Denník N

Zombieland

Slovensko ako krajina, kde politické mŕtvoly vyliezajú ako zombíci z hrobov a vlečie sa za nimi pach a hnusný zápach stuchliny a plesne.

 

Harabín ako predvoj

S úžasom som sledoval raketový štart súdruha Štefana Harabína. Ako rýchlo sa stal  ikonou „antisystémových voličov„. Dokonca sa mu podarilo na svoju stranu strhnúť aj dosť veľkú časť voličov neonacistov zo strany Kotleba-ĽSNS. Pritom stačilo tak málo. Stačilo aby Štefan Harabín rozprával to, čo chceli jednoduchší voliči počuť. 

Prevzal rétoriku extrému o tom, ako na Slovensku spraví poriadok, ako sa vysporiada s Istanbulským dohovorom, nepodporí registrované partnerstvá LGBTI, ako vypovie Marakéšsku deklaráciu a ako zabráni homosexuálnym párom rozbíjať tradičnú rodinu.

To je ono, to je to, čo chcú počuť jednoduchší voliči. Toto najviac trápi Slovákov a Harabín to za nich vyrieši.  Nevadí im, že na to čo rozprával by ako prezident nemal kompetencie. To že šíril klamstvá a hoaxy ich netrápilo, veď je to ich idol a spasiteľ národa. Pronárodný kandidát, ochranca tradičnej slovenskej kresťanskej rodiny. Doteraz nikto nevysvetlil, v čom spočíva tá jeho pronárodnosť a tradičná slovenská kresťanská rodina.

Problém so šírením hoaxu o 11000 migrantoch, ktorí stoja na hranici a už sa sem valia hordy arabov a černochov, aby páchali zverstvá na našich Slovákoch je tu a jedine Štefan ich zastaví.

Podarilo sa mu to. Natočil video a zavesil ho na youtube. Migranti z toho videa dostali strach a radšej ku nám neprišli.

Po právnej stránke si to ošetril tak, že pred šírením poplašnej správy dal slovné spojenie “ Podľa neovereného zdroja“  tým sa vlastne vyhol trestnej zodpovednosti. Bo-lo to v rám-ci zá-ko-na? Asi áno. Či je to mo-rá-lne? Nechám na vás.  To že šíril lži mu nevadí. Hlavne, že to ovečky zožrali.

S iróniou sledujem aj to, ako sa pasuje za antisystémového. Od človeka, ktorý bol súčasťou systému a pomáhal ho vytvárať to znie dosť komicky.

Či je dobrý právnik? Asi áno, veď vyhral všetky spory so štátom a štátnymi inštitúciami, čo mu prinieslo nemalé bohatstvo.

Z neovereného zdroja mám informáciu: Že Štefan Harabín dokáže paragrafy tak prekrútiť ako nikto iný.                                                                              Takisto aj to že keď mu senát nebol naklonený označil ho ako zaujatý.

Či by bol dobrým prezidentom? Pochybujem. Morálka pána Harabína je na uvážení každého z nás. V prezidentských debatách rád prekrikoval iných kandidátov, skákal im do reči. Rád a často hláskuje, čím dáva najavo čo si o voličoch myslí.

Komicky tiež vyznieva aj tvrdenie o tradičnom bigotnom kresťanovi.

Harabínovi voliči vyčítajú Zuzane Čaputovej, že rozbila vlastnú rodinu, že je rozvedená ako teda chce viesť krajinu, keď ani rodinu si nevie udržať. Pán Harabín je tiež rozvedený, ale toovečkám vôbec nevadí, veď je to ich miláčik. Vyčítajú Zuzane Čaputovej to, že nevie po anglicky. Pán Harabín asi tiež nie, nakoľko v jednej televíznej debate povedal slovko Gender ako „džendžer“ čo malo za následok oprskaný monitor od kávy a hodinku pucovania klávesnice.

Pán Harabín ospevuje Vladimíra Mečiara. Podľa jeho vlastných slov bol Vladimír Mečiar najlepším premiérom.

Ten Mečiar, ktorý dostal Slovensko ktoré leží v srdci Európy do totálnej izolácie, kedy Slovensko bolo v očiach všetkých v Európea vo svete čiernou dierou. Obdobie kedy Sovensko bolo nespoľahlivým partnerom s nízkym ratingom. Nikto nám nechcel dať úver a keď aj štátu poskytli úver, tak to bolo s nekresťanským úrokom.

V roku 1998 si Slovensko vydýchlo. Bolo po parlamentných voľbách a samozvaný „otec štátnosti“ musel skončiť aj napriek tomu, že vyhral voľby.

So slzou na oku zaspieval večne živý evergreen “ s pánom bohom idem od vás“ a porúčal sa do horúcich pekiel aj so svojou korzičkou. Konečne sme sa dostali spod rúk despotu, ktorý pred rozdelením ČSFR rozprával o tom, ako z nás bude nové Švajčiarsko. Sčasti mal pravdu. Pre pár vyvolených sa zo Slovenska stalo Švajčiarsko. Síce to všetko boli „jeho“ ľudia, ale bolo. Doba mečiarizmu bola temným obdobím Slovenska po 1989 roku, kde tvrdou rukou vládol Vladimír Mečiar. Bolo to obdobie pre babky demokratky, veľké mítingy na Pasienkoch, otváranie aj jedného kilometra diaľnice sa nezaobišlo bez nejakej „STAR“. Mečiar bol hviezda. Zachránil Slovensko pred „zlými kapitalistami“ a rozdal ho svojim najbližším. To že tí, ktorých obdaroval väčšinu tovární a podnikov priviedli do krachu, vytunelovali a nechali tak nikoho netrápi. Však to ostalo doma.

To obdobie bola aj zlatá éra mafiánov, vraždy boli pomaly na dennom poriadku, mafiánske skupiny sa medzi sebou likvidovali, strieľali, alebo vyhadzovali do vzduchu.

Koľkí ľudia vtedy zmizli a stratili sa volali ich “ biele kone“.

 

Veľkú drzosť si dovolil vtedajší prezident Michal Kováč, ktorý sa otvorene postavil Mečiarovi a tomu zrazu niekto uniesol syna v kufri auta do Rakúska. Samozrejme sa vtedy „mufty“ od toho dištancoval. Čo na tom, že v tom mala prsty SIS. Následne po skončení mandátu prezidenta Kováča sa na chvíľku dostali prezidentské právomoci do rúk Mečiara, ktorý prvé čo urobil vydal takzvané “ Mečiarove amnestie“. Tie sa týkali paradoxne únosu Michala Kováča ml. a tých, ktorý tento čin spáchali.

Vladimír Mečiar sa odobral na dôchodok do ženinej vily Elektra v Trenčianskych Tepliciach, ku ktorej sa za záhadných okolností dostala.

Nemôžeme obísť ani Janka Slotu, ktorý zahviezdil ako írečitý alkoholik a autor nenávistných vyjadrení na Maďarov. Ten Bol ešte za prvej vlády Róberta Fica v koalícii spolu so Smerom a HZDS. Slotovi cez jeho kamarátov patrí väčšia časť Žiliny a okolia. Jeho pomsta Slovákom je asi jeho nasledovník kpt. Andrej Danko.

Spolu so Slotom sa kedysi bila o SNS aj Anna Malíková(Belousovová) ktorú volali aj šialená kysucká krava. Pamätám si ako so Slotom rozbili a následne dali dohromady SNS ako komédiu na pokračovanie. Teraz Anička píše blogy pod pseudonymom Katalin Tara.

 

Nesmieme zabudnúť ani na matadora Slovenskej politickej scény a tým je ešte stále aktívny Béla harakter Bugár. Ten si síce vedel predstaviť vládu bez Róberta Fica, ale nakoniec skončil v nejakej hrádzi a tak sa mi zdá, že to asi bude už posledný klinec do jeho rakvy.

 

Myslím si, že jeho rozhodnutie ísť do vlády s Ficom a Dankom bolo čisto z pragmatického hľadiska nakoľko potreboval dotiahnuť do konca obchvat Bratislavy a keďze poskupoval po rodine pozemky musel si svoj biznis poistiť.

Samozrejme nesmieme obísť ani Mikuláša Dzurindu. Ten síce porazil Mečiara, naštartoval Slovenskú ekonomiku. Lenže položila ho na lopatky Gorila. Vyčítajú mu, že predal slovenské „zlaté vajcia“ do zahraničia, kritici si neuvedomujú, že tie zlaté vajcia potrebovali zahraničný kapitál na modernizáciu a že tie zlaté vajcia narozdiel od mečiarových privatizácii do dnes fungujú.

Dzurindovi sa podarilo dotiahnuť Slovensko do EÚ a NATO za čo mu patrí vďaka. Takito rozbehli prijatie €, ktoré dokonšil už Fico.

 

 

Ďalej môžeme spomenúť aj Radičovú, ktorej vláda dlho netrvala. Položil ju paradoxne €uroválov, kde chudobné Slovensko zachraňuje dôchodky a zadky bohatých Grékov. Ževraj ju položil Richard Sulík, ktorý odmietol za €uroválov hlasovať a vtedy Radičová po dohode s Ficom spojila hlasovanie o €válove s vyslovením dôvery v láde. Po predčasných voľbách sa k moci dostal Róbert Fico a všetci vieme kam to dotiahol.

Milan Zajac, ktorý bol ministrom zdravotníctva a dovolím si tvrdiť, že jemu jedinému sa podarilo ako tak postaviť na nohy Slovenské zdravotníctvo. Povestné sú jeho takzvané „zajacovky“ 20 korunový poplatok u lekára, čo malo za následok nižšie zaťaženie lekárov zbytočnými výkonmi a neposlednom rade zbytočnými receptami na lieky. Jeho zdravotnícke zákony sú v platnosti doteraz.

Ďalej spomeniem Františka Mikloška, Eduarda Kukana, Fedora Gála, Milan Kňažko, Ivan Mikloš, Ján Budaj, Ján Langoš, Brigita Schmögnerová atď.

Nebudem ich tu všetkých menovať. Títo sa viac menej objavujú sporadicky na politickom nebi.

 

Teraz najčítanejšie