Denník N

Mučenie a následná smrť podozrivého v Rusku

Rus pri vypočúvaní na policajnej stanici zomrel. Policajti tvrdia, že zranenia si muž spôsobil sám a sestra zosnulého si myslí, že tento prípad sa nikdy nevyrieši.

23. októbra sa muž (Тимур Хинчагов čítajte Timur Chinčagov) hádal s manželkou v obchode, čo si všimli zamestnanci obchodu a tak zalarmovali políciu. Muža previezli na policajnú útvar v obci Bor v Leningradskej oblasti Ruskej federácie, kde ho vypočúvali. Na stanicu zavolala manželka aby sa informovala kedy sa Timur vráti domov, ale to ešte netušila že jej manžel je mŕtvy. Policajti ju uistili, že muža prepustia a do 24 hodín bude doma lebo mu nič nepreukázali.

Nasledujúce ráno sa však Timur nevrátil domov a namiesto toho bol prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti mesta Pikalevo (Пикалево) kde zraneniam podľahol. Lekár príbuzným povedal, že muž je v kritickom stave a poškodení je hlavne mozog. Lekár tiež potvrdil, že zranenia nie sú staršie viac ako jeden deň.

Polícia všetky obvinenia popiera a tvrdí, že majú video kde muž si tieto zranenia spáchal sam. „Vraj búchal hlavu o stenu.“ Tieto tvrdenia sú asi tak uveriteľné, ako keď vrah povie sudcovi, že jeho obete mu samy desať krát skočili na nôž. Video vraj nemôžu zverejniť, lebo prebieha vyšetrovanie. V úmrtnom liste muža sa smrť neudáva.

Sestra zosnulého bola informovaná, že začalo trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Vo videu sa vyjadruje, že policajti ktorí zabili jeho brata zostanú nepotrestaní. Chce aby sa tento príbeh zverejnil aby páchatelia boli potrestaní. Ja som sa rozhodol jej s tým pomôcť:

https://vk.com/wall-170191666_2547306?fbclid=IwAR3wmuOLDRYzUj_61o_QZwrZch4mysTPnYwnkzNURMlf1WbIsxZL7vDlIAI

„Nikto mi nevráti brata, ale nechcem, aby v budúcnosti nikomu neublížili, aby nezabili žiadne deti,“

Teraz najčítanejšie

Patrik Šuba

Som študent vysokej školy, ktorý sa venuje blogovaniu. Píšem o najrôznejších témach, hlavne o politike.