Denník N

Chceme meniť Slovensko – s nami viete, na čom ste

Takmer všetky politické strany sa pred voľbami predháňajú v darčekoch voličom a zároveň zamlčujú, že tieto darčeky zaplatia Slováci sami cez vyššie dane alebo vyššie dlhy. Teda, aby som bol korektný, všetky okrem dvoch. SNS hovorí ústami svojho predsedu o vyšších dlhoch a PS/Spolu vo svojom programe navrhuje ešte vyššie dane.

SaS ako jediná zásadne odmieta vyššie dane a zavádzanie akýchkoľvek nových daní a ak sa majú niektoré výdavky zvýšiť, musia sa iné ušetriť. Zároveň dôsledne vravíme menej regulácie, menej byrokracie, menej buzerácie.

Možno si teraz kladiete otázku, kto by mal tento odvážny cieľ realizovať, keď po sobotnom kongrese „Sulík zostal sám v strane bezmenných tlieskačov“, ako nekorektne píše Juraj Javorský na DenníkuN.

V SaS zostávajú tváre ako Braňo Gröhling, Alojz Baránik, Eugen Jurzyca, Martin Klus, Jana Cigániková, Karol Galek, Anna Zemanová, či Jarmila Halgašová. Lucia Ďuriš Nicholsonová sa vrátila tým, že si zrušila pozastavenie svojho členstva.

A pribudli ďalší – Monika Filipová, Pavol Milan, Zuzana Šubová, Ján Krošlák alebo Jozef Drahovský. Ako som avizoval, SaS postavila silnú kandidátku a túto sobotu ju schválil kongres SaS v súlade s našimi stanovami.

Avšak áno, na rovinu treba povedať, že niektoré mená odišli, resp. nebudú za SaS kandidovať do Národnej rady. Menovite to je Jozef Rajtár, ktorého som si ešte pred rokom vedel predstaviť ako ministra vnútra a dnes je vysoko toxický kvôli jeho blízkym kontaktom na bývalého siskára Pavla Forischa. Kandidovať nebude ani Ľubomír Galko, ktorého hlavná náplň posledné dva roky bola intrigovať s cieľom upevňovať a budovať si mocenskú pozíciu, na ktorú mu nikto nikdy nedal mandát. Tretia v poradí je Natália Blahová, ktorá bola dokonca vylúčená zo strany, lebo ZÁMERNE a OPAKOVANE škodila strane. Ako štvrtá v poradí ostáva Jana Kiššová, pre ktorú naďalej držím tretie miesto na kandidátke SaS a dostala skutočne veľkorysú ponuku. Ostatné mená sú prakticky neznáme a teda nenásobia, nedelia. Samozrejme, že mi je to ľúto, s niektorými týmito ľuďmi som spolupracoval dlhodobo. Ale strana SaS je tu desať rokov a chce meniť Slovensko s jeho nekonečnou byrokraciou, s rozkradnutým zdravotníctvom a súdnictvom, ktoré nutne potrebuje očistu. Nie je čas meniť ľudské povahy, ktoré sa, niekedy žiaľ, niekedy chvalabohu, menia.

Ako možno o mne viete, nevynášam von detaily z vnútrostraníckeho života a preto nepôjdem do ďalších podrobností.

Dôležité však je, že sme ako prvá parlamentná strana schválili kandidátku a môžeme sa plne venovať volebnej kampani. Budeme voličom vysvetľovať, že len SaS ponúka štíhly štát a nízke dane. Samozrejme naďalej platí, že do vlády nepôjdeme so Smerom, SNS a stranou Mariána Kotlebu a po novom ani s novou stranou Štefana Harabina.

 

 

Teraz najčítanejšie

Richard Sulík

Rozhliadnite sa. Vidíte snáď na Slovensku niekoho iného, kto nemá žiadny korupčný škandál, kto drží slovo, kto má program zostavený naozajstnými expertmi, kto má viac ako 10 rokov skúseností, ako tieto konkrétne riešenia pre ľudí presadiť, kto sa neriadi ideológiou, ale zdravým rozumom a kto má úprimnú chuť postaviť tú najlepšiu možnú budúcnosť pre Slovensko?
Všetci, ktorí nám veria, menia hru s nami. Nenechajú sa podplatiť rozhadzovaním, ktoré budú splácať naše deti. Už majú dosť chaotických amatérov. Zaujímajú ich konkrétne zmeny, pre ktoré sa mladým oplatí zostať na Slovensku. Chcú už konečne reálne výsledky.
A chcú sebavedomé Slovensko, ktoré najlepšie vie, čo potrebuje.
Sme SASKA a meníme hru.