Denník N

Čo majú spoločné Andrej Danko a Zomri?

Andrej Danko ako autor Zomri? (foto: SITA)
Andrej Danko ako autor Zomri? (foto: SITA)

Keď na Facebooku prídete na stránku Zomri, pravdepododobne sa zasmejete. S najväčšou pravdepodobnosťou sa zasmejete na vtipe o politikoch. A je tu vysoká pravdepodobnosť, že to bude práve na pánovi kapitánovi plagiátorovi Andrejovi Dankovi. Tak som sa tomu trošku pozrel na zúbok.

Je až zarážajúce, koľko vtipov o Andrejovi Dankovi je možné nájsť na Zomri. V júni tohto roka si spravili na Katedre komunikácie výskum, v ktorom sa pozreli na počet príspevkov venovaných jednotlivým politikom a tiež dosahu týchto príspevkov v podobe engagementu, ktoré získali. Zistilo sa, kto je aktuálne na Zomri „najpopulárnejší“ a komu venované príspevky získavajú najviac reakcií.

Samozrejme, vyhral to náš kapitán. Dankovi bolo venovaných 53 príspevkov (druhej Zuzane Čaputovej iba 45) a jeho reakcie sa za tento mesiac vyšplhali až na astronomických 120 175. Za celý tento rok je Andrej druhý, hneď sa Robertom Ficom, tomu sa však nemôžeme čudovať, pretože Fico je pre väčšinu ľudí známejší. Lepšiu srandu si však vieme spraviť z Danka.

Čo z toho vyplýva? Že je to prinajmenšom podozrivé. Nikto nevie, kto skutočne stojí za stránkou Zomri, jej admini totiž chcú ostať utajení. No urobili chybu, keď prišli do Sajfovej relácie Level Lama. Pozrite sa na pána úplne vľavo v čiernom tričku. Môže to byť Andrej Danko? Podľa postavy to vyzerá, že áno.

Admini Zomri u Sajfu v relácii Level Lama
Admini Zomri u Sajfu v relácii Level Lama

Odrazu to celé začína dávať zmysel. Andrej svoje brepty na tlačovkách nerobil len tak, všetko mal dopredu premyslené. On schválne pobozkal výložky, pretože vedel, že si k tomu na Zomri vytvorí niekoľko postov, ktoré bude každý zdieľať. Tak isto mal pripravené aj svoj výstup v rádiu pod vplyvom alkoholu po ťažkom hokejovom zápase, nápad postaviť stožiar o 3 metre vyšší, ako majú v Budapešti, sťažovanie na vypredaný internet, rôzne skomoleniny (otupejevjajú) a slovné prešmyčky (termeniza) a mnohé iné. Pretože, priatelia, prichádza veľké odhalenie.

Andrej Danko je admin Zomri. Na svojich vtipoch totiž určite veľmi dobre zarába a prinášajú mu popularitu medzi mladými ľuďmi. A dôkaz? Ten nemám, no môžem povedať, že nikto nikdy nevidel Andreja Danka a admina Zomri v jednej miestnosti naraz. Náhoda? Nemyslím si. Ale dáva mi to najväčší zmysel, pretože tretí najvyšší ústavný činiteľ nemôže byť taký hlúpy, aby vyprodukoval všetky tieto prešľapy.

To znamená, že najbližšie, keď budete chcieť, aby Zomri zverejnilo nejaký vtip, pošlite ho rovno aj na mailovú adresu [email protected]. Celý proces tým výrazne urýchlite a všetci sa na tom dobre pobavia.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.