Denník N

Genocída obyvateľstva Ameriky a Malá doba ľadová

Európania priniesli do Ameriky choroby, ktoré spôsobili drastický úbytok obyvateľstva. Následkom toho poľnohospodárska pôda ostala ladom a rozbujneli lesy a pralesy. Stromy odčerpali uhlík z atmosféry a nastala Malá doba ľadová.

Minule médiami prefrčala správa, že ak by sa prestali na planéte Zem rúbať stromy a ešte by sa aj sadili stromy, tak by to zabrzdilo globálnu zmenu klímy v dôsledku nárastu CO2.

V knihe Sprievodca lesom od Peter Wohlleben som sa už dávnejšie dočítal, že pandémia amerických indiánov v dôsledku privlečenia „euroázijských“ chorôb spôsobila smrť  90 % obyvateľstva celej Ameriky. Plus ešte prirátajme klasické priame vyvražďovanie a zotročenie domorodcov.
V dôsledku úbytku obyvateľstva doslova opätovne zarástla poľnohospodárska pôda a rozšíril sa pralesy, napríklad aj v Amazónii. Stromy odčerpali z atmosféry uhlík a následne nastala od 16. do 19. storočia Mala doba ľadová.

Túto teóriu potvrdzuje štúdia z Univeristy College London.

V tejto súvislosti je jasné, že zelené pľúca planéty, Amazónia, Sibír, iné pralesy, plus planktón v oceánoch hrajú kľúčovú úlohu v globálnej klíme. Tieto oblasti by mali byť globálnymi nedotknuteľnými rezerváciami. Ale to sa určite v dohľadnej dobe nestane.

Idioti, ako napríklad Bolsonaro, ktorí podporujú ničenie pralesa za účelom zisku nekvalitnej pôdy, v spolupráci s dominujúcim krátkozrakým konzumerizmom, spôsobia urýchlenie zmeny klímy.

Ničenie zelených pľúc planéty by malo byť postihované a trestané a hlupáci ako Bolsonaro, by mali byť zastavení. Na štáty, kde sa ničia „zelené pľúca“ Zeme, by mali byť uvalené sankcie. Zničenie pralesov totiž spôsobí z dlhodobého hľadiska nepriamo smrť miliónov ľudí.

V dôsledku globálnej zmeny klímy nastanú extrémne klimatické javy, neúroda, nedostatok pitnej vody, potom príde hlad, migrácia a vojny. Skrátka…Veľký filter na obzore.

Nastane dramatický pokles populácie, rozvrat civilizácie ako ju poznáme. Potom sa možno zelené pľúca planéty spamätajú.

Teraz najčítanejšie