Denník N

Arogancia moci na dvoch A-4kách

Poslankyňa Iveta Plšeková sa v snahe pomôcť učiteľom, rodičom a najmä deťom v materských školách, obrátila na vedenie Petržalky, so zásadnými otázkami. Aká je odpoveď starostu Hrčku? Drzá. Arogantá. Žiadna…

Moja kolegyňa v zastupiteľstve, p. poslankyňa Iveta Plšeková, sa v snahe vyriešiť krízovú a alarmujúcu situáciu v materských školách v Petržalke, obrátila na vedenie MČ (toho času známe aj ako „Hrčkov Disneyland“). V snahe pomôcť učiteľom, rodičom a deťom, adresovala v ostatných dňoch starostovi Hrčkovi žiadosť na základe zákona 211/2000 o slobodnom prístupe k informáciám. V nej mu položila 6 zásadných otázok, ktoré zaujímajú aj širšiu verejnosť. Na otázky 1,2,4 však starosta odmietol odpovedať. Bez hanby. Drzo. Arogantne.

To je tá transparentnosť, ktorú kandidát na starostu Ján Hrčka hlásal? To je ústretový prístup, v úsilí upokojiť vášne a riešiť krízovú situáciu v škôlkach (ktorú on sám spôsobil)?

Nech láskavý čitateľ posúdi sám, či je z vecného, i ľudského hľadiska táto odpoveď v poriadku…

 

Preto sme avizovali zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva, na ktoré zbierame podpisy naprieč všetkými klubmi. Ochromenie prevádzky materských škôl v dôsledku spupnosti a diletantstva vedenia MČ Petržalka je jedna z najväčších kríz, ktoré Petržalka od roku 1989 zažila. Starosta tvrdí, že chce diskutovať a upokojiť situáciu. Medzičasom si verejný lynč, ktorý spustil Hrčka a jeho komunikačná úderka z 1. poschodia, voči riaditeľkám vybral prvú daň. Na jednu z riaditeliek na ulici pokrikovali, že je „korupčníčka a podvodníčka“, čelila kyberšikane, kvôli čomu skolabalovala. Ale on za to predsa nemôže, to len zlé médiá prekrútili jeho slová….

Nech každý sám posúdi, či takto vyzerá korektná a ústretová komunikácia smerom k verejnosti….

Teraz najčítanejšie