Denník N

Koncepty

1996

Bola som upozornená na sci-fi komédiu, ktorá zase raz unikla mojej pozornosti v aktuálnom čase. Možno nebola dostatočne propagovaná… A možno to bolo aj dobre. Môže dať naraz niečo mohutnejšie a na cestu k jej múdrosti, pravde a humoru sa aspoň v tomto prípade nie je potrebné vrátiť z prekážkových dráh.

Odporúčam aj pre už spracovaný nápad koncertov ticha. Iste, je lepšie počuť Lenku Filipovú trikrát live ako iba z CD. No ale aj Cimrman je iba jeden.

Dalo sa zasmiať na výčitkách mimozemšťanky, prečo si nevážila hodiny archeológie. Pre šokovaný pohľad na húfy áut a smog nielen v bistre, čím dýchali industriálne éry tisícročia pred nami na inom mieste.

Dojala ma vďačnosť, pretože patričný obdiv parížskych stromov, krásy aj vo výške jednej obrovskej chaty potme.

Skvelé, keď sa podarí prijať v nás samých koncept s originálnym, nie definitívnym osudom ako nabíjačku na prežitie, ktorú za istých okolností treba pred touto Zemou ratovať. A podľa toho sa zariadiť.

Teraz najčítanejšie

Eva Sládeková

Už dávnejšie niekto literárne a ešte inak spracoval hľadanie strateného času. V súčasnosti je to tak živá potreba... Ak chceme byť ľudskí alebo dokonca sami sebou, je nutné nájsť si čas, v ktorom sa pravidelnejšie usadíme a budeme sa učiť pustiť všetko z rúk, dopriať aj myšlienkam slobodu plynúť v tom vlastnom kruhu. A takto konečne svoje dýchanie a malé stopy vo svete premeníme na dar, modlitbu a pokoj.