Denník N

Kvalitný základ pánskeho šatníka

par v zime

V rámci pánskej módy často nenájdete kúsky, ktoré vás zaujmú rovnako svojou kvalitou ako aj prevedením. Pánska móda je široká oblasť, ktorá prináša množstvo rôznych štýlov. Ako sa však pri výbere neoklamať? Ako zaručiť, že váš šatník bude kvalitný a dobre kombinovateľný na každodenné nosenie?

Tak ako aj ja, množstvo mužov nakupuje výhradne v kamenných predajniach aby si boli istí, že materiál oblečenia bude dostatočne kvalitný. V súčasnosti však už existuje obrovské množstvo materiálov, ktoré sa na prvý pohľad a dotyk môžu zdať kvalitné, ale pri nosení objavíte množstvo nedostatkov. Niektoré materiály podporujú tvorbu potu, iné vytvárajú žmolky.

Práve preto je dôležité zameriavať sa na materiály, ktoré sú známe svojou dlhotrvácnosťou, kvalitou a nekrčivosťou. Medzi takéto materiály patrí napríklad bavlna, či ľan, ktoré sú známe ako príjemné materiály na každodenné nosenie. Sú vhodné rovnako na všetky sezónne obdobia a vydržia vám dlho v pôvodnom stave.

Veľmi dôležitým aspektom je tiež vyberať si strihy padnúce na konkrétnu postavu. Strih je koľkokrát ešte dôležitejší ako kvalitný materiál. Ak si totiž kúpite oblečenie v nesprávnej veľkosti a v zlom strihu, pravdepodobne aj napriek veľmi kvalitnému materiálu ho dostatočne nevyužijete.

Pokiaľ chcete vytvoriť kvalitný základ vášho šatníka nemali by ste vynechať základne kúsky oblečenia. Medzi najčastejšie nosené oblečenie u pánov patria kvalitné pánske mikiny, rifle, tričká a samozrejme obuv. Všetky tieto základné kúsky by mali byť v neutrálnych farbách aby ste ich medzi sebou mohli jednoducho kombinovať.

Lepšie kombinovanie outfitov zaručí aj prehľadné zoradenie vášho šatníka, či skrine. Vďaka tomu budete mať lepší prehľad o jednotlivých kúskoch a budete si ich môcť lepšie skombinovať. Zamerajte sa na to aby všetky kúsky, ktoré do šatníka nakúpite boli 100% vhodné na vašu postavu. Tým zaručíte, že oblečenie naozaj vynosíte a budete ho vedieť kombinovať.

Nekupujte bezdôvodne. Často totiž nakupujeme len tak aj keď vlastne nič nepotrebujeme. Ideme na výlet a prechádzame obchody a tak sa niekedy stane, že len tak z rozmaru si kúpime nejaký lacný kus oblečenia. Zľavy na oblečenie sú veľkým lákadlom a často sa stáva, že im podľahneme. Skúste sa však zamerať na nákupy len vtedy keď niečo naozaj potrebujete.

Radšej si našetrite viac peňazí a zadovážte si kvalitné, nadčasové kúsky, ktoré vám vydržia niekoľko rokov. Vďaka tomu, že ich budete mať v šatníku dlhšie, môžete sa naučiť lepšie s nimi pracovať a krajšie ich kombinovať.

Okrem vzhľadu si všímajte aj funkčnosť a praktickosť oblečenia. Najmä pri pánskej móde je veľmi dôležitá pohodlnosť. Funkčnosť a pohodlnosť zaručuje aj materiál a strih oblečenia, ale najmä sa zamerajte na veľkosť. Pri objednávaní na internete si vždy precízne zmerajte miery a podľa toho si vyberte príslušné číslo.

Základy šatníka, ktoré by nemali chýbať u žiadneho pána sme si už teda prešli. Ide o kúsky, ktoré môžete nosiť neustále, môžete ich dobre kombinovať a budete sa v nich cítiť dobre. Zamerajte sa na jednotlivé kúsky oblečenia, nakupujte s ohľadom na materiály a zadovážte si oblečenie, ktoré budete nosiť s radosťou.

 

Teraz najčítanejšie