Denník N

Tipy ako ušetriť pri nakupovaní

nákupy

Nakupovanie je prirodzenou súčasťou nášho života. Môžete nakupovať prostredníctvom internetu, v kamenných predajniach ale aj formou katalógového predaja. Vďaka konzumnému spôsobu života nakupujeme stále viac a viac. Ako však nakupovať výhodne a ušetriť pri nakupovaní?

Tip číslo 1: Výpredaje

Pre mnohých z nás je tento tip úplnou samozrejmosťou. Počas výpredajov viete nakúpiť omnoho výhodnejšie a niekedy až pod cenu samotných produktov. Vďaka tomu viete naozaj veľa ušetriť. Netreba však zabúdať na to, že ide o marketingový ťah a nestať sa súčasťou nákupnej horúčky. V takom prípade totiž môžete nakupovať výhodne, avšak veci, ktoré vonkoncom nepotrebujete.

Tip číslo 2: Nakupujte len to čo potrebujete

Tento tip sa viaže na ten predchádzajúci. Konzumná spoločnosť sa vyznačuje tým, že nakupujeme veľa a poriadne nevyužívame všetky produkty. Preto pokiaľ chcete ušetriť, nakupujte veci, ktoré naozaj využívate a potrebujete. Samozrejme je normálne si občas dopriať niečo drahšie, či nejaký rozmar, všetko však treba nakupovať s mierou a ohľadom na funkčnosť a praktickosť.

Tip číslo 3: Nákupy z druhej ruky

Táto forma nakupovania síce nie je pre každého, no napriek tomu sa veľmi oplatí. Vie vám ušetriť množstvo peňazí aj času. Či už sa jedná o bazáre, sekáče, či predaj prostredníctvom sociálnych sietí, viete tam nájsť naozaj kvalitné a zachovalé produkty za smiešne ceny. Často sú tieto produkty aj omnoho kvalitnejšie, pretože ich pôvodná cena bola niekoľkokrát vyššia.

Tip číslo 4: Letáky

Tento tip sa viaže predovšetkým k výpredajom. Pokiaľ chcete ušetriť množstvo peňazí a času je veľmi dôležité mať prehľad o novinkách a akciových produktoch. Ten môžete získať na základe letákov. V rámci internetových obchodov sa môžete prihlásiť priamo na odber noviniek do vašej mailovej schránky. Predstavte si situáciu: Snažíte sa nakúpiť lacné dekorácie do vášho domu. Sledujete Tedi leták a vidíte, že v sortimente majú množstvo nových a akciových produktov. Vďaka tomu viete, kde máte ísť nakupovať, od kedy je sortiment aktuálny a čo presne tam nájdete.

Tip číslo 5: Vernostné programy

Pokiaľ radi nakupujete v určitých obchodných reťazcoch je veľmi výhodné zriadiť si kartu verného zákazníka. Vďaka nej môžete čerpať množstvo benefitov, ktoré pre svojich stálych klientov ponúkajú. Prostredníctvom zbierania bodov získate rôzne kupóny, či jedinečné zľavy na vaše obľúbené produkty. Vernostné programy sú dostupné už aj prostredníctvom internetových obchodov a fungujú na rovnakom princípe, vďaka čomu je pre vás nekupovanie ešte výhodnejšie.

Dodržiavaním týchto overených tipov viete pri nakupovaní naozaj ušetriť. Využívajte všetky benefity, ktoré vám obchody v rámci marketingu ponúkajú a nakupujte s chladnou hlavou. Len tak viete zaručiť, že váš nákup bude rovnako úspešný aj výhodný.

Teraz najčítanejšie