Denník N

Ak by arogancia a čisté zlo mali svoju jednotku, tak predseda strany Vlasť by dosahoval až jeden Harabin

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Dovolím si odvážne povedať, že Štefan Harabin je veľmi zlou voľbou pre kohokoľvek na Slovensku. Vysvetlím pár dôvodov prečo.

Neodolal som a prečítal som si článok od Miroslava Kerna o novej strane Vlasť, ktorú vedie Štefan Harabin. Prezrel som si aj video, ktoré sa spája so vznikom strany. Nemohol som ho pozrieť celé naraz – pretože si vážim svoje psychické zdravie, ktoré dostalo jeden šok za druhým.

Prirovnám Harabina k Stalinovi či k Hitlerovi. Podobnosť sa dá ľahko nájsť. Všetci títo ľudia túžili po moci a išli za ňou za akúkoľvek cenu. Tak ako sa Stalin zbavoval generálov a celkovo tých schopnejších ľudí v Sovietskom zväze, tak sa ako prvú vec začal Harabin zbavovať schopných sudcov. Celkovo jeho pôsobenie v justícii je abnormálna hanba a neskutočný neporiadok. Kedy sa z toho Slovensko, naša vlasť, spamätá… to nikto nevie. Doteraz je justícia rozdelená, čiastočne nefunkčná a otvorene poviem, že by bola na tom omnoho lepšie, keby sa o ňu Harabin nikdy nezaujímal.

Vo videu som si vypočul niečo o tom, že podľa Harabina sú zlí politici. Menoval zaradom, lebo nie je dosť inteligentný na to, aby videl rozdiely medzi rozdielnymi ľuďmi. Samozrejme tam nespomenul svojho najbližšieho spojenca, Mariána Kotlebu. A zároveň tam spomenul svojho druhého a tretieho najlepšieho priateľa – Fica a Danka. Lebo Harabin.

Človek, ktorý je príšerný v justícii a ani nevie, či vyhral alebo nevyhral prezidentské voľby, je zlou cestou. A samozrejme je to jednosmerka proti betónovému múru. Spomínal feťákov a pedofilov. Silné slová. A zároveň spomínal veci, ktoré sedia na Harabina viac, ako na kohokoľvek iného. K tomu hovorí o kastách niekto, kto si myslí, že je nad všetkými. Podľa mňa je to zmes všetkého, len nie dobrých myšlienok.

V úvode spomenul rozličné problémy. Dôležité i úplne hlúpe. Neuvedomuje si a nechce a nedokáže povedať, v čom všetkom sa vezie on sám. Hovorí o tom, že klesá úroveň školstva. Aj kvôli nemu museli niektorí ľudia odísť za hranice. Mladí, šikovní a kreatívni ľudia, ktorí sú presným opakom Harabina a ktorých tento pán nenávidí. Hovorí o korupcii, pričom Smer+SNS+HZDS (a teraz Vlasť) je pre mnohých tá najväčšia banda zlodejov, zapletená s mafiou z rôznych štátov. Ale toto sú všetko odvary. Extrém level Harabin je tu:

Stúpa úmrtnosť na choroby, ktorým sa dá predchádzať. Ktoré sa dajú relatívne jednoducho riešiť. Aká irónia, že práve Harabin píše na weby (a tieto weby ho milujú), ktoré nechápu ako funguje očkovanie. Len si predstavte miliónkrát vyvrátený nezmysel, že očkovanie spôsobuje autizmus – a vedľa toho dva rozhovory s Harabinom a články, ktoré Harabina vyzdvihujú do neba.

Pán Harabin, nebudem vás voliť. Ale prajem vám, aby ste zobrali čo najviac hlasov Kotlebovi, Ficovi a Dankovi a aj tak sa nedostali cez 5%. Viem, že budete tvrdiť, že ste vyhrali – a my, občania krajiny, ktorá je pre nás našou vlasťou, sa budeme na Vás smiať.

Šanca, že pán Harabin nejako pomôže k zlepšeniu jediného problému na Slovensku, je extrémne malá. Nemá na to ani odbornosť (ktorou sa tak obháňa), ale dostatok ľudských vlastností, ktoré sú v demokracii potrebné na akúkoľvek rozumnú dohodu. Šanca, že urobí ešte väčší neporiadok v justícii, financiách, kultúre alebo čomkoľvek je tak vysoká, že sa budem diviť každému jednotlivcovi, ktorý mu dá hlas.

 

P. S. Vlasť bude vlasťou, keď v nej budú ľudia, ktorí budú spolu vychádzať – a keď tam nebudú ľudia, ktorí poznajú len 3 veci – aroganciu, tvrdohlavosť a strašenie utečencami. Vlasť je krajina, v ktorej sa dá pracovať a v ktorej nie sú ľudia, ktorí im pre svoje vlastné dobro urobia zo života peklo.

P. S. 2. Milan Rastislav Štefánik bol hrdina. Veľký človek. A zároveň človek, ktorý nemá s pánom Harabinom nič spoločné a určite by nechcel stáť vedľa neho alebo pokúšal sa o zmysluplný rozhovor s týmto človekom. Lebo by vedel, že je to veľmi náročné, ak nie nemožné.

Teraz najčítanejšie