.

Tretia rana pre extrémistov a ich vodcu.

 

9.4. a 29.4.2019- najvyšší súd rozhoduje o rozpustení strany Ľsns koncom mája 2017 podal návrh na rozpustenie kotlebovej strany generálny prokurátor Jaroslav Čižnár.

Štvrtá rana pre extrémizmus a vodcu.

 

23. 5. 2019 –  26. 5. 2019- voľby do EÚ parlamentu Potom ako kotlebovci spisujú petíciu za vystúpenie z EÚ, lebo podľa nich nás EÚ obrala o samostatnosť, sebestačnosť a podobne. Ma napadá otázka prečo zrazu sa tam chcú dostať?

 

Kotlebovi prekáža vlajka EÚ a hrdinný Mazurek ju skrýva za plentu. 

Kotlebovi prekáža vlajka EÚ- video

Za Kotlebovho bačovania na úrade BBSK na budove vlajka vôbec neviselaPri volebnej účasti dlhodobo pod 15% majú reálnu šancu si na štyri roky zabezpečiť teplé miestečka v EÚ parlamente. Plus šíriť svoj antisemitizmus a rasizmus a ideológiu. Nemali by sme byť ľahostajní k tomu, kto nás bude reprezentovať v EÚ parlamente a robiť nám tam hanbu.

O postojoch strany Kotleba-ĽSNS sa viac dočítate na stránkach naseslovensko/antieu.

Toto by mohla byť piata rana.

 

29. februára 2020- predpokladaný termín parlamentných volieb

Ľudia by mali pochopiť, že pre extrémizmus, antisemitizmus a rasizmus v novodobých dejinách Slovenska nieje miesto. Kotleba a j s jeho smečkou neonacistov, rasistov a iných existencií by sa mali vrátiť tam odkiaľ prišli. Do krčiem IV. cenovej kategórie a tam by mali ostať.

Toto by mohla byť šiesta a posledná rana pre Kotlebu.

Na jednej strane by sme mali byť podľa Kotlebovcov hrdí na Slovakštát, ktorým sme vlastne rozbili ČSR a dovolili tak Hitlerovi obsadiť Čechy a Moravu a na druhej strane máme zatracovať SNP, ktoré Kotleba nazýva komunistickým pučom proti Tisovi.

 

Teraz najčítanejšie

Michal Antoš

Som len obyčajný robotník od guľatej lopaty. Platený turista ktorému záleží na tom našom malom Slovensku.