Denník N

Emócia Demokratickej strany.

Hlavným mestom (modrej) demokracie sa stal Hronsek. Presnejšie jeho Vodný hrad. Noblesa sama o sebe. Miesto, kde každý akosi mimovoľne nachádza to lepšie v sebe a objavuje slabosť pre  demokratický odtieň modrej. V sobotu bol Hronsek zaliaty slnkom a keď sa domáci spoza plota dohadovali, ktože to zavítal do obce, ktosi im demokraticky vysvetlil, že budúca predsedkyňa vlády (smajlík).

Skvelým počinom dňa bola “liberálna“ zdravica Jána Holčíka opätovaná  obetovaním žltej zložky v zelenej, meniacej sa na príjemný odtieň modrej. Večer už na nerozoznanie od toho demokratického. Rytierske súboje o trofej hradnej panej nahradilo unisono hlasovanie o všetkom podstatnom a dôležitom a od výjazdového zasadnutia vlády sa včerajší snem DS líšil navonok len bonitou vozového parku. Tu by som s analógiami skončil …

Na hojdačke volebných preferencií pôsobí Marian Kotleba ako rozvážna oáza pokoja a mieru. Preferencie mu môže Andrej Danko len tíško závidieť a ak by vedeli Harabín s Kotlebom nájsť spoločný vlastenecký záujem… Ponuku Matoviča vybavilo KDH oficiálnym komuniké  a Sulíkova fantómová kandidátka je na politologický (korešpondenčný) seminár. O výrobe 3D kópií pre potreby parlamentu.

Ukazuje sa že to, čo progresívci stratia, objaví sa na Kiskovom účte. (Nárast a pokles sa počítajú z iného základu.) Uzavretá spoločnosť, ktorej priazeň sa zatiaľ prelieva úmerne počtu bilboardov v teréne. A zatiaľ sa nezunovali ako vizuálny smog … Na Slovensku absentuje prítomnosť výrazného a dominantného odtieňa modrej. Bez mučenia priznávam, že mne osobne chýba. Skúsme to spoločne (demokraticky) zmeniť.

Bez sponzorov v pozadí ide DS od volebného súboja vlastnou (kolektívnou) hlavou. Odkázaná na vlastný kumšt, nápady, nasadenie … objektivitu prieskumných agentúr a priazeň médií. Jo a na tradíciu, ktorá nezväzuje, ale zaväzuje.

Niekde som zachytil, že budúci rok bude v znamení modrej ….

Teraz najčítanejšie