Denník N

Obludné divadlo, ktorého divák je hovno

Ako včera vyhlásil Robert Fico- skutočne sledujeme jedno obludné divadlo. Hlavnými účinkujúcimi sú predstavitelia vládnej koalície. A mafia. Toto divadlo sledujeme už niekoľko rokov a až teraz sa dozvedáme, akým spôsobom bol náš štát zneužívaný a okrádaný. Akým šialeným spôsobom tu bola pošliapaná spravodlivosť a piliere právneho štátu.

Monopoly a paktovanie so štátom

Nahrávky, ktoré sa postupne objavujú, neukazujú nič nové. Iba dotvárajú celkový obraz našej smutnej a znásilnenej krajiny.

Pamätáte si ešte hru Monopoly? Keď počúvam nahrávky týkajúce sa Gorily, či už ide o nahrávku Kočner-Trnka, alebo priamo Gorilu, mám pocit, že zúčastnení sa hrajú túto hru so štátom. Veselo kupčia so štátnym majetkom, s hlasmi poslancov, s rozhodnutiami sudcov. Všetko, čo malo patriť štátu a slúžiť ľuďom, si oni boli schopní kúpiť.

Dnes už nevieme povedať, kto je mafián a kto politik. Nevieme rozdeliť Slovensko na zlých a dobrých. Nevieme ukázať, kto Slovensko chránil a kto ohrozoval. Deliaca čiara po zverejnení nahrávky medzi Kočnerom a Trnkom úplne zmizla.

Dnes už musíme povedať, že náš štát spravujú mafiáni. Ak Kočner, Haščák a im podobní ovplyvňovali rozhodnutia poslancov, sudcov a prokurátorov, potom je náš štát riadený mafiou. Už vieme, že zopár ľudí malo v rukách úplne celý chod štátu. Veksláci riadili Slovensko a s majetkom postupne mizne akákoľvek spravodlivosť a slušnosť.  Nahrávka Kočner-Trnka iba ilustruje absurdný stav našej krajiny, kedy sa najvyšší predstaviteľ prokuratúry spovedá vekslákovi. Toto zistenie je tak hrozivé, neuveriteľné a smutné, že ak by sme teraz skutočne hrali Monopoly, každý slušný hráč by ihneď odložil karty a svoju figúrku by schoval niekam ďaleko.

Volič je hovno

Hoci je toto slovné spojenie staré už niekoľko rokov, vďaka politikom je stále aktuálne. Potvrdili to včera aj predstavitelia SMER-u. Samozrejme, najpriamejší bol Fico, ktorý všetko odmietol a médiám navyše vynadal a obvinil všetkých naokolo zo sprisahania. No a dnes zosmiešnil zajtrajšie protesty a organizátorov nazval, ako je jeho zvykom, sorosovskými deťmi. Videli sme nulovú pokoru, nulovú sebareflexiu a jeho vystúpenie hraničilo so šialenstvom. Po tom, ako boli zverejnené nahrávky, ktoré dokazujú, akým spôsobom fungoval štát v rukách SMER-mafie, sa stále nájde zopár ľudí, ktorí nemajú hanbu stáť so vztýčenou hlavou za Ficom a prikyvovať.

Pri sledovaní tlačovej besedy som si uvedomila, že je zbytočné očakávať od Fica nejakú sebareflexiu. On sa totiž tak zamotal vo vlastných lžiach, že sa z toho zbláznil. Fico už nie je pri zmysloch a je v takom delíriu, že sa z neho nevyhrabe. On totiž popiera to, čo poprieť nejde a používa na to najúbohejšie spôsoby. Útočí a šteká na všetkých okolo, hoci by mal s pokorou zvesiť hlavu a odísť, pretože už teraz je neskoro.

Nechcem mafiánsky štát

Keď som si vypočula podcast českého Deníka N, skoro som sa prepadla pod zem. Hanbím sa, že naše Slovensko je príkladným mafiánskym štátom. Nechcem byť súčasťou krajiny, v ktorej si mafián kúpi politika. Nechcem byť súčasťou krajiny, v ktorej je PENTA najúspešnejším podnikom. Kde zákony tvoria politici, ktorí sa trasú pred vekslákmi a nedokážu s pokorou priznať niečo, čo už vie celé Slovensko. Kde sa kradne, klame a zabíja a nik za to nenesie zodpovednosť. Hanbím sa, že Fico, Haščák, Jankovská, Bubeníková, Kočner a mnohí ďalší sa ani trochu nehanbia a cynicky pokračujú v hre. Prečo sa musia hanbiť tí, ktorí nekradnú, neklamú a žijú poctivo, zatiaľ čo zlodeji a veksláci sa smejú a veselo podnikajú so štátom?

Blanár to včera ukázal úplne presne. Čokoľvek vyjde na povrch, rýchlo to skryjú. Tak chceli skryť Gorilu, tak skrývajú ukradnuté peniaze, tak sa snažili skryť všetko, čo zistil Ján Kuciak.

Títo ľudia nemôžu ďalej stáť na čele našej krajiny. Nemôžme si nechať ukradnúť posledné záblesky spravodlivosti a slušnosti, ktoré nám na Slovensku zostali. A preto, milé „sorosovské deti“, zajtra vám držím palce. A držím ich najmä Slovensku, aby sa z tohto nejako dostalo a očistilo sa.

 

Teraz najčítanejšie

Alexandra Mravíková

Som človek, ktorému nie sú ľahostajné veci naokolo. Človek, ktorý sa rád zamýšľa. Človek, ktorý sleduje, počúva, vníma a hodnotí. Liberálne slniečko, ktoré verí, že ľudia sú si rovní a všetci by mali mať rovnaké práva. Silný anti-determinista.