Denník N

Stredovek neskončil, stredovek trvá

Shooty: Peklo
Shooty: Peklo

Povedať, že zákaz interrupcií nie je stredovek je rovnaké, ako povedať, že Kotleba nie je fašista alebo globálne otepľovanie neexistuje. V Maďarsku majú trošku iný problém – vláda chce určovať, ktoré ženy sú na materstvo vhodné. U nás by mnoho mužov chcelo rozhodovať o živote žien formou absolútneho zákazu interrupcií. Ani vám to nedáva zmysel?

Poďme teda súhlasiť s tým, aby sa Slovensko pod paľbou kňazov vrátilo do stredoveku a poďme odobrať ženám právo na interrupciu. Spolu s týmto však poďme zaviesť niekoľko nových zákonov.

Jeden z nich už bol predložený do parlamentu Richardom Vašečkom z Kresťanskej únie. Ženy oberá o možnosť interrupcie bez udania dôvodu (povoľuje len v niekoľkých extrémnych prípadoch) a úplne zakazuje interrupcie pre cudzinky. K tomuto návrhu zákona by sme mohli pridať aj zákaz interrupcií pre černošky (aj keď sú Slovenky), Rómky a židky. A k tomu samozrejme odobrať aj právo voliť a šoférovať.

Ďalší sa týka zákazu mužskej masturbácie. Kedykoľvek chlap navštívi stránku s obsahom len pre dospelých, príde si poňho polícia. Ale ako to kontrolovať? Aj na toto som myslel, nebojte sa. Mohlo by sa zriadiť Ministerstvo lásky, ktorého pracovníci by mali prístup k webkamerám, sledovali by mužov sediacich za notebookom a v prípade penisu kontaktovať mužov zákona. Prípadne by to mohla byť fajn brigáda pre dvanásťročných miništrantov, tí už penisy dávno videli.

Osobne sa mi do tejto kategórie hodí aj zákaz vyučovania niektorých predmetov na školách. Napríklad dejepis – stačí si prečítať Bibliu, viac netreba. Ďalším vhodným príkladom je biológia – vyučovať Darwinovu evolučnú teóriu je klišé. Zrušme rovno aj zemepis, Zem je predsa plochá. A nakoniec aj etickú výchovu – postačí nám desať prikázaní.

No to by snáď už stačilo. Radšej ešte raz zopakujem svoju otázku. Že vám to celé nedáva vôbec žiadny zmysel? Presne tak.

Skutočne by ma zaujímalo, či by kňazi takto vehementne protestovali proti interrupciám, keby mohli otehotnieť aj dvanásťroční miništranti. Úlohou zdravotníckeho personálu je dať žene pravdivé informácie, oboznámiť ju s tým, aké má možnosti. A úlohou zdravej a slušnej spoločnosti potom rešpektovať jej slobodnú voľbu.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.