Denník N

O mužskom egu a krásnej vládkyni

Veľmi krátka rozprávka

Bola raz jedna malá krajinka. Jej ľudia si zvolili krásnu a múdru vládkyňu. No bola to krajinka, v ktorej si dovtedy, prevažne muži, hrali svoje hry – daj na mňa, prihrám Ti niečo, hráme spolu, okydaj terajšieho vládcu, lebo s nami nehrá. Ľudia, ktorí v tej krajine žili ich nezaujímali, tak boli zaujatí svojimi hrami. Och, omyl. Keď boli voľby, tak im niečo sľubovali.

Až keď začali kvôli svojim hrám vraždiť, ĺudia sa spamätali a povedali – toto nechceme.

Zvoiili si krásnu vládkyňu. Bola aj  odvážna. Dobre vedela, že v tejto krajinke mužských hier a ich veľkého ega už jednu ženu zničili. Vtedy na to  doplatila celá krajinka. Napriek tomu sa hrdo postavila a predstavila ľuďom svoj sen o slušnej krajinke.

Ešte ani nezasadla na trón a muži začali hrať. Novú hru. Niekto zbabelo ušiel. Niekto si sadol za mreže a dúfal, že sa mu to prepečie s pomocou jeho kamarátov. Ale nebezpeční boli iní – s úsmevom a jamkami na lícach jej začali radiť, čo má robiť. S úsmevom a isto aj kyticou, jej k trónu pozvali klamárov a chobotnice.

Lebo veď  je to iba žena. To zvládneme ľavou zadnou a budeme pokračovať v našich hrách. Stále si mysleli, že nikto z krajinky ich zámer neodhalí.

A viete, aký bol koniec tejto krátkej rozprávky? Nepodarilo sa im to. Ľudia v krajinke sa prestali báť. Začali hovoriť a brániť sa.

 

Teraz najčítanejšie