Denník N

Fico: „Ja som vytváral priestor… „

A „len“ druhé miesto na kandidátke SMER-SD

Na strane jednej rozhorčený Don Fico. Spravodlivo rozhorčený. Veď On je Otcom systému, Stvoriteľom priestoru. On má právo byť plne informovaný, právo   „poznať“ všetky ich rozhovory. On má právo vedieť kde je ich priestor, čo robia. Veď  On ako hlavný Zakladateľ bol pri niečom, pritom čo im vytvára priestor. Tak mu prosím neodopierajme jeho bytostné právo, že ako Tvorca chce vedieť, aj ako tento priestor jeho privilegovaní súpútnici a externí príživníci a lá Kočner využili… . Na tom vraj nie je absolútne nič neetické, nelegálne. Vartoval si, aby zbytočne nemárnil čas ani ešte vtedy, keď bol On a jeho stranícki kumpáni v hlbokej opozícii. (viď – https://dennikn.sk/1619798/vypocujte-si-gorilu-fico-s-hascakom-pri-coca-cole-preberal-mecenasov-smeru-jeho-tajomnik-zhanal-peniaze-pre-smer/ čas cca 2:09).

Kto by tomu neveril, kto by mal problém sa správne zorientovať, keď na vlastné sluchy počuje hlas tak podobný nášmu Róbertkovi, že ani jeho vlastný hlas nemôže byť jeho hlasu podobnejší.

A zrazu si môže trúfnuť len na nejaké druhé miesto na kandidátke SMER-SD v parlamentných voľbách 2020. A to „len“ preto, že má taký podobný hlas. A to len preto, aby svojim prvým miestom na kandidátke „nepohnojil“ celú kandidátku. No koho by to nesralo?

Na strane druhej panoptikum ústredného výboru strany SMER-SD (viď. napr.: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/529423-kauza-gorila-so-mnou-nic-nema-vyhlasil-danko/ časť: predseda R. Fico reagoval, čas cca 0:50). Krstný otec čestne, verejne priznáva len nejaké vraj „individuálne“ zlyhania. Súčasne sa vytrvalo, ale márne snaží všetkých aj seba presvedčiť o tom, že On ani jeho SMER-SD vraj nemá nič spoločné s kauzou Gorila. Je len veľká škoda, že si už nespomína, ako sa niekto s hlasom tak nenapodobiteľne podobným jeho hlasu na nahrávke Gorila chválil, že On vytvoril priestor… .  Je len veľká škoda, že si už nespomína ani na škody, ktoré napáchala jeho vláda, jeho zbojnícka družina. Ataman zabudol aj na také maličkosti ako napr.“ mýtny tender, kauza TIPOS, alobalové banské dotácie, „ľudové“ ceny za elektrinu z fotovoltických elektrárni, na nikdy nekončiacu hru na informatizáciu verejnej správy, či na „pikošku“ s nevypovedateľnou zmluvou so súkromnou spoločnosťou za spravovanie domén s koncovkou .sk a pod.

Kto len na chvíľku, chvíľočku zazrel reláciu „Tvoja tvár znie povedome“ a vďaka nej spoznal neohraničené schopnosti profesionálnych maskérov, skôr uverí tomu, že partajníci tváriaci sa ako stranícke kolégium SMER-SD počúvajúce svojho nesmrteľného vodcu boli len dobre zamaskovaní a nalíčení komparzisti, ako tomu, že niekto na nahrávke Gorila imitoval Ficov nenapodobiteľný hlas.

A tak Boss je už teraz právoplatne odsúdený. Zatiaľ len na to, aby na večné časy a nikdy inak omieľal, že On žiadnu colu nikdy a nikde nepil, že on v podstate colu ani nepozná.

S rovnakou mierou pravdovravnosti a úprimnosti musí naďalej zatĺkať, že si s nejakým Vadalom telefonoval, že on de facto Mr. Vadalu a vonkoncom jeho ex-priateľku vôbec a po žiadnej stránke ani trochu, trošičku nepozná a nespoznal. A to napriek tomu, že podľa najnovšie zverejnených informácii taliansky prokurátor jeho telefonát nepoprel.

Smutná ale zaslúžená perspektíva, či skôr realita pre autora priestoru.

Peniaze, ktoré sa „stratili“ v takto vytvorenom priestore nenávratne chýbali a chýbajú v zdravotníctve, v školstve. A chýbajúce financie v štátnom resp. verejnom sektore už nezvratne negatívne ovplyvnili životné osudy, životné príbehy mnohých veľkých i malých občanov Slovenska.

Ako to zmenia parlamentné voľby v r.2020?

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...