Denník N

Príčiny samovraždy mladých v ko[c]ke

Tu ako nikde inde v živote platí, že prevencia je nekonečne lepšia ako pohreb!

matka všetkých otázok: „Je samovražda najväčší dôkaz  slobodnej vôle, alebo naopak, dôkaz, že sme len génmi ovládané stroje?“

 

..pre tých, čo stratili nádej

..ak myslíš na samovraždu, tak prosím klikni na: iPečko, čakajú tam na teba skutočný „AVENGERS“, ak sú offline, tak prosím vydrž a počkaj kým budú zas online. Čas si zatiaľ skráť čítaním tohto blogu a aj tohto: Ako sa vyhnúť Depke ~ alebo keď vrahom je eVolúcia!

..cítiš, že tvoj problém je neriešiteľný? Možno je, a možno je len zdanlivo neriešiteľný. Náš mozog má svoje limity a tak často, keď sme pod tlakom, nieje schopný vidieť svetlo na konci tunela, aj keď svetlo z neho ti doslova spaľuje chrbát. (Viac som sa o tom rozpísal tu: v KAPiTOLE 4 odsek 3. A preto DOSLOVA platí, viac hláv, viac riešení – teda dobrý priateľ nad všetko zlato sveta!

..život je krutá rieka, a naučiť sa ňej plávať, dokáže len ten, ktorý mal to šťastie a narodil sa milujúcim rodičom. Tento a nadväzujúci článok je „taký“ rýchlokurz prežitia v tejto džungli plnej sociopatov:) takže nezabudni, len trpezlivosť, život prináša.

 

koláž: Tomi Lee TRNíK

 

 

..krutosti života

..gény vs výchova
k samovražde a depresii vedú dve cesty “zlé” gény a “zlá” spoločnosť, teda každý máme v sebe rôznu mieru odolnosti voči stresu a sebazahubeniu:

zdroj: prof. MUDr. Cyril Höschl DrSc. FRCPsych. (foto)(video)(podcast)

 

..sérum pravdy
..gény si zmeniť nemôžeme, ale pohľad na svet áno, preto je dobré si na rovinu povedať týchto 5 krutých faktov* o živote,

  1. žiadny úžasný či zmysluplný zmysel života neexistuje (eXistuje len objektívny),
  2. boh buď neexistuje, alebo je to sociopat,
  3. si postrádateľný,
  4. vždy budeš sám, a niekedy DOSLOVA sám proti všetkým,
  5. nie sme si rovní a nikdy nebudeme!

*(viacej o týchto faktoch som sa rozpísal tu: SAMOVRAŽDA [II] MLADÝCH)

..ktoré sú v podvedomí neškodné ako malé praskliny na strope, ale ak ich ignoruješ, tak v dobe zemetrasenia na teba všetko padne!

 

..nekvalitný kondóm na realitu?
..len kvalitná viera ponúka účinný kondóm pred krutostou života, ale keďže mladý človek rýchlo prekukne nekvalitnú vieru, tak mu ostáva len ateizmus a veda, ale tie tiež ponúkajú len nemastný a neslaný Objektívny Zmysel  Života (link na môj blog [1] a [2]), ktorý práve krutosť života veľmi rýchlo zničí a ostane len beznádej. Preto som sa rozhodol napísať tento blog a dva ďalšie.

 

..keď nádej slepá je

I. „pozitívne“ myslenie, alebo skôr len pozitívne sebapoškodzovanie?
..každý z nás si nesie (rôzne nakalibrovaný) kríž, (alebo, hviezdu, mešitu či tablet:), a tak aj tie “pozitivisticko-motivačné” knižky a videá fungujú na každého inak, a preto tieto (kecy) sú všeobecne nielen naprd, ale pre najzraniteľnejších (čo myslia na samovraždu) sú aj nebezpečné! iNak povedané, buď to v sebe ten štít máte, alebo vás to doláme. Podla najnovšej (2019) štúdie: Šťastie život nepredlžuje!

autor: Tomi Lee TRNíK

 

II. zOmri:)
..preto som pre teba objavil týchto 6 motivačných videí: AvriKa, Que-Van, AmbiJarr,  nie robím si srandu (je to klasika: AvrilKatyPerryQueenVangelisAmbient MiX 33Jarre), nič univerzálne nie je a nebude (okrem cielenej vedecky overenej liečby), ktorá sa u nás stále, ale aj právom považuje za tabu a hanbu.

zdroj: Spotřeba psychofarmak se za 25 let zvedla šestinásobně.

 

Prečo právom? Lebo je to dôsledok prostredia v ktorom títo ľudia vyrastajú – teda počet samovrážd je zrkadlom našej (vašej) spoločnosti.

zdroj: wikipedia, ale POZOR čím je štát viacej náboženský, alebo diktátorský
a samovraždy by poškodili image tohto zriadenia, tak u týchto krajín dáta môžu byť prudko prilepšené.

 

IiI. čo TEDA naozaj  funguje?
..nič:(, ale zamyslel si sa nad tým, čo ženie ľudstvo stále dopredu? Prečo sme poslali človeka na Mesiac? Prečo lietame po celom svete s tabletkami a počítačmi v rukách?  Ja hej:) (pokračovanie v Bonuses#8), ale..

..smrteľným faktom je, že čím viac sme pod tlakom, tým menej kvalitný spánok máme, a tým horšie náš mozog regeneruje, a tým horšie zvláda stres, pretože bez regenerácie sa mozog nezvratne rozsype, a vtedy, nech ste boli predtým hoci aj génius a macho, spadnete dole ako kameň, pretože už nie ste schopný ani sám sebe pomôcť.

 

edit: 6.9. 2019
..mohlo by sa zdať, že nedostatok spánku len zmení váš pocit, že vám to nemyslí, že vás „len“ bolí hlava, že sa vám vďaka nedostatku spánku nič nechce, že vďaka tomu ste v depke, ale to najhoršie na čo chcem upozorniť je, že si budete DOSLOVA myslieť, že vaša rozumová schopnosť premýšľať o problémoch, teda vaše logické myslenie je nedotknuté, no opak je PRAVDOU!

Vaše logické myslenie sa rozsype, a to DOSLOVA, úplne vážne si budete myslieť napríklad myslieť, že 2+2= niesu 4! tento efekt najviac pozorujeme u pacientov s fyzickým poškodením mozgu, ale JA VARUJEM všetkých, že ku chybným „LOGiCKÝM“ záverom netreba veľa. prikladám štúdie a články, kde je o fenoméne 4+2=42 popísané viacej:

1) neveria, že sú slepí alebo ochrnutí – pomýlený mozog

2) diagnóza Anosognosia, kde o nej píšem v pokračovaný tohto článku: [iV] vedomie ~ pracovná definícia

 

..aj štatistika na záver

..hnusný determinizmus
..prečo nás evolúcia vybavila tlačítkom shutting down? Možno preto, lebo vrahom je eVolúcia!

 

..dôkaz, že aj naša spoločnosť (hlavne školstvo a výchova) nieje zdravá..

 

 

PS1:
..inšpiruj sa inými, pretože neexistuje problém na svete,
ktorý by sa nedal zvládnuť, ale keby to každý zvládol,
tak toto nečítaš, preto musíš vytrvať, aby si nám* dal čas ti pomôcť..
(ja nie som psychológ, a teda nepracujem ani pre iPčko, pomáham len takto blogmi)

 

PS2:
otázka z perexu:
Je  samovražda  najväčší dôkaz  slobodnej vôle, alebo, naopak,
dôkaz, že  sme  len  génmi  ovládané  stroje?
(riešiteľa tejto otázky čaká telefonát zo Švédska, teda Nobelová cena:)

 

PS3:
a nezabudni – íPéčko je tu pre teba
 iPčko je internetová linka dôvery pre mladých ľudí, ktorí sa cítia zmätení,
slabí, nešťastní, sklamaní a sami. Pomoc poskytujú od 7:oo do 24:oo,
bezplatne a anonymne prostredníctvom chatu a emailu.

 

(autor: Tomi Lee TRNiK)

 

Teraz najčítanejšie