Denník N

Puška ako pravda. Hľadáčik pravdy, ako prst namierený s nenávisťou…

Podľa hodiny, kedy toto píšem, je jasné, že som nemohol „dospať“. Včera podvečer som zdvihol na zemi na zastávke MHD v Bratislave pohodené noviny jednej politickej strany, ktorá má poslancov v NR SR, ktorú buď ešte skúmajú, či ju rozpustia, či už usúdili, že nie, neviem, a začítal sa….

Zistil som, že všetko je podľa týchto novín inak. Klamári nás zradili, rozložili právny štát. Všetci sú tu potom ukázaní a pomenovaní. Sú za potraty, zrušili amnestie, berú drogy a sú úžerníci, ktorí povýšili obchod, zisk, nad ľudské práva.

Ale vlastne sa tam dočítame, hneď pod obrázkom Panny Márie, využívajúc tak všetky srdcu milé symboly, bežne obľúbené…,  že aj nás môžu ochrániť len ľudia, ktorí nezradili svoju vieru, vlasť a národ, že je len na nás, aby sme sa poučili z krutej histórie…

(To k tomu, že už storočia vďačíme ustavičnej pomoci Panny Marie za veľa…)

Je dosť jasné, že tí všetci zradcovia, priaznivci LGBT (SNS podľa dôkazov z citátu Andreja Danka), sú pre túto stranu zbytoční. Akoby chceli vládnuť sami, keď sa to raz podarí.

A ja mám dojem, že nie sú prekážky, ktoré zabránia, že sa to nepodarí… žiaľ…akoby sme sa nepoučili ani my, väčšina, z krutej histórie a nevedeli rozlišovať, necítili, nemali logické myslenie, úsudok.

Ako môže vydržať na námestí stáť a usmievať sa politik, poslanec opozície, konzervatívny, s kresťanskými hodnotami, vedľa ľudí, ktorí už na prvý pohľad vyzerajú, že téma práv nenarodeného dieťaťa, či matky, ženy ..im je úplne ukradnutá??? Ak ja som tam v tomto prostredí vydržal v nemom úžase sotva desať minút a doteraz tie pocity v sebe spracúvam, ako oni môžu na sociálne siete „dávať“ fotky, kde „oslávili život“, krásnu atmosféru, kde stretli krásne rodiny, deti???

Ja nepolitik som mal veľkú chuť niečo tam spraviť, ohradiť sa, osloviť usporiadateľov, políciu…či niečo iné…a oni tam stáli, ako ovce….Prečo ovce? No, celá rétorika, propaganda tých novín naznačuje, že s nimi nerátajú. Čo spravia so zradcami národa, vlasti, keď sa dostanú k moci? Pozrime sa na krutú históriu, čo sa zvykne robiť v diktatúre, tyranii….

Poviem to tak, ako si pamätám. Prezident Kiska pred rokmi, keď sa dostali do parlamentu, upozorňoval, že sa treba zmeniť, spojiť, ukázať ľuďom, že sa na „štandardných“ politikov sa môžu spoľahnúť… A čo sa stalo?

No a kde sú dnes tí ľudia, ktorí si zvolili tohto prezidenta v priamej voľbe, keď vlastne bol schopný poraziť JUDr. R. Fica, keď ho nejaký neznámi editori v nejakom voľne dostupnom periodiku dajú do „hľadáčika pravdy“?

Môžeme si len tak z čistej nenávisti, nasmerujúc dav v podvedomí na možný čin, dať niekoho na „mušku“??? Je to šírenie ideológie nenávisti? Ak áno, koná prokuratúra? Je trestné oznámenie?

Komu teda záleží na právnom štáte? Na slušnom Slovensku? Tretí sektor, občiansky sektor -ako zapredanci, zradcovia… to všetko akoby začínala byť akceptovaná pravda mlčiacou väčšinou. Postupne sa „plazí“ táto „pravda“ do mysle verejnosti…Liberáli, sloboda, akoby stála svojou zložitosťou v ceste neslobode, jednoduchosti a nevyhnutnosti, po ktorej „duša“ prahne…. Akoby si každý, kto znásilní ženu, či pravdu, chcel nechať i ten svoj plod zla a násilia, akoby chcel vidieť, ako potupená pravda, či žena matka, vychováva dieťa, život, spomienku na potlačenie práv, násilie…mať nad ňou zvrátenú moc…(vraj aj to bola požiadavka na tom námestí, aby i tieto deti si museli matky nechať…znásilnené matky a ich deti…to je právo na dôstojný život ženy…asi podľa Ústavy SR…)

Tak čo, kde sú tí voliči exprezidenta? Šúchajú si spokojne  dlane v myšlienke na ochranu života, postávajú na námestí vedľa ľudí s týmito názormi? A mimochodom, kto týmto ľuďom vyvráti takéto skreslené názory, utvárané roky propagandou? Bludy propagandy? Dá sa to? ??? Vie niekto, čo je schopný takto „naprogramovaný“ človek spraviť???

To je to šokujúce. Na tom námestí postávali hneď vedľa rodín s malými deťmi. Boli tu batoľatá, chúlili sa k telám matiek a možno stačil jeden neplánovaný incident, konflikt otvorený, otvorenie zápasu, a tých údajne 50 000 ľudí mohlo skončiť v panike dosť tragicky, …ako ďalšia headline večerných správ…

A na TA 3 budú rozoberať tému, asi skočili na doložený lep, že čo s právom ženy na svoj život a čo s právom plodu jej života..a toto, čo tu popisujem akoby nevideli. … Veď to sú témy kongresov odborníkov, ktorí sa venujú lekárstvu ako vede, humanite roky, …ako to vyriešia v TV politici? Či ľudia na námestí? Pochodom?

Preto si myslím, že organizátori sú zodpovední a mali to hneď ukončiť, keď ich členovia davu, organizovaní, neposlúchli….vzbudili verejné pohoršenie? Je to priestupok? A ak nabudúce si niekto zmyslí, že poukáže napr. na hanbu protireformácie, že bol ohrozený mier, národ, život, čo tým dosiahne takto pol roka pred voľbami? Alebo si zoberme inú udalosť, ktorá môže ľud rozdeľovať. …

Ideológia šírenia nenávisti….kde je prokuratúra? kde je právny štát? Republika???

Keď je puška ako pravda a hľadáčik pravdy, ako prst namierený s nenávisťou…tak sa nečudujme, že je možné zavraždiť novinára a jeho priateľku. Stačí toto podhubie, nekonanie, zneisťovanie, rozkladanie demokracie…

Možno sme si všimli, že strany, ktoré sa mali „zamyslieť“, robiť niečo pre ľudí, ukázať „silu“, potenciál vládnuť, sa rozpadávajú, delia sa a tak zväčša majú každá okolo 5%…tak im asi treba…a nám asi radšej ostane voliť a chrániť sociálny štát..vždy lepšie ako voliť „ochrancov vlasti, národa a viery“…

Možno si znova založia ďalšiu stranu, keď ich náhodou „rozpustia“, možno niekto začne dialóg, zmení tieto bludy, vytiahne kostlivcov zo skríň, spýta sa, čo si myslia naozaj rôzni predstavitelia, možno túžiaci po nesekulárnom štáte….ale ten „signál verejnosti“, voličom všetkých strán, že toto je už za čiarou, by sa mal „vyslať“….jednoducho, každý deň brániť slobodu, demokraciu, budovať ju v spoločnosti…také sú i povinnosti inštitúcií…či nie?

Noviny sú registrované na Ministerstve kultúry Slovenskej republiky pod číslom EV 5697/18. Je to štvrťročník. Nepredajný. Druhý ročník a tretie číslo…tak, keď to je kultúra národa, schválené, tak asi to je v poriadku, …hurá do vagónov…vlaky zdarma… práca oslobodzuje…

 

Teraz najčítanejšie