Denník N

MUSICBOX – seriál o hudbe, ktorú milujem | 28. týždeň: Adams, Stewart, Sting

Všetko so všetkým súvisí, hudbu nevynímajúc. Keď som tento týždeň uvidel klip s úžasnou skladbou All For Love, postupne som si vypočul od každého pána speváka niekoľko platní.

Sú skladby, ktoré nestarnú. Táto rozhodne patrí do tejto kategórie: Bryan Adams, Rod Stewart, Sting – All For Love. Jej interpreti však desiatkami hitov dokázali, že tento úspech nebol o náhode, ale výsledkom poctivej práci a obrovského talentu.

BRYAN ADAMS – Reckless (1984)

Reckless je štvrtá Adamsova platňa a celkom určite ide o najúspešnejší a najvýznamnejší album. Predalo sa z neho 12 miliónov kópií. Bol to tiež prvý kanadský album, ktorý predal viac ako milión kópií v rámci Kanady.

Čo viac k tom dodať? Čo skladba, to hit.

ROD STEWART: Vagabond Heart (1991)

Vagabond Heart je v poradí 16. štúdiový album od Roda Stewarta. Vo Veľkej Británii dosiahol druhé miesto, v USA 10. Na albume je päť veľkých hitov, napríklad Rhythm of My Heart alebo The Motown Song.

Sir Roderick David Stewart sa narodil 10. januára 1945 a jeho výrazný chrapľavý hlas nás sprevádza od neskorých 60-tich rokov. V roku 2008 ho časopis Billboard zaradil na 17. miesto najúspešnejšieho umelca.

STING: Ten Summoner’s Tales (1993)

STING: Ten Summoner’s Tales (1993)

Ten Summoner’s Tales je štvrté štúdiové album od Stinga, podľa mňa je zároveň jeho najlepší. Obsahuje dva veľké hity If I Ever Lose My Faith in YouFields of Gold. Predalo sa ho viac ako 10 miliónov kusov.

Sting hral a spieval v rockovej skupine Police (1977 až 1984). Sólovú kariéru začal v roku 1985 a postupne sa stal jedným z najpredávanejších hudobníkov na svete. Potešiteľné pre nás je, že Slovensko navštívil päťkrát, naposledy tento rok.

Teraz najčítanejšie