Denník N

Nepokakajte to

Hlina sa zmieril so Sulíkom, kresťanskí demokrati našli zhodu aj s liberálmi z Progresívneho Slovenska. Črtá sa na dobré časy a to aj s vedomím, že katolíbanci túto dohodu prirovnávaju k zmluve s diablom. Čo k tomu dodať. Chlapci nepokakajte to.

Žijeme momentálne vo veľmi zaujímavej politickej dobe. Dlhoročný líder slovenskej politickej scény Róbert Fico začína blúzniť o Sorosovi a ťahá svoju stranu k zemi, naopak rastú nám tu nové strany, ktoré sa vezú na vlne prezidentky Čaputovej. K vážnemu rozhodnutiu dospeli aj liberáli a konzervatívci, ktorí sa dohodli na spolupráci. Z KDH sa po dlhých rokoch stáva moderná konzervatívna strana, naopak prekvapuje Progresívne Slovensko, ktoré cíti, že na Slovensku nie sú len liberáli a pomoc konzervatívcov bude potrebná.

Sily zbierajú síce aj extrémisti, čaká sa aj na Harabina, ktorý by mohol so sebou priniesť do parlamentu aj Kuffovcov, či ľudí z Aliance za rodinu, ktorým nevadí spojenie ani so symbolom Mečiarizmu a to len aby zachovali tradičnú rodinu. Cítiť v tom dosť irónie. Ľudia, ktorí sa oháňajú kresťanstvom šíria nenávisť voči každému inému.

Čo je však dôležité, okrem Matoviča sa opozícia konečne zmierila, zmúdrela a dokazuje nám, že je pripravená spolupracovať a prípadne aj vládnuť. Teraz to už len nepokaziť.  Len nedostať syndróm Rada Procházku,  pretože ste na správnej ceste. Robíte konečne dobrú prácu. Ak to však pose*iete, tak sme odkázaní na budúcnosť s extrémom a populizmom.

Veľa šťastia pán Truban, Beblavý, Sulík, Hlina a Kiska. Dúfame, že nám konečne prinesiete koniec mafiánskej vlády SMERu.

Teraz najčítanejšie