Denník N

Slušný Fico?

Chcem pochváliť Fica. Slušne povedal, že on je ten dobrý a všetci ostatní sú zlí. Nič iné sa samozrejme nedalo čakať. Rozhodol som sa toto tvrdenie trochu rozobrať.

Róbert Fico uverejnil video, podľa ktorého je potrebné sledovať, kto je a kto nie je slušný. Kto je a nie je hodný vládnuť a kto má aké výsledky. Vláda Roberta Fica, dokonca bez Fica, stále trvá. Ale, ako to už býva, vždy je tu ale.

Róbert Fico je slušný – a pritom slušný nie je. Spýtajte sa novinárov. Spýtajte sa kohokoľvek, kto sa zaujíma o politiku a dáva nepríjemné, ale potrebné otázky.

Vláda, ktorú máme, nie je perfektná. To povie možno aj on. Ale nie je perfektná, lebo je tam mafián vedľa mafiána. Zlodej vedľa zlodeja. Nezodpovedný proruský blbec vedľa nezodpovedného proruského blbca a nezodpovedného proruského blbca.

Máme sa pýtať, ako bude vládnuť Matovič, Kiska či Sulík. A pritom je odpoveď veľmi ľahká. Vládnuť sa bude veľmi zle. Nikto z nich nemá na ružiach ustlané a je to ako zachraňovať loď, do ktorej dával niekto jednu dieru za druhou. Jasné, že nepôjde na plný výkon okamžite. Treba robiť nápravy. Nepopulárne rozhodnutia – ale s rozumnou rozvahou. Aj Fico robí nepopulárne rozhodnutia a robí ich bez odborníkov. Robí aj akože populárne rozhodnutia, ako napríklad rôzne sociálne balíčky – bez odborníkov. Síce urobí väčší problém, ale idú voľby, tak je potrebné postarať sa o ľudí, ktorí sú natoľko hlúpi či zúfalí, že volia Smer.

Neviem, ako bude vo vláde človek, ktorý je podľa Fica nemožný, ale z pohľadu Slovenska veľmi potrebný. Každopádne tí najhorší ministri, akých Slovensko kedy malo, sú za Smer a SNS. A bez nich to bude určite oveľa lepšie, ako s nimi. Súhlasíte?

 

P. S. Kiska, nech je akýkoľvek, mal a vždy bude mať menej spoločné s úžerou, ako Fico s talianskou či slovenskou mafiou, s najrôznejšími gangstrami a podobne. Povedať jednoduchým ľuďom, že niekto je úžerník, je detinsky jednoduché a je to tak… na Fica.

Teraz najčítanejšie

Stanislav Hoferek

Som človek, ktorý si rád vyberá a dáva prednosť tolerancii pred nenávisťou. Mám rád otvorenú spoločnosť, úprimnosť a zdravú zvedavosť. Vlastním Greenie knižnicu a podporujem vzdelanosť a práce amatérskych autorov.