Denník N

Volanie Severu ako Klimatický Antiprotest

Globálne otepľovanie klope na dvere a jediné, na čo teraz myslím je, ako si to pekne užijem.

A konečne sme sa dočkali. Globálne otepľovanie klope na dvere a jediné, na čo teraz myslím je, ako si to pekne užijem. A už teraz viem, s akou noblesou to zvládnem – na lehátku s pohárom šampanského v ruke.

Neviem, prečo ľudia stále vystupujú proti otepľovaniu planéty. Veď nebolo vám dobre, keď ste si uprostred októbra vychutnávali príjemných dvadsať stupňov? Namiesto upršaných jesenných dní sme tu mali krásne a dlhé babie leto. Keď sa človek na to pozrie z iného uhla, tak v podstate sa nám len septembrové počasie presunulo na október. A aby sme mali aj ostatné dni a mesiace krajšie, mám nápad, ako tento proces urýchliť.

Poďme vyrúbať všetky stromy a ak to pôjde pomaly, vypálime lesy úplne. Pôjdeme okres po okrese, z východu na západ a týmto počinom globálnemu otepľovaniu otvoríme dvere dokorán! Niet nad čím váhať a čakať! Vďaka nemu naše žalúdky nebudú stíhať tráviť veľké porcie životných slastí! Spolu prekonáme rekordy najväčšieho gurmána v histórii Gargantua.

Už nebudeme musieť chodiť k moru. Veruže nie! More príde ku nám! Keď sa roztopia všetky ľadovce, stúpne hladina morí natoľko, že Stredozemné more bude pri Komárne. Krochkám blahom, keď si predstavím, ako budem ležať na pláži v Košiciach s rukami zalepenými od sladkého doma vypestovaného ananásu. Slaný čerstvý vzduch prečistí zanesené dýchacie cesty a morská voda odstráni všetky problémy s ekzémami. Dovolenkári k nám budú mieriť ako v súčasnosti chodíme my do Chorvátska. A viete, aká je najlepšia strava? No predsa tá stredomorská. Tučné rezne vystrieda čerstvá zelenina, ovocie a olivový olej. Naši lekári by určite neboli proti.

Už sa nemôžem dočkať toho momentu, keď sa budem prechádzať po ulici a oberať zrelé pomaranče a mandarinky. Keď vyčistíme naše lesy, na ich mieste vytvoríme plantáže, kde budú rásť sladké banány, kokosy veľké ako medicinbaly a antidepresívne pitahaye. Dosť bolo nedozretého exotického ovocia v našich obchodoch! Všetko si pekne dopestujeme u nás doma, čím podporíme domácich farmárov. Budeme z toho profitovať všetci, ale úplne všetci.

Globálne otepľovanie má ďalšie pozitíva pre našu spoločnosť. Tí, čo budu utekať pred stúpajúcimi hladinami morí, budú hľadať nové miesto pre život. Ľudia zo zatopených oblastí rozpútajú migráciu nevídaných rozmerov a my si z migrantov budeme pekne-krásne vyberať. Chýbajú nám sestričky? Už nebudú! Potrebujeme stavbárov? U nás dostanú príležitosť! Chcete krásne ženy a plodných mužov? Všetko bude! Z košiara ľudí, ktorý by u nás chceli žiť si vyberieme len to najlepšie a najžiadanejšie. Volanie severu (migrácia z juhu na sever) je nová éra blahobytu. Nášho blahobytu!

Už počujem hlasy neprajníkov, ktorí budú argumentovať zhoršením životného prostredia a globálnymi klimatickými zmenami. Vaše transparenty „Zem nie je na jedno použitie“ a im podobné zrecyklujeme (aby ste nepovedali, že nemyslíme ekologicky) a ústa vám zalepými tými sladkými banánmi, ktoré dopestujeme na Podunajskej nížine.

Dosť bolo snehu a zimy! Odhoďme teplé kabáty a otvárajme šampanské. Vďaka globálnemu otepľovaniu budeme krásni, zdraví a bohatí.

Neváhajme a poďme do toho!

Teraz najčítanejšie

Dusan Ujhazi

.... a preto je emócia dôležitejšia ako fakty.