Denník N

Varíme s Medveďmi – „Vepřo, knedlo, zelo“ úplne bez všetkého

Pred časom sme uverejnili recept na segedínsky guláš bez kyslej kapusty. Mal veľký ohlas a všimla si ho aj fb stránka, na ktorej majú so segedínom veľmi silný tak trochu obsedantný vzťah. A keďže fakt nie sme nejakí príštipkári, rozhodli sme sa dnes pritvrtiť. Skromne…

No dobre, tak nebude to tak úplne bez všetkého, ale veď chápete, titulok predáva. Ale začnime už variť.

Pečené mäso pripravíme s vykosteného morčacieho stehna.

K nemu si pripravíme ešte veľkú lyžicu horčice, červenú mletú papriku, čierne korenie, mletú rascu, granulovaný cesnak a soľ.

Celé stehno nasolíme. Z korenín a horčice vymiešame kašičku, ktorou natrieme obe strany morčacieho stehna.

Stehno stočíme, akoby do pôvodného tvaru. Preložíme na plech a podlejeme vodou.

Pečieme najprv zakryté na stoosemdesiat stupňov asi hodinu. Potom, stehno odkryjeme a dopekáme ďalších tridsať minút. Počas tohoto pečenia stehno pravidelne polievame výpekom.

Kapustu pripravíme s väčšej cukiny.

Okrem nej budeme potrebovať lyžicu hnedého (kokosového) cukru, menšiu cibuľu, cesnak, čierne korenie, mletú rascu, soľ, olej a lyžicu octu.

Cukinu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kusy a nastrúhame na hrubom strúhadle. Malo by jej byť dostatočné množstvo, nakoľko dusením sa objem výrazne zmenšuje.

Na panvicu s pokrievkou dáme olej, cibuľu, cesnak a cukor.

Krátko popražíme, pridáme nastúhanú cuketu, osolíme, okoreníme,  premiešame a pod pokrievkou dusíme, kým cukina nie je mäkká.

Do hotovej dáme lyžicu octu.

Recept na hrnčekovú knedľu bez múky sme priniesli tu. 

Tú dnešnú sme namiesto z mandľovej múky skúsili pripraviť z hrachovej a fungovalo to úplne rovnako.

Dobrú chuť

Teraz najčítanejšie

Roman Dulgerov a Danko Beran

Viac rokov sme varili a písali na blogu SME. Dnes sa po období oddychu vraciame na blogy s novými receptami. Asi nám to chýbalo. Najviac sa budeme venovať receptom podla zdravého životného štýlu. Ale z času načas určite zaradíme aj nejaké to obžerstvo.