Denník N

Málaga ako stvorená pre korčule

Málaga nie je najkrajším mestom Andalúzia, ale ako jediná z andalúzskych miest má príjemnú prímorskú atmosféru. My sme našu návštevu tohto mesta poňali trochu originálnejším spôsobom, a to tak, že sme ju prejazdili na korčuliach.

Bez korčúľ by pre nás Málaga nebola MálagouKatedrála v Málage je doslova nacucnutá na ostatných budovách, takže z vonka sme si ju užili s hlavou vykrútenou do hora. Tejto katedrále už na prvý pohľad chýba jedna veže. Miestny ju prezívajú ako „La Manquita,“ teda jednoruká dáma. Peniaze na dostavbu južnej veže sa investovali inam ako mali.

La Manquita plávajúca v budovách Málagy
La Manquita, symbol Málagy
S hlavou vykrútenou dohora

V smere k Alcazaba de Málaga prichádzame k rímskemu divadlu Teatro Romano. Jeho obhliadka sa dá absolvovať aj z neplatenej časti, z ulice Calle Alcazabilla.

Teatro Romano pri hradbách Alcazaba de Málaga

Každú nedeľu po 14:00 sú bezplatne sprístupnené dva komplexy a to Alcazaba de MálagaCastillo de Gibralfaro. Keďže je to zadarmo, bude tam aj primerané množstvo ľudí. Na tieto dva komplexy sa dá počas bežných dní kúpiť, na španielske pomery, lacný lístok, iba za 3,55 €.

Farby rozkvitnutých jarných stromov na hradbách Alcazaba de Málaga

Z dvojice nás viac zaujal  Alcazaba de Málaga, aj keď oproti Alhambre je to len čajový odvar. Ak sa do Alhambry nechystáte, alebo sa vám nepodarilo zohnať lístky, je to aspoň ako taký balzam na dušu ;) Gibralfaro a jeho hradby sú najvyššou vyhliadkou v Málage. Ak sa ti sem nechce stúpať pešo, stačí použiť autobus číslo 35. Počas leta sú otvorení len do 20:00, takže so západom slnka sa v najdlhších dňoch počítať nedá.

Alcazaba de Málaga nenápadne pripomína Alhambru
Samozrejme, korčule vláčime v rukách

Z Malágy pochádza aj preslávený maliar, ktorého sme doposiaľ poznali iba pod menom Pablo Picasso. V Málage sa dozvedáme, že jeho rodné meno je o čosi dlhšie – Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso. Neviem si predstaviť ako by vyzeral jeho občiansky preukaz :D

Keďže nie sme umelecky nadaní a ani sa nemáme v pláne na niečo hrať, Museo Picasso Málaga zďaleka obchádzame.

Troška tropického raja si v Parque de Málaga :)Ak je Málaga z Andalúzskych miest v niečom najlepšia, tak je to jej dostupnosť pre jazdenie na korčuliach ;) Mramorové dlažby, dlhé ulice, promenáda popri mori a slnečné počasie boli pre nás a naše korčulky ako stvorené :)

 

Ak ťa zaujíma viac destinácií v Andalúzií, prejdi na náš blog Triplovers

 

 

Teraz najčítanejšie

Milan Lahučký

Fotografovaním robím predovšetkým radosť, ako sám sebe, tak aj ostatným a to mám na tom najradšej :) Okrem fotografovania som blázon do cestovania, a tak sa s vami rád podelím o tie najkrajšie fotografie, zážitky a odporúčania z ciest ★ www.triplovers.sk