Denník N

Švrčekova mimoriadne vydarená posila

Zatiaľ čo Dalibor Kohár ako inštruktor a člen vedenia Švrčekových Slovenských brancov je tragédia, ďalšia avizovaná posila je skôr fraška.

Nie je ňou nikto iný ako známa postavička z JOJ-kárskej šou Návštevníci – cesta do minulosti, Lukáš Grolmus, alias Frenky, alias Luca de Pisonis. Začnime jeho účinkovaním v spomínanej televíznej šou.

Z článku v Plus 1 deň publikovanom 19.9.2016 sme sa vtedy o Lukášovi dozvedeli kadečo. Vraj je narcistický, nestačí mu provizórna sprcha, vadí mu latrína aj absencia zrkadla. Trápi ho, že sa nebude môcť dostatočne starať o svoj účes a pestovanú bradu. Len na okraj, účastníci šou mali simulovať život v 19 storočí, konkrétne na historickom statku z roku 1840. Šou mala preveriť schopnosť súťažiacich prežiť a prispôsobiť sa vtedajším náročným podmienkam. Premaznaný kaderník Lukáš, ktorý prezradil že vraj sníva o pôsobení vo francúzskej Cudzineckej légii v Afrike ako výsadkár či ostreľovač, však v relácii pomerne rýchlo skončil.

Medzitým ešte stihol prezradiť svoje politické ambície a preferencie. Spoluzakladal vraj stranu „Priama demokracia“ a pomáhal strane Borisa Kollára. Spoluprácu by si vedel predstaviť aj so Sulíkom, Matovičom a Kotlebom. Spomedzi všetkých politikov mu je najsympatickejší práve Kotleba: „Pán Kotleba je velice rázny, má prehľad v histórii, vie, čo chce a vie, kde smeruje… Hovorí o problémoch v spoločnosti, o ktorých ľudia nechcú hovoriť. Keď to niekto povie priamo, tak ho za to kameňujú,

Hoci tvrdil, že túži po vojenskej kariére jeho rýchly koniec v šou bol neslávny. Nielenže pri streľbe z kuše netrafil stred terča, ale dva jeho šípy zo štyroch, skončili v drevenom obložení ďaleko od terča a s účinkovaním v televíznej šou sa rozlúčil.

Odvtedy pokračoval v nadobúdaní vojenských zručností zdieľaním príspevkov o Cudzineckej légii na Facebooku.

Či fotografovaním sa v saku, barete a brigadírke, ktoré si požičal od bývalého legionára, Dalibora Kohára.

Najnovšie na instagrame aj fotografiami so Švrčekovými Slovenskými brancami s airsoftkou AK 74. V popise sa charakterizuje ako „holič, dobrodruh, cestovateľ, historik, rojalista, politik – európsky konzervatívny aktivista“ a „barber čo nevimekol.“

Pričom nadšene referuje o „stretnutí s expertom z Cudzineckej légie a dohode o výcviku slovenských brancov.“ Tiež prezradí, že brancom vraj poskytne politickú podporu francúzska strana, konkrétne, Marion Le Pen. Ja sa však obávam, že Marion o existencii nejakého Kohára či Švrčeka, nemá ani tušenia. O Slovenských brancoch ani nehovoriac. Ale keď sme už pritom, nehovorí Švrček, že jeho branci sú apolitickí?

Grolmus sa pochváli aj stretnutím u Dalibora Kohára.

Prostredníctvom sociálnych sietí sa s celým svetom podelil o svoje názory. Premýšľam, či sa budú páčiť jeho novým bojovým druhom, Švrčekovým Slovenským brancom. Pretože väčšina z nich sa nepáči ani mne. Napríklad volanie po obnovení Rakúsko – Uhorskej monarchie a návrat Habsburgovcov na cisársko – kráľovský trón. Grolmus je „verný jedinej vlajke a jedinému legálnemu štátnemu zriadeniu.“ Nie Slovensku, ale Rakúsko – Uhorsku, ktoré nazývali žalár národov. Nútená maďarizácia a prenasledovanie slovenských národovcov v Uhorsku, Grolmusovi očividne nevadí.

Dosť bolo hnoja menom republika!“ Aby bolo jasné, má na mysli našu vlasť, Slovenskú republiku.

Zatiaľ čo slovenský znak by ste u neho hľadali márne, na uhorský naďabíte viac ako často. Napríklad na veľký znak krajín Svätoštefanskej koruny používaný v rokoch 1896 – 1915.

Alebo znak Rakúskeho cisárstva.

Hodní obdivu sú podľa Grolmusa iba Habsburgovia, ktorí „jediní majú nárok vládnuť na území Čiech a Slovenska.“

Namiesto slovenskej, odporúča hymnu rakúsko uhorskú. Tu v češtine. Ako „Návrat k hodnotám koreňom a tradíciám.“

Konečne návrat do Uher návrat k tradícia a hodnotám ! Podporujem referendum. Koniec klondajku – eldorádo !“ Hm, takže referendum a Felvidék. Skutočný „slovenský vlastenec.“

A opätovne žiada návrat „k monarchii a Habsburgom.“ Tiež „návrat k českým kráľom – československým.“ Česi samozrejme v dobe existencie samostatného českého kráľovstva svojich kráľov mali. Ale že by existovali nejakí „československí“ králi, to je pre mňa novinka. Ale možno je „historik“ Grolmus lepšie informovaný.

Návrat k monarchii žiada Grolmus preto, že na existenciu Slovenskej republiky má takýto názor: „historicky je tento štát nezmysel a tak to tu aj vypadá… národný hrdina Slovákov je bača Jánošík, zlodej a vrah!… To čo tu bolo prosperujúce, bolo z odkazu Rakúsko – Uhorska.“ Sám Grolmus má vraj viac „nemeckej a maďarskej krvi“ ako „tohoto nezmyslu“ a ak Maďari „nechcú žiť v tomto hnoji,“ majú právo sa odtrhnúť.

Lebo podľa Grolmusa Slováci „majú  malé ego“ je to „národ zo zemľaniek, pastieri oviec a zbojníci s komplexom malosti.“ Pričom s komplexom malosti a tým čo nasleduje, by sa dalo súhlasiť.

Naviac sú vraj všetci Slováci, alebo aspoň 70% z nich, opilci a primitívi.

Svojské odôvodnenie má aj na to, prečo neovláda slovenskú gramatiku a má taký mizerný pravopis: „Gramatika štátu ktorý zanikne a nemá historické opodstatnenie nie je podstatná.“

Čo sa týka minulosti, Grolmus si okrem Habsburgov váži Jozefa Tisa: „Jediný správny prezident a hrdina !!!!! Jemu úcta.

Oceniť dokáže aj Hitlerov Wehrmacht, lebo to boli „muži, ktorí bojovali za svoju vlasť, muži ktorí bojovali za kresťanstvo proti boľševizmu, nástroju nového svetového poriadku, ktorý bol dieťaťom židovských elít.“ Neuznáva vraj systém za ktorý bojovali, ale „“uznáva ich vojenskú česť a oddanosť národu a ich kultúre a ich odhodlanie.

Súhlasil by so zrušením Benešových dekrétov.

Zo zahraničných politikov sa mu páčia Le Penová, Salvini a Orbán a extrém je podľa neho „liberálny fašizmus.“


Nepáči sa mu však Macron a hrdinsky sa zastrája: „Ked ho stretnem toho degenerovanca.

Z našich sú mu najbližší Kollár a najmä Kotleba.

Nuž a po vytrvalom oslavovaní Rakúsko – Uhorskej monarchie, odrazu prichádza kotrmelec, priam salto mortale a Grolmus na fotografii nahradí mapu a symboly Rakúsko – Uhorska, neveľmi vydareným znakom Švrčekovho občianskeho združenia. Ale možno dvojkríž Grolmus vníma ako uhorský. Veď ako tvrdí,  „má viac nemeckej a maďarskej krviako slovenskej. Pardon, „ako toho nezmyslu.“

Na svojej stránke Lukáš Grolmus pridal výzvu k budovaniu vlasti. Keby len Lukáš vedel, koľko sme sa o „budovaní vlasti“ napočúvali za vlády komunistov, ktorých on veru nemá rád a chce aby viseli, lebo mu „vivlasnili rodinu.“

A k dokonalosti to dotiahol na instagrame úderným textom: „POVEDZEM RÁZNE NIE NELEGÁLNEJ MIGRÁCIÍ

Ani tu sa s tým veľmi nepáral: „NVB – Našá Vlast je Budúcnoť

Začali sme účasťou Lukáša v šou, ktorá sa mala odohrávať v 19. storočí. Zakončime ho teda jeho myšlienkou vzťahujúcou sa k tejto dobe: „Doba, kedy za prácu bol človek ohodnotený,  doba, kedy nevládla nekultivovaná luza, ale šľachta, ktorá budovala a chránila a ctila hodnoty a zásady, doba kedy slovo muža malo svoju váhu.“ Osobne si myslím, že pre Lukáša bude oveľa bezpečnejšie, ak sa ním vychvaľovaná doba nevráti. Veď nie tak dávno rýchlo ztroskotal aj v jej kašírovanej imitácii.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.