Denník N

Varíme s Medveďmi – Letný zemiakový šalát

Leto skončilo, ale všetka tá letná zelenina je ešte stále na predaj na trhoch a v tržniciach a je plná sily, vône a chute. Snažili sme sa pripraviť letný zemiakový šalát, ktorý by bol oveľa ľahší a hlavne plný tej letnej zeleniny. Nám naozaj chutil a ešte stále je čas, aby ste si ho pripravili aj vy.

Prvá vec, ktorú budeme potrebovať sú samozrejme zemiaky. Uvaríme ich v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Jeden stredne veľký zemiak na jednu porciu.

Okrem toho budeme potrebovať zeleninu. My sme použili papriky, paradajky, uhorku a konzervovanú kukuricu. Do takéhoto šalátu sa hodia aj vňate napríklad petržlen, kôpor, alebo bazalka, alebo aj ich kombinácia. No a nakoniec ešte potrebujeme zálievku. Jogurt pomiešaný so soľou, cukrom a horčicou.

Samozrejme môžeme použiť akúkoľvek ďalšiu zeleninu, surovú, varenú alebo aj pečenú.

Tak poďme na to. Papriky upečieme na platni, horúce ich vložíme do nádoby, ktorú uzatvorime a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame ako jednu zo zeleninových zložiek šalátu.

Potom nakrájame ostatnú zeleninu, surovú papriku, paradajky a uhorku. Pridáme nasekané vňate.

Zemiaky nakrájame ako do klasického šalátu.

Nakoniec pridáme zálievku.

Všetko premiešame a necháme odpočinúť aspoň niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

Podávame ako prílohu k čomukoľvek čo máme k zemiakovému šalátu radi. U nás napríklad k morčacej sekanej plnenej vajíčkom, roláde, fašírkam upečeným v rúre, vegetariánskym fašírkam, mäsovému nákypu a mnohým mnohým ďalším…

Ľahký obed plný zeleniny. Také malé predĺženie leta.

Dobrú chuť!

 

Teraz najčítanejšie

Roman Dulgerov a Danko Beran

Viac rokov sme varili a písali na blogu SME. Dnes sa po období oddychu vraciame na blogy s novými receptami. Asi nám to chýbalo. Najviac sa budeme venovať receptom podla zdravého životného štýlu. Ale z času načas určite zaradíme aj nejaké to obžerstvo.