Denník N

Matovič by mal pomôcť sebe a nie KDH

Igor Matovič opäť vyzval KDH k tomu aby sa spojilo s Oľanom a Kresťanskou úniou. Vraj chce kresťanským demokratom pomôcť aby sa dostali do parlamentu. Igor Matovič by ale v prvom rade mal pomôcť sebe, pretože vďaka svojmu správaniu dostane svoju „stranu“ mimo parlamentu.

Neviem ako vnímala verejnosť Igora Matoviča pred tým. Ja som bol jeden z jeho fanúšikov. Sympatický predseda strany, ktorý odhaľoval a upozorňoval na kauzy vládnych strán, kričiaci poslanec v parlamente, ktorý vedel vždy trafiť klinec po hlave a vytáčal tým vždy tých správnych. Hlavne vďaka nemu vytiahol hnutie Oľano do dvojciferných čísel, kde by mohlo byť aj dnes.

Bohužiaľ práve tento sympatický chlapík túto stranu momentálne ťahá ku dnu. Odplašil si zo strany viacero výrazných osobností a „obyčajným ľuďom“ reálne hrozí, že sa nedostanú do parlamentu. Igor Matovič to vidí ale inak. Chce pomáhať stranám s nižšími percentami, pretože má strach, že neprelezú do parlamentu. Pri osvietení dobročinnosťou si vybral za svoj objekt KDH na čele s Alojzom Hlinom, ktorému chce veľmi pomôcť. Ponúkol mu polovicu miest na kandidátke pre jeho členov a 3 miesto pre predsedu strany.

Prečo by to ale mal Alojz Hlina urobiť? Prečo by sa mala strana s 30 ročnou históriou a tisíckami členov spojiť so stranou, ktorá vlastne strana ani nie je, prečo by sa mal pridať k ľuďom, ktorí nevedia zniesť, že už neboli na kandidátke do europarlamentu? KDH to dá aj bez Matovičovej pomoci, som o tom presvedčený, že dokonca ak by Igor nepomáhal, tak by to KDH išlo aj lepšie.

Ak bude mať aj naďalej Matovič potrebu pomáhať, tak dosiahne niečo, čo nemá na Slovensku obdoby. Dostane stranu bez káuz, stranu, ktorá upozornila na nespočetne množstvo káuz mimo parlamentu. Takže radím Vám pán Matovič. Prestaňte s tou dobročinnosťou a pomôžete sebe. Potrebujete to vy a nie KDH, vy sa dostávate vašou dobročinnosťou mimo parlamentu. Viacerí by sme boli aj radi, ak by ste do nedokázali, no máme spoločný cieľ. Dať dole túto garnitúru a zrejme k tomu budú potrebné aj vaše hlasy.

Teraz najčítanejšie